Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen konfigot javasoltok...

Milyen konfigot javasoltok rendereléshez,3ds- modellek gyártásához komoly szinten?

Figyelt kérdés

Nyáron nagy fába vágom a fejszém, egy erőművet akarok összerakni, amire kb 300000Ft-om van. Igazából amit tudni akarok, hogy intel vs amd, és nvidia vs. ati közül melyik legyen.

Alkalmazási területek: renderelés, 3d modell kezelés, CAD dokumentumok zavartalan használata. A játékok nem opciók.

Intel párti vagyok, de AMD 8magosok is már vannak elérhető áron, megéri ilyet venni? A rendereléseket és a modelleket az nvidiák vagy az atik kezelik jobban?

Akinek van egyéb tapasztalata, szívesen várom. Előre is köszi!

2012. máj. 25. 23:00
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
60%

Intel és amd?Hmm.Érdekes ugyanis sztem az Intel jobb(bár az amd-re sem volt sok panasz) processzorok terén és viszont a vidikártyák közül az ati jobb amit viszont már az amd gyárt.

Bár az nvidiak kört is vannak jobban a felsőkategórában.ha egy kicsit zavarosan fogalmaztam akkor csak annyit akartam hogy az intel és az ati egy fokkal jobb.Ennyi.

2012. máj. 25. 23:08
 2/19 anonim ***** válasza:
54%
Az lenne a jó,hogy Intel procit vennél egy i5,i7-t.VGA-ból meg Radeon-t vegyél.Régen az Intel+Radeon nem jó párositás de ma már jó lesz.I5 2500K vagy i72600K is jó lesz + egy Radeon HD 7850/70.
2012. máj. 25. 23:09
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Tyű, na ez már kérdés:)

Renderhez szerintem Intel, az gyorsabb az ilyesmiben.

De hogy a Firepro vagy a Quadro a jobb, erről semmit sem olvastam sose.

2012. máj. 25. 23:10
 4/19 anonim ***** válasza:
54%
Azért lenne jobb i7,mert sokkal erösebb mint az AMD fx-8*** mert az nem 8 magos..hanem modulok vannak benne.Az csak játékra jó,videószerkeztés 3D stb. mindenképp intel.De vga az Radeon mert NV nincs jó ár/erősség között.Ugyhogy sztem azt vedd amit irtam.
2012. máj. 25. 23:10
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Neki modellezni kéne kifejezetten, amihez nem ártana egy Quadro vagy Firepro, na ezek közül melyik a jobb...
2012. máj. 25. 23:12
 6/19 anonim ***** válasza:

Prociban valószínűleg Intel i7.

VGA téren már nem ilyen egyértelmű a helyzet, most még talán nVidiát mondanék, de lehet, hogy komoly grafikai igénybevételhez már a 2 videókártyás rendszerekben érdemes gondolkodni, abból meg az SLI és Crossfire rendszerek egyaránt jók. Mindenesetre amit el kell dönteni, hogy hajlandó vagy esetleg kicsit többet áldozni egy jó VGA-ért és kevesebb fogyasztásért, vagy inkább összekötsz két olcsóbb modellt.

Memóriából meg amennyi belefér, de ezt gondolom tudod te is.

2012. máj. 25. 23:13
 7/19 anonim ***** válasza:
54%
2012. máj. 25. 23:14
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

"AMD fx-8*** mert az nem 8 magos..hanem modulok vannak benne.Az csak játékra jó"

Épp, hogy játékra vacak, ezeknek pl a tömörítés fekszik nagyon, meg néhány video render program.

CPU-ból tényleg intel lenne most a választott egy lga1155 i7 simán bele is férne a keretbe. A vga más kérdés, cuda neked kell valamihez? Ha igen akkor egyértelmű a választás, vagy épp használsz olyan programot amiben szerepet kap az OpenCL? ott egy gcn-es vga nagyon brutál tud lenni.

2012. máj. 25. 23:17
 9/19 anonim ***** válasza:
Kb. ez az a terület, amihez már kevesen értenek, köztük én sem nagyon, 3d modellhez vga-t választani. Én Quadrot raknék bele, most ahogy külföldi fórumokat olvasgatok, jobban preferálják.
2012. máj. 25. 23:20
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Alex é tökéletes

FirePro meg Quadro magában 300ezer Vagy több...

2012. máj. 25. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!