Mit gondoltok erről az Intel Core PC gépről?
Adatok:
Processzor: Intel Pentium G860 3Ghz
L2 cache: 3MB
Chipset: Intel H61
Memória: 4GB (1x4GB) DDR3-SDRAM, 1333MHz
Videó: Integrált Intel HD Graphics
Audio: Integrált audio
Merevlemez: 500GB SATA300/7200rpm
Kommunikáció: 10/100Mbps ethernet
CD/DVD: DVD-RW drive
Bill., mouse: Logitech USB
Tápegység: 400 watt
Forma/méret: Midi - Torony
Garancia: 3 év
Mit gondoltok, nagy a teljesítménye? Sajna nem nagyon értek az ilyesmihez, azért kérdem. Illetve van még egy másik, annak a neve:Intel Core i3 PC Annyi a különbség, hogy a processzora Intel Core i3 2100 3,1Ghz.
Amúgy a No-Comment informatikai Kft. árulja.
Köszönöm a válaszokat!!!
Köszi az ajánlatokat, de egyiket sem kérem. Megkérdeztem egy szakértőt, és elmondta, hogy tökéletes játékra, netezézsre, stb. Hülyeség, hogy az Intel rossz, meg sz@r. Az a legfejlettebb. Úgyhogy nem fogok megvenni egy itt ajánlott gépet csak úgy poénból.
Különben is, azt kérdeztem, hogy mit gondoltok a gépről, nem azt, hogy "tudnátok összerