Borfoltot hogyan vegyem ki a monitorból?
Figyelt kérdés
Szóval: Ne kérdezd hogyan került rá, de előbb a szép lcd moncsin feszített néhány vörösbor-foltocska! Finom kendőcskével letörölgettem, de lámpafénynél még kicsit mázgásnak (ragacsosnak) tűnik. Nem látszik vészesnek, de ti mégis mivel subickolnátok ezeket le?2012. ápr. 21. 00:47
1/6 anonim válasza:
A finom szálas kendőcske az alap. Alkohol talán a legcélszerűbb, de műszaki nagyáruházakban lehet kapni direkt monitortisztító folyadékokat, kis ügyes pumpás flakonocskákban.
2/6 cipi8 válasza:
Én mindig Clin ablaktisztítót és háztartási papírtörlőt használok az LCD monitorom tisztítására kb. 1,5 éve és semmi kárt nem okoztam benne szép a kép és teljesen karc és egyéb paca mentes, az LCD TV-is így szoktam pucolni kb hetente kétszer de azon sincs semmi szépséghiba! Amúgy mind a két készülék "képernyője" matt felületű tehát nem az a tükröződő fényes! Szerintem csak annyi a lényeg hogy ne dörzs felületű anyaggal (szivacs) hanem puha ronggyal vagy papírtörlővel és ne szemcsés anyagú súrolószert használj (Cif)! Az ablaktisztító azért is jó mert alkohol tartalmú és oldja a zsíros szennyeződéseket.
3/6 anonim válasza:
Igaz is meg nem is.Az LCD panel műanyagból készül legalább is az eleje amit készülsz dörzsölni.Az alkohol oldja a műanyagot ezért nem célszerű semmilyen olyan anyagot rávinni ami megmarja vagy oldja.Sima vízzel is le tudod szedni a bórfoltot arra vigyázz hogy ne folyjon be a keret mellett és ne nyomkodd erősen mert megfolyik az LCD.Fektesd le és úgy egy nedves kendővel takarítsd le.Az ablaktisztító tényleg működik de hosszú távon megmarja a csillogásgátló bevonatot a benne levő ecet-ctrom sav.
4/6 anonim válasza:
Én szemüvegtőrlővel szoktam (a port):D
5/6 cipi8 válasza:
Nem tudom hogy a clin mennyire árt neki mondom én 1,5 heti kétszer szoktam áttörölni, de a sima LCD tisztító kendőt csak be kell simán vízzel nedvesíteni (nem áztatni) és addig törölgeted amíg tiszta és foltmentes nem lesz a kép! Célszerű minid kikapcsolt állapotban tisztítani mert úgy a szennyeződések és a foltok jól látszódnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!