Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tökéletes alaplap NAGYON...

Gepzene kérdése:

Tökéletes alaplap NAGYON valósidejű használatra (színpad, zene)?

Figyelt kérdés

A cél az lenne, hogy minél kisebb dpc latency, tehát minél simább "egyszerre sokféle i/o" működést tudjon, nyilván olcsón. Nézegetem én a Gigabyte cuccokat, de nekem "csak" annyi kellene, hogy nagy (80% fölötti) processzorterhelés és folyamatos vinyókerregés mellett is hibátlan (folytonos) legyen a hang néhány ezredmásodpercnyi puffermérettel (asio egy pcie hangkártyán). Tehát AsRock is tökéletes, ha tudja. Előny lesz az is, ha sok az usb, ha van sata3, és bőven elég 2 ramfoglalat max 16G fogadással, tehát mATX is lehet, ha nem az usb-k számán spórol. Egy i5 2500 szeretne belekerülni(nem k), és nem költök csuda vga-ra.

Vagy ha van alaplap kereső, akármi, amivel megoldom, az az egy link is csúcs lenne!

2012. ápr. 14. 11:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Az ifjonti lelkesedés mindenképp díjazandó, de ha így állsz a dolgokhoz akkor sok mindent a saját károdon fogsz megtanulni!

Igazából amit én látok, hogy a profi kategória aljának megfelelő cuccot akarsz otthon, kis pénzből összerakni. Néhány jó tanács:

- nem PC-t szokás "turnékra" vinni, de ha ennyire ragaszkodsz hozzá akkor tedd ezt

- főleg nem vízhűtéssel...

- ha veszel egy jobb DSP kártyát (több) százezer forintért, akkor illene hozzá megfelelő gépet is venni

- ha ilyen cuccod van, akkor azt nem "saját készítésű táskaházban" kellene tárolni, hanem egy hozzá készült konténerben.

- "UPS se lesz azonnal" - a legfontosabb dolog az eszközök megfelelő táplálása és védelme. Egy néhány tízezer Ft-os tételnek a lista elején kellene lennie és nem a végén.

- míg az UAD2 csak egy kvázi realtime kártya, addig az Apollo a tényleges realtime eszköz ami erre célra való! Olvasd el a cég oldalát! Az UAD2 egy stúdióba szánt eszköz, nem realtime felhasználásra, ami már megközelíti a realtime képességet, de nem arra lett tervezve. (Egy kombi autóval is lehet árut szállítani, meg teherautóval is. A különbség az, hogy az egyiket arra találták ki...)

- ha több kimeneted van mint amire szükséged van pillanatnyilag az sosem hátrány

Azt kellene eldöntened, hogy mit is akarsz csinálni...

Ha ezzel Te profi módjára pénzt szeretnél keresni, akkor felejtsd el az eddigi koncepciódat és nézz egy profi cuccot (akár: Apollo/külső UAD2, MacBook Pro, konténerezve a MIDI kontrollerekkel).

Ha csak magadnak kell, otthonra, meg arra, hogy zenélj néha a haveroknak, akkor megfelelhet az is amit elgondoltál.

Azt jegyezed meg, hogy ha értesz a dologhoz és magad csinálsz meg sok mindent, akkor tényleg tudsz spórolni. De egy amatőr felszerelés árából egy profit nem fogsz tudni kihozni. Ha komolyak a szándékaid akkor megéri a jobb cuccra beruházni, mert azt kell később majd úgyis megvenned...

2012. ápr. 16. 09:53
 12/21 A kérdező kommentje:

"nem pc-t szokás"

Laptopot szokás, ami kevesebbet bír, többe kerül, rossz esetben almás és még drágább, legrosszabb esetben bekötetlen kontrolleres varázslás megy, meg 2 pioneer közt almás laptop dísznek. Ha egy gitáros próbálná így megúszni... Többek közt ezért döntöttem így, semmi köze lelkesedéshez. Vagy okosabb lennék, ha kánikulában terhelve lassuló eszközt vinnék közönség elé?

