Miért jobb és drágább kártya a Radeon HD 6850 mint a 7770?
Ahogy látom a 6850-es sokkal régebbi típus mint a 7770. Csak PCI express 2.0 míg az utóbbi 3.0, a mag órajele 6850 esetében 770 Mhz míg a Radeon 7770 esetében 1000 Mhz.
Mégis a 6850 sokkal drágább és jobb eredményeket ér el a teszteléseken, miért?
6850 a sokkal jóbb több fps gamekban,
Nekem gigabyte 6850 oc van attól hogy sok tapló szidja a gigabytét amikor nekik még nem is volt 2éve gigabyte cuccaim vannak a gépbe és semmi bajuk.
BF3 ULTRA multiba 1600x1024 felbontása 50-60fps produkál
A PCIe port esetén még a 2.0-át se tudod kihasználni, a 3.0 parasztvakítás, lényegtelen.
A GPU esetén, ahogy a CPU-k esetén is, az órajel nem mérvadó, a belső felépítés számít. Például a 7770-ben csak 640 stream processor van, míg a 6850-ben 960, ami ugye másfélszer annyi.
A memória órajel sem összehasonlítható, a 7770 128 bites interfészt használ, a 6850 meg 256 biteset.
Lehetne még sorolni ilyen dolgokat, de szerintem a lényeg érthető.
Köszönöm a válaszokat!
Még annyit kérdeznék, hogy érdemes e a 2 GBos verziót megvenni inkább? (6850esből)
Mi okból kéne a 7770 nek jobnak lenie?
atól még hogy újab nem lesz job
de atól is füg miben fogyasztás?
"Még annyit kérdeznék, hogy érdemes e a 2 GBos verziót megvenni inkább? (6850esből)"
Tök felesleges. Akkora felbontásnál, amihez annyi VRAM kell, a GPU már kevés.
Ár dolgot én se értetem mert áruk azonos
aztán csodákat egymáshoz képest szintugy nem kell várnod
Melyik boltban látad?
2gb ost is látál?
www.ebolt.hu itt nézegetem a dolgokat. Most akarok gépet venni max 200 ropiért.
Egyébként az úgy működik, hogy HDMI kábellel összekötve LCD TVvel használom? Mert elfogyott a keret és a monitor még várat magára :) Vagy azt úgy önmagában nem ismeri fel vagy hasonló probléma lehet? :D
#5 válaszoló!
Gondolom olvasni tudsz, mert a helyesírás nem nagyon megy. Én azt mondtam az OC verzió némelyik játékban erősebb. És alapból sincs olyan óriási különbség köztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!