Tápegység túlterhelés?
Rengeteget gondolkodtam már azon, hogy mi történne, ha túlterhelnék egy tápot ? Ezek a lehetőségek merültek fel bennem:
a) semmi, nem képes elegendő áramot adni, a rendszer teljesítményét lekorlátozza
b) túlterhelés esetén a hardverek nem jutnak elegendő áramhoz, a gép újraindul
c) egy darabig bírja, aztán kiég benne valami, és felborul az áramellátás
d) ugyan az mint a c, de a hardvereket is tönkrevágja ezáltal
e) egy nagy villanás keretében "kiég", bizonyos hardvereket megrongálva (egy ismerősömmel megtörtént, elszállt miatta a CPU-ja is!)
Tehát melyik lehetséges ezek közül ? Amint írtam, az e) pont már "elvileg" megtörtént, de az is lehet, hogy ez a bizonyos ismerős túlszépíti az esetet.
Az én tápom a házzal együtt jött, 400W-os, ami nem egy játékra való táp, az tuti, de a jelenlegi konfigomat elbírja.
Itt van egy kép azokról, amik a gépemben vannak, valaki ki tudja silabizálni a tápom típusát ?
"400W-os, ami nem egy játékra való táp"
Hogy mi? Vegyük úgy, hogy ezt le se írtad.
Amúgy meg a kolink házba a háznak megfelelő minőségű szar táp van. Ezáltal van lehetőség a hardverek károsodására.
nyilvánvalóan valami kolink... nem egy FSP minőség.
amúgy van egy-két olyan táp is, ami a ráírt értékeknél nagyobb teljesítményt is le tud adni huzamosabb ideig pl a seasonic x ami akár 100 extra wattot ki tud pumpálni magából.
Az első mondatodat nem értem, miért ne írtam volna le ?
Amúgy régóta nézegetem a tápokat, szeretnék egy jobbat. Milyet vehetnék pontosan ebbe a gépbe ? Valószínűleg lesz bele véve pár éven belül Phenom II X6 proci, valami 3D-re alkalmasabb VGA, és még pár GB ram.
Egy FSP hexa 400-at, vagy Chieftec CTG-400-at ajánlanék.
Ha ragaszkodsz hozzá akkor van 500-as verziójuk is, kb 11-12Kért.
"Az első mondatodat nem értem, miért ne írtam volna le ?"
Azért mivel halál magabiztosan írsz orbitális nagy baromságokat.
Példa:
"15-öt nem fogok kidobni egy tápra, aminek semmi lényeges feladata sincsen."
Orbitális hülyeségeket azért írok, mert eddig abban a tudatban voltam, hogy egy az nem elég erre. Bocsi, ez nem feltétlenül az én hibám.
Lehet hogy megint hülyeséget fogok írni, de a linkelt táp 2 okból nem lenne jó:
-sok embertől hallottam itt gyakorin, hogy az IPon.hu nem hajlandó vállalni a garanciát. Tehát "vedd, vidd, és ne hoz vissza".
-a másik, amihez megintcsak nem értek, szerintem ebbe a házba csak hátszó hűtésű táp jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!