Vízhűtés: gyakorlatilag olcsóbb egy középre árazott, gyárilag zárt rendszert beépíteni, és tényleg nem fognak letörni a foglalatok minden kis koccanásos balesettől. Nem folydogál egy jó tíz évig, és nem dögnehéz. Nyilván körülnéztem, és utána született döntés, hogy végül kell bele ilyen is.

DSP kártya: nagyon nélkülözhető. Mellesleg ha én ASIO-val használok tetszőleges hangkeltőt, akkor ugyanúgy a gépem minőségén múlik, hogy 2ms álom marad-e, és ilyenkor ehhez HOZZÁADÓDIK A DSP SAJÁT KÉSÉSE, ha esetleg nem lett volna eddig tiszta.

Táskaház: nem könnyű, de sok csillagászati árú sorozatbóvlinál bőven biztonságosabb, ha van ki elkészítse, jó anyagokból áll, és pontos, hibátlan terv alapján készül. Az alaplap felfogatása a legkevesebb, filctoll kell hozzá, fúró, fémtuskók, menetfúró, és a szokásos felfogató csavarok. A szellőzés két harisnya, előtte ráccsal. Rácsot is lehet készíteni, meg lehet venni is. Két 12 centis venti átkapcsolhatóan direktben vagy 75ohmon át táplálva simán jó kell legyen. A monitorkábel átvezetése a fedlapba szintén a létező legegyszerűbb dolgok egyike (bő negyedfordulat csavarodás fél méter kábelen a max terhelés, amit kap), a kontrollerek kéz alá építése már szebb feladat. Rá kell szánni az időt, de megéri. Soha többet kötözgetés, soha többet szélben szálló jegyzet arról, hogy melyik kis szar melyik usb-n szokott lógni (mert windowson persze, hogy éktelen drivertelepítésbe fullad az első téves próbálkozás...).

Apollo? Nekem eszembe se jutna azt venni. Ha zenekarom lenne, számonkénti keverés kellene, és volnának millióim ilyesmire, akkor is céget bíznék meg vele. Akinek persze megéri 750-et kirámolni egy dobozra, ami annyit tud, hogy pc nélkül a pc-n beállítottak szerint kavar. Az én sávjaim a gépem belsejében lesznek, max egy kis plusz teljesítmény, és az UAD világán kívül nem elérhető minőségű szimulációk miatt érné meg a legegyszerűbbet is megvenni, de nincs okom ilyesmire költeni, az i5 a mostani gépem hússzorosa alsó hangon, és elég lenne a 3-4-szerese a legtöbb projekthez (igaz, mocsok módon leterhelt egy gép lenne alatta...) Gondolom hallottad a zenéimet... Azok egy vén AthlonXP 2200+ villanykályhán készültek 512M rammal. Talán evidens, hogy nem az adathajhász degenerált választ i5-öt vaskos és összetett matekra, és talán az is, hogy tényleg arra kell, hogy ne csapja szét az inspirációt az alkalmatlan hardverrel szenvedés lépten-nyomon.

"Azt kellene eldöntened, hogy mit is akarsz csinálni... "

El van döntve, részben le is írtam. Nem azért ködösítek, mert előttem nem tiszta, hanem hogy más előtt ne legyen még teljesen tiszta. Ha annyira túlméretezett, hogy már a gépemen nem múlik, hogy egyedül tolok-e egy élő szettet rajta, akkor helyben vagyunk. Ez pont olyan költség, ami konkrét esetekben is jól jöhet. És ha a saját rigen saját számokat becsülettel előadó embert kiegészítjük egy vagy két hasonlóval, meg egy vagy két VJ is erősíti a koncepciót, akkor lehet, hogy nem hátrány, ha emberenként egyetlen egy doboz szolgál hangszerként, és teljesítményakadálya nincs, hogy "beszálljanak egymás helyett". Amíg 400000Ft-os kis dobozok sokasága kell arra, hogy egyedül live actezésre (hatalmas kompromisszumokkal) alkalmas cuccom legyen, ami hú de szép, meg hú de jól szól, addig inkább egy kütyü árának a feléből elkészítem a SZÁMOMRA VALÓBAN SZÜKSÉGES elemekből álló szettjeim futtatására alkalmas gépemet, és legyintek <5ms késésre. Egérrel a kézben összerakom egyetlen képernyőn, ami kell, hozzárendelem a kontrollereket, gyakorlok, igazítok, gyakorlok, és lehet szervezni. 80-as éveket idéző kezelésű cucc nem kell.

