Merevlemez hiba? (Többi lent. )
Nos a hiba a következő. Adott egy wd 500GB-os merevlemez. A mai nap során alaplapot cseréltem a gépben viszont ezzel az alaplappal az előbb említett vinyó nem hajlandó rendesen működni.
A vinyó tuti jó mert amíg nem cseréltem alaplapot ez volt a rendszer vinyóm.
Most az vele a gond, hogy ugyan a bios felismeri és a Windows ban az eszköz kezelő is de a saját gépben nem jelenik meg és még a Windows telepítő se tud vele mit kezdeni.
Ha a lemezkezelővel próbálom valami "i/o eszközhiba miatt nem lehet inicializálni a lemez" vagy valami ilyesmi hibaüzenetet kapok és ha bent van a vinyó irtózatosan lelassul a gép.
Mi lehet a gond? Kellenének legalább az adatok a vinyóról mivel minden adatom azon van.
Esetleg lehetséges, hogy tönkrement az alaplapcsere alatt. (O.o érdekes lenne de ki tudja.)
Akinek van ötlete segítsen please mert az adatok fontosak lennének. (U.I.: a win telepítőt csak végső ötletként indítottam rá üres lemezként észleli és azt írja, hogy nem lehet rá telepíteni és új particiót se tudok létrehozni...)
Nem a hdd a hibás !!!
Amikor telepíted a rendszert kiírja hogy "a telepítő megvizsgálja a hardverelemeket" akkor az alaplapról is gyűjt infót .
Mivel te kicserélted az alaplapot nincs meg az alaplap azonosítása és a windows csak azzal az alaplappal hajlandó működni .
Arra épült fel a rendszer .
Vagy hibásan működik mert nagyon kevés (visszaigazoló) egyező adatot talál .
Nem fog elindulni , mert egyfolytában a régi alaplapodat keresi .
( próbáld csak ki , rakd vissza a régi alaplapod és meglátod )
Alaplap cseréjekor érdemes új rendszert telepíteni és újra kezdeni .
Mivel az új alaplapodnak új driverei vannak .
A megoldás még egy 500GB hdd vásárlása és arra az új alaplappal telepíteni egy új rendszert .
Majd bekötöd a régi hdd - ét és ( nem tud a régi windows arról hogy átvették a helyét , mert nem arról indul a rendszer ) háttértárolóként kimentheted az adataid .
Aztán a régi hdd formázhatod majd vissza rakhatod a kimentet adataidat .
A régi hdd onnantól fogva adatmegőrzés lesz a feladata , de torrentezni (le és/vagy fel töltés) is lehet vele .
Az új hdd stabilabb lesz a régi használtnál .
Az új és a régi hdd - ét színes matricával jelöld meg .( alkoholos filctollal )
-------------------------------------------------------------
Vagy átviszed egy haverhoz a hdd - ét és háttértárolóként bekötve minden fontos adatod kimented a haverod gépére vagy kiírod DVD - re .
Ezután az alapoktól kezdve újra építed a rendszered .
az i/o az input-output rövidítése, tehát be- és kimenetet jelent, azaz elvileg a winyó nem tud kommunikálni a gépeddel, nem lehet írni, olvasni. másszóval: nem tudsz vele semmit sem csinálni
próbáld ki a régi alaplappal. ha nem megy, akkor esetleg egy garancia segíthet rajtad. ha pedig az adatok fontosak, akkor szervizzel próbálkozz. a meghajtót ebben az esetben valószínűleg nem tudják megmenteni, de az adatokat még talán. de hát nem ingyen van...
ui.: nem látom sok esélyét, de: nem SATA (1) HDD-d van? és ha igen, nem lehet, hogy SATA 3 portra csatlakoztattad? ez a kettő elvileg inkompatibilis egymással
@karesz01!
nem tudsz olvasni?
a kérdező pontosan azt csinálta, amit te kértél tőle. szerinted hogy nyitotta volna meg a lemezkezelőt? tudod, az egy program a Windows vezérlőpultján.
kérdező, te meg nehogy vegyél még egy harmadik winchestert! :)
2 és 3 válaszoló :
Az alaplap a legfontosabb alkatrész a gépben , arra csatlakozik minden .
Ha cseréled az alaplapot akkor a renszered stabilitása illetve indulása kerül veszélybe ha nem telepited újra a windowst az alapoktól .
Nem halottam olyanról hogy valaki az alaplap cseréje után nem telepítette volna újra az operációs rendszerét az alapoktól .
Akármilyen csatlakoztatása is van a hardvereknek .
Az alaplap cseréje előtt le kell mentened minden olyan adatot amire szükséged van .
Pontosan azért van a hiba mert ezt elmulasztotta : "az i/o az input-output rövidítése, tehát be- és kimenetet jelent, azaz elvileg a winyó nem tud kommunikálni a gépeddel, nem lehet írni, olvasni. másszóval: nem tudsz vele semmit sem csinálni"
"a kérdező pontosan azt csinálta, amit te kértél tőle . szerinted hogy nyitotta volna meg a lemezkezelőt? tudod, az egy program a Windows vezérlőpultján."
azaz instabil a rendszere , müködik lelassul aztán ....(hiba hiba hiba)
"kérdező, te meg nehogy vegyél még egy harmadik winchestert! :)"
egy vinyoja van jelenleg (egy wd 500GB-os merevlemez)
alternativ megoldás :
Vagy átviszed egy haverhoz a hdd - ét és háttértárolóként bekötve minden fontos adatod kimented a haverod gépére vagy kiírod DVD - re .
Ezután az alapoktól kezdve újra építed a rendszered .
(Ha 2 hdd je van saját magát ki tudja segíteni nem kell a haverhoz rohangálni )
Éppen ez a gond, hogy csak eddig volt ez a rendszer lemez mivel rögtön telepítéssel kezdtem akkor tünt fel, hogy erre nem enged ezért a másikra tettem a windowst (400gb samsung.) .
A régi lapon sata1 volt ezen sata2 ő van a hddem tudom,, hogy 1 vagy 2 ajándekba kaptam két éve kb. szóval nem tudom.
Kipróbáltam a régi alaplappal és sajnos ugyan ez fogadott.
Köszi a válaszokat ha van még valami ötletetek várom.
Egyébként ha elküldöm adatmentésre az mennyire drága?
na, karesz01, zsenikém, ugye most ár nem fogod osztani az észt? ui.: más alaplapnál telepített oprendszer semmilyen esetben sem indulhat el, nem tudom milyen instabilitásról beszélsz. nem megy, és kész!
kérdező!
sata akkor kilőve (főleg mert a régi gépen sem megy. tehát nem tudod róla elindítani a windowst?), mindenképp a HDD hibás, te nem tudsz mit kezdeni vele
árral kapcsolatban meg passz, nem tudom. szerintem ez változó. egyrészt függ a szerviztől, másrészt meg a nehézségektől, mert ugye rengeteg oka lehet a hibának.
garancia érvényes még? WD jellemzően 2-3 év garit szokott adni. ha nincs garancia? akkor először vedd fel a kapcsolatot egy szervizzel, mondd el, hogy mi történt, és remélhetőleg adnak egy nagyságrendi árat, hogy mire számíthatsz, és hogy egyáltalán tudnak-e vele bármit is kezdeni. aztán te mérlegelsz...na de ehhez már nem kellek
Köszi akkor szervizhez fordulok mást nem tehetek amikor azt írtam, hogy ugyan az fogadott arra gondoltam, hogy nem indult el róla a régi windows om pedig azzal az alaplappal telepítettem.
Utána kipróbáltam a régi 20GB-os ata lemezemre feltettem az xp-t és ugyan azt kaptam lassú boot és a lemezkezelőben I/O hiba. (Több vinyóm nincs. :D)
Köszi a választ mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!