A processzoron a kenést milyen gyakran kell cserélni? Mert mostanában megemelkedett a proci hőfoka (alap járaton is 60 Celsius fok körül mozog ami aggodalomra ad okot) szóval okozhatja ez a problémát?
Kenést?!? Miért, hengerfejben csökken az olajnyomás a bütykös tengely mellet? :)
Ha a hővezetőpasztára gondolsz, általában nem szokták cserélni. Ha jól van összerakva, általában nem is kell egy normál hosszúságú számítógép élete folyamán. Ha kitakarítottad a port a hűtőbordák közül és még mindig meleg, megpróbálhatod átpasztázni. Az sem mindegy milyen processzort.
Érdemes szétkapni a hűtőt, levenni a ventillátort és a bordák felületére rakódott porcicákat leszedni, de első körben elég kifújni a bordákat sűrített levegővel a gép megbontása nélkül. Ha leszeded arra vigyázz, hogy a rajta lévő paszta ne koszolódjon össze, és akkor simán visszarakható lesz.
De 60 fok környéke sztem csak a porra utal.
kompresszorral ki kell fújni a bordák közül a port - ahogy előttem is írták.
A pasztát cserélgetni 4 havonta meg felesleges szerintem. Én volt hogy évekig nem pasztáztam újra, viszont takarítottam negyedévente a gépet... nem volt gond a hőfokokkal.
Igaz, hogy a rossz minőségű paszták kiszáradhatnak, elporosodhatnak egy idő után, és így nem látják el megfelőlen a feladatukat, viszont a 4 havonta újrakenni, szerintem pazarlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!