"Profi cucc" Hogy jön ide a MacBookPro? Értem én, hogy a kislányok pultján fúdejól világít, de akarok én négyszeres árat fizetni hasonló teljesítményért? Egy bővíthetetlen kacatért, miközben rendes gépen ott a sok PCIe, ott a rendes processzor rendes hűtéssel? Amire ráfizetek 30-at, és ott a bő 5 perc áthidalási időm. Ha az a profizmus, hogy túlárazott gyengébb gépet veszek, és kötözgetem a kütyüket minden egyes alkalommal, akkor inkább maradok helikopter, és míg a profik ugyanazt a cuccot kipakolják (meg be se nagyon kötik), addig én leteszem a saját állványára, széthúzom a logórongyot, biccentek a hangosítónak, és folydogálnak is az intro padjei.

Egyértelmű, hogy a spec hordozható ház se azonnal lesz, előbb a háttérmunka, ahhoz kontrollerek, stb. UPS vásárláskor lehet hozzákezdeni a házhoz, addig nekem is kész kell lenni a zenékkel, a live szettekkel, a gyakorlással. Akár hiszed, akár nem, készítettem függőségi gráfot a beszerzések fontosságát és sürgősségét meghatározni. Van költségterv is. Nem ilyenek hiányoznak. A csóróság miatt kell tökölni, semmi más okom nincs több időt szánni még alaplap témában tudakozódásra is. Annak ellenére, hogy ez se szokás! :)

"Ha komolyak a szándékaid akkor megéri a jobb cuccra beruházni, mert azt kell később majd úgyis megvenned..."

A beruházás a kulccszó. Van aki teheti, van aki nem. Jó lenne, ha lenne olyan, aki jó megtérülést lát abban, hogy teleszervezi az évemet fellépésekkel. Ha úgy érzi, jobb lenne "profi cuccba" beruháznia, akkor a kofferpécémet simán csak odaadom valakinek, akit szeretek. :) Feltéve, hogy a "profi cucc" alkalmas arra, hogy 0 perc beállás után lehessen lecsóba csapni. Meg arra, hogy fix helye legyen mindennek egyetlen felületen (ez a virtuozitás egyik fontos alapfeltétele ugye...). Vagy arra, hogy biztonságban lehessen szállítani (kontrollerek hungarocell idomok közt a saját gyűrött dobozukban, jó lesz...). Ja, és fullhd monitor utazó rigen. Rendes ASIO, mert PCIe hangkártya. Komolyan azon csodálkozom, hogy ezek a hülyék még mindig nem gyártanak ilyen házat. Ha már beruházás, inkább tennék ebbe, ha lenne rá. Na de nincs! Két nagyságrend választ el a mindennapi befektető szemlélet legaljától. Ráadásul ez épp a kiúttalan legalsó réteg. Nincs mit tenni, véghez kell vinni, amitől lassan 15 éve óva int minden okos. Kár volt ennyit tökölni vele, kár volt jó szándékúnak hinni olyasmit, ami az "úgyse leszel képes rá" teljesen abszurd alapgondolatán nyugszik igazából. Rendesen átgondolva már tiszta, hogy mi a legnagyobb érték, amit le tudok tenni az asztalra. Az is, hogy kötelesség lenne azt az utat járni, amire a képességeid és hajlandóságaid predesztinálnak. Kezemben egy jó terv, fejemben az eszköz, ami a buktatókat kezeli útközben. Mi hiányozna az idióta pénzen kívül?

2012. ápr. 16. 12:16
 13/21 A kérdező kommentje:
Még most nézem vissza... Hogy lenne már jobb egy külső UAD, mint egy belső? A leírás alapján tök ugyanaz a hardver van benne, a belső egyértelműen kevesebb közbenső pufferen át kommunikál, és skálázható is, mehet mellé az architektúra akármelyik tagja, és a "végösszeg" egy eszközként dolgozik. Megjegyzem, UAD2-vel is lehet zéró késéssel hallgatni a fülesemen a mikrofonomat, és még eq/comp/reverb is lehet rajta, kizárólag a fülesem csatornáján. Gyakorlatilag a konverterek késése 1-2ms közti ilyenkor. Csak a pontosság kedvéért...
2012. ápr. 16. 13:53
 14/21 anonim ***** válasza:

1. Ne érts félre, én sem vagy Apple fan. De egy jól összerakott laptop (nem feltétlen Apple!) megbízhatóbb mint egy házilag összerakott gép. Valamint kényelmesebb is cipelni.

2. Vízhűtést persze, hogy lehet alkalmazni, de azért elgondolkodtató, hogy a profik nem csinálják...

3. "DSP kártya: nagyon nélkülözhető", Te mondtad, hogy UAD2-t akarsz...

4. Ház. Egyszóval nem mondtam, hogy vegyél, arra próbáltam utalni, hogy csináltass szakemberrel. Bár otthon is meg lehetne csinálni, de a minőség az esetek 99%-ban nem lesz olyan, mintha szakember csinálta volna.

Harisnya mint szűrő?! Igen lehet gányolni, de ismét csak azt tudom mondani, hogy nem véletlenül nem használják...

Ventik: ugye itt azért illik 230V-osakat használni, és nem számítógépes "játék" ventiket. A 75 Ohm meg, hogy is jön ide? A felesleges energiát nem elfűteni kellene... Mire is való pl. a PWM?

5. Nem nem halottam.

És az i5-re sem mondtam, hogy nem elég...

6. A házilag összerakott dolgok az esetek 99%-ban nagyon messze járnak a profi cuccoktól, de ugyanakkor lehet, hogy ez egy számodra elfogadható kompromisszum.

7. MacBook Pro. Mint korábban írtam és sem vagyok Apple fan...

Apollo követelménye:

- Intel-based Mac computer

UAD2 külső követelménye:

- Intel-based Mac computer

Mivel mint írtam, a PCIE változat készült stúdióba és a külső készült utazásra ha tartjuk magunkat a rendhez, akkor kell a Mac. (Érdekes egyébként, hogy tényleges hardveres dolog (FW800 megléte) miatt előírás a Mac.) De természetesen egy belső kártya esetén bármilyen PC megfelel...

8. Külső nem jobb, de nem is rosszabb, csak hordozásra lett kifejlesztve.

Nem azt mondom, hogy amiket Te elképzeltél az nem megvalósítható, csak én máshogy látom a dolgokat. Szakmai szemmel (mind az elektronikai oldalban, mind a színpadi oldalban van tapasztalatom) és én nem így fognék hozzá, de mint írtad sajnos a pénz a mérvadó...

2012. ápr. 16. 16:18
 15/21 A kérdező kommentje:

1. A helyes összehasonlítás másik fele egy laptop, 3-4 kontroller, külső hang, kábelkóc (tudom, tépőzár). Oké, súlyra könnyebb, de ki akar sokat gyalogolni vele? Ki akarja annyit pakolászni?

2. A profi sokszor azt se tudja, mi melegszik. Az már másik profession.

3. Mondtam a creative.com-os felvetésre, hogy zenére inkább E-MU, vagy UAD. Persze, hogy rohadt jó lenne, de nem kell.:)

4. Szaki egyedül a lapszabász lesz. A többi okés.

Harisnya, több réteg, egymástól kis távolságra. Nem is kellene szűrő, és egyik se tökéletes. Akkor legyen egyszerű.

Ventiből 220-as? Teljesen jó a kisebb és könnyebb cucc levegőszállítása a ház két sarka közt. Az ellenállás pedig csak otthon fűtené azt a tized fokot, amikor jobb a halk gép.

5. [link] a lelőhely, harmadik találat a nevemre per pill.

"pénz a mérvadó"

Csak korlátozó tényező a hiánya. A döntéshez az vezetett, hogy 1. Valódi célgép egyetlen, hordozható házban, és 2. Nem lehet ilyet készen kapni, szal építés lesz.

Gyönyörűen össze lehet rakni, még ha nettó 200 óra is, megéri, mert ez kell, és nincs más. Az ára is 20-25 ezresnél jár kb. A többi előnyt leírtam már. FullHD, butítatlan teljesítmény, PCIe, fix kezelőszerv-elrendezés, nulla idő a beállás, biztonságos kontrollerszállítás, csomó usb luk, 2 kábel össz, és a választás szabadsága. Lesz fél év a teljes elkészülés, de ér annyit a dolog.

2012. ápr. 17. 01:29
 16/21 anonim ***** válasza:

1. Ki mondta, hogy szállítsd külön? Konténerbe vele és máris a kábelekkel sincs gond...

2. Profik alatt nem a felhasználókra gondoltam, hanem a színpadtechnikai elemeket tervező mérnökökre. Ők meg azért tudják, hogy mi és hogyan melegszik.

3. Ok.

4. Nem a lapszabászathoz kellene a szaki. Megfelelő eszközökkel egyenest bárki tud vágni. Sokkal érdekesebb pl. a konténerek gyártásában szerzett tapasztalat.

A lelkesedés mögötti problémát itt is látszik:

- legalább a hazai hálózati feszültséget illene tudnod (ami ugye 230V és nem 220V) ha már egyszer úgy adod elő a dolgot, hogy Te majd kis pénzből milyen jó cuccot fogsz összerakni...

- ellenállás alapú fordulatszám-szabályozás meg egyszerűen egy elavult dolog. Az elmúlt évtizedekben nem használnak már ilyet, csak azok akik nem értenek a dologhoz. Nemcsak a hő termelés miatt...

5. Ok!

Igen, hozzáértő ember gyönyörűen össze tudná rakni, 200, de akár 20 óra alatt is. 20-25 ezret reméljük a házra értetted, de még akkor is kevés. Ebből az alapanyagok is szűkösen jönnek ki, ha egyáltalán kijönnek. A FullHD meg megint otthonra való. Ajánlom figyelmed a 16:10-es monitorokat, amiket jobb helyen használnak...

Ne sértődj meg, de a hozzászólásaidból ordít, hogy még csak elméletben csináltál ilyet és nincs tapasztalatod, nem értesz sok dologhoz. Biztos vagyok benne, hogy a lelkesedésed végig fog vinni az úton, de mire a végére érsz, majd lesz egy listád, hogy hol kellett volna más felé menned...

Lényegében így fogod majd megtanulni a dolgokat.

Sok sikert!

2012. ápr. 17. 08:48
 17/21 A kérdező kommentje:

1. Csomó szivacs, súrlódás.:) Ami be van építve, annak nem kell külön hely a mindenható konténerben. És nem kell pakolászni. Se újrakábelezni minden helyszínen. Magamat ismétlem megint. Biztos nem írtam le még elégszer.

2. A profik nem alkalmaznak vízhűtést, csak ha van rá okuk. De ők nem is kapnak komplett megoldást 30 ruppóért. Nem is kell a meglevő cpu-foglalatot óvniuk a rázkódás okozta terheléstől. Fél percnél többet kell gondolkodni azon, miért jön szóba mint érvényes megoldás, és világos lesz előtted is.

4. Az a bizonyos megfelelő eszköz akkora és annyiba kerül, hogy rendes műhelyben van a helyén. Össz 3-4000 a lapokért és leszabásukért. A többihez fúró kell csak. 4000 többszöröséért kapok egyfázisú tákolt cirkulát. És műhelyben szebb lesz, mint akármivel otthon. Ha a méret jó, akkor öröm vele legozni. Mivel fémváz alap, inkább ne legyen mérethiba, főleg ha úgy az olcsóbb. Vili?

220-230 - ez facepalm. Majd felírom, nehogy megint eltévesszem.

Úgy adom elő, hogy kis pénzből hű de komolyat rakok össze? Hol? Mindkettőre törekszem, de sehol nem állítottam, hogy olcsó is lesz, és azt se, hogy mindent tudok erről a gyakorlatilag járatlan útról. Képzelőerővel, tudással és utánanézéssel sima ügy. Mármint nekem. Nem antigravitációs hajtómű készül... Google is lesz még valószínűleg. Szerszám van. Kezem, mint a cnc. Idő sajnos több, mint elég. Hiányzik valami?

Azt komolyan nem értem, honnan veszed, hogy nem tudom jól megcsinálni? Miért hiszel mélyen abban, hogy sose volt szerszám a kezemben? Ismersz? Már az én türelmemet is próbára teszi ez a modor, főleg olyan tudortól, akinek épp csak az anyanyelve helyesírását nem volt ideje megjegyezni (230 is hazajött...).

FullHD melóra való. Az is lehet szűkös, jobb belőle kettő vagy három, de színpadi helyzetben tökéletes, és nem lesz olyan, hogy "hol van már egy normális kijelző". Hadd tudjam jobban, mi alkalmas nekem munkára. 120 sorral magasabb 8:5 pontosan dupla áron elérhető. Inkább még egy 1080 magas. Abletonban dolgozni tökéletes, de javíts ki, ha tévednék, ahogy eddig... :\

Mit is csináltam én csak elméletben? Melyik hozzászólásomból ordít ez? Már lassan kezd érdekelni, miből gondolsz ilyeneket. Eddig te otthon vagy a színpadtechnikában, az elektrotechnikában, a számítástechnikában, a digitális hang- és képfeldolgozásban, asztalos is vagy... Melyikhez értesz? Úgy is kérdezhetném: vajon miért feltételezed egy ismeretlenről, hogy elbénázza a jól megtervezett munkát? Ki ilyen?

És miért szúrja a szemedet a tettrekészség? Hogy jön ide a lelkesedés? A legtöbben már rég szétoltottak volna a szövegértelmezési nehézségeid miatt, és persze a rettentő bakik miatt, amiket gyakorlott szakavatott létedre sikerült írásba foglalnod. Csak megjegyzem: aki tényleg érti a dolgát, az sokkal több alázattal segít, és a bátrabb padawant is bátorítja. Ez eddig se volt titok ugye... Azért kösz az erre (és nem a kérdésre) elfecsérelt energiát, azt hiszem találóan erre mondják, hogy igazán nem kellett volna. Több szerencsét máskor! :)

2012. ápr. 18. 03:46
 18/21 anonim ***** válasza:

Bár kritikával mondom amit mondok, de jó szándékkal teszem...

Vízhűtés:

Egy percig nem mondtam, hogy nem működőképes a dolog. Csak azt próbáltam elmondani, hogy mégsem ezt használják. Értem az érveidet (pl. súly...) és azok helyesek is, de mégsem vagyok benne biztos, hogy ez lenne a helyes út...

"Kezem, mint a cnc." - Remélem azért Te is tudod, hogy finoman fogalmazzak ez egy elég bátor kijelentés...

FullHD:

Igen megfelelő otthonra, kisebb cégekhez, viszont a 16:10 sokkal kényelmesebb (Szerencsére tapasztalatból mondhatom). Azt, hogy Neked megéri-e, tényleg Te tudod.

"Úgy is kérdezhetném: vajon miért feltételezed egy ismeretlenről, hogy elbénázza a jól megtervezett munkát?"

Nem azt feltételezem, hogy elbénázod, csupán a hibákat (ellenállás alapú fordulatszám-szabályozás, 12V-os venti, stb.) látom. Gondoltam, ha esetleg elmondom, hogy máshol, hogyan szokás akkor az hasznodra lesz és nem a saját károdon tanulod meg...

"A legtöbben már rég szétoltottak volna a szövegértelmezési nehézségeid miatt"

Erre csak a Te egyik válaszoddal válaszolnék:

"Nem azért ködösítek, mert előttem nem tiszta, hanem hogy más előtt ne legyen még teljesen tiszta"

OFF:

Rólam:

Egyetemi szakirányú végzettségeim vannak: informatikai, számítástechnikai és gépészeti. Valamint hangosítással és színpadtechnikával foglalkozó cégnél dolgozom. Asztalos nem vagyok. A konténerekkel kapcsolatos tapasztalataimat a cégnél szereztem, amikor egyéni méretre kellett gyártatnunk azokat.

Nem azt feltételezem, hogy elbénázod. Csupán tapasztalatom alapján látok hibákat. Azt hittem, hogy segít ha ezeket leírom, de ha csak a rosszat látod, akkor sajnálom...

Kérdezném, hogy a következőket miért is írtad:

- "akinek épp csak az anyanyelve helyesírását nem volt ideje megjegyezni"

- "rettentő bakik"

Ha megtennéd, hogy ezeket részletezed! Köszönöm!

2012. ápr. 18. 09:22
 19/21 A kérdező kommentje:

Jó szándék? Al Capone is épp ezzel jött. Mondjuk nála tényleg nehéz volt jóindulatra gyanakodni. A kritika pedig nem azt jelenti, hogy elmondom, miért hülyeség, amit más akar. Ha te másképp csinálnád, azt minden lehurrogó attitüd nélkül is elő lehet adni, esetleg ügyelve arra, hogy ne tűnjön elmarasztalónak. Én így csinálnám, ha már offolni kezdenék.

Víz: csak egy lehetőség, remélem van egyszerűbb, ami halk is, erős is, jól hat a szállíthatóságra. Ez a jövő gondja, kár lenne bármit is kőbe vésni ezzel kapcsolatban. Megoldható elégségesen enélkül is, ez a helyes tervhez elég.

Cnc nyilván metafora, éreztem, hogy lesz hozzá pár szavad, így nyerjek remixversenyt.:)

Monitor: 1920x1080 ~22" LG 45000Ft (35 egy Benq), az 1920x1200 pedig 85000 körül indul. Ha nem a cég veszi, akkor ésszerűen kell dönteni. Nem grafikára kell, nem is a haveroknak gizdázni. Innentől az ár/pixel dönt. Egyértelmű. Kettőn zenélni jobb, mint egy alig nagyobbon, ez is világos. Még videokarival együtt is megéri.

Ellenállás házhűtést csendesíteni miért hibás, főleg miért "kár"? Elkészítem, tesztelem, átmegy, marad. Pár liter levegőt kell cserélni. Lehet, hogy sorbakötés lesz, lehet 4 venti, kiderül a vallatásnál. Mind filléres, és bőven elég kell legyen oda. Csináltál már ilyet?

Az én ködösítésemről annyit, hogy a kérdés és a nyitó együtt definiálja, mire kell a deszka. Színpad, zene, 80% cpu-terhelés, realtime. Egyedül azt nem írtam, hogy a hangkeltés nem gépen kívül lesz. A feladat enélkül is ugyanaz. Ha válaszolok, akkor értelmezem a kérdést előbb.

Végzettség: az egyetem elméleti szakembereket képez. Azt írod készíttetett a cég konténereket. Menedzser/vezető vagy, ez majdnem biztos... Én összekoszolom a kezemet, és jót nevetek a született megbízók aggályain. Utánajárok annak, amit nem tudok, és ott lesznek sorban mások tapasztalatai. Egyedül az alaplapkínálat zavaróan bőséges, ezért kellett kérdeznem. Egy mondatod vonatkozott a kérdésre, abban sincs semmi a zenei fórumokon meg-megemlített szórásról, és kb azt mondod, hogy mind jó, miközben pont nem, ezért is kérdezek.

"Csupán tapasztalatom alapján látok

hibákat. " a kompromisszum nem hiba. Másképp esett volna ugyanaz a meglátás kételyként megfogalmazva. És sose hiba a költségek racionális szinten tartása.

Ilyenekre és a nyílt személyeskedésre (230V) írtam én is tök irreleváns dolgot, hasonlóképpen b@szogatási szándékkal. Igekötő különírása volt egyébként.:) Sose szólnék érte. Ahogy a "népnyelvi" 220 vállalható, úgy a diplomát követő elemi hibák is azok, ha csak elvétve csúszik be egy. A 220 mint a tudatlanság jele? Khm, anyanyelv, khm.:)

Bakik:

"Láthatod, hogy erre az Apollo lenne a

megfelelő, hozzá egy Thunderbolt

csatis laptoppal (Mac-ek)."

Tripla költség nulla többlet. Másra jók ezek. Előtte értetted meg, hogy mi készül, ehhez képest... Szerintem túlköltekezni lenne baklövés, a táska projekt simán csak szép, kemény feladat. A specifikációk jók, minőséget tudakozódással lehet garantáltnak tekinteni.

Fw kontra pcie uad2. Belül ugyanaz a kettő, és fürgébb az asio a belsőn, meg nem kell mac hozzá. A thunderbolt vezérlő is pcie eszköz.

UPS a lista elejére. - értelmetlen.

Akkor lesz sürgős, amikor először útra kel a rig. Előbb legyen műsor! Otthon jó az áram.:)

"Ha ezzel Te profi módjára pénzt

szeretnél keresni, akkor felejtsd el az

eddigi koncepciódat és nézz egy profi

cuccot"

Van egy pár DubFX video neten, kattanj rá.:) A profizmus komplex ügy.

Meg sorolhatnám. Búcsúzóul egy link:

[link]

biztos baromság spec egybepécét rakni a színpadra... Ők ezzel pénzt keresnek. Én meg ahogy elkészülök, kb 1000 dollárral jobb vagyok.

2012. ápr. 18. 16:30
 20/21 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy nem a jó szándék jelét láttad...

Egyetemi végzettségem van igen. A beosztásom jelen esetben nem számít. És ha nap mint nap van lehetőségem profi cuccokat használni, lehet, hogy akkor is összekoszolom a kezem. (Pillanatnyilag hobbiból építek egy 8 csatornás keverőt, pedig nem lenne rá szükségem...)

Továbbra is tartom a véleményem, miszerint az ellenállás alapú venti szabályozás a múlté. Egy szóval sem említettem, hogy a csendesítés lenne a hibás, csupán az, ahogy neki állsz. A sorbakötés sem megfelelő, valamint amennyiben jó minőségű 230V-os ventiket használsz akkor nem filléres dolgokról beszélünk. Igen csináltam már ilyet, többet is.

Nem a költség racionalizálás, vagy a kompromisszumkészséget tekintem hibának. Bár igazad van, fogalmazhattam volna, úgy is, hogy van jobb lehetőség.

A személyeskedés az amikor olyan dolgokért szólsz amiért nem kellene. Például én is személyeskedhetnék azzal, hogy tetszik vagy nem tetszik a zene amit csinálsz, de nem teszem. Haragból Neked sem kellene. A 230V pedig 230V, nem 220V és nem 240V :D

Bakik.

Tudod én picit máshogy nézem a dolgokat. Lehet, hogy valami tripla annyiba kerül, de lehet, hogy az árkülönbségnek oka van. (Még ha nem is indokolt a háromszoros ár.)

Tisztában vagyok vele, hogy a két UAD2 belseje ugyanaz,csak a hordozhatóság miatt írtam. Otthonra én is mindenképp PCIE-t vennék...

Így van. A UPS utazáshoz kell, nem tudtam, hogy otthon akarod használni a motyót.

Profizmus:

Nem mondom, hogy nem lesz jó cucc amit összeraksz (még akkor sem tudom és nem is akarom ezt mondani, ha én sok mindent máshogy csinálnék), de a tapasztalatom az, hogy az ilyen dolgok jók az esetleges induláshoz. Később úgyis beruháznak a tulajok egy gyári cuccra.

Kívánok Neked sok sikert, és fellépést egy olyan motyóval, amit saját magad építettél és sokáig kitart majd melletted.

Remélem nincs harag.

2012. ápr. 18. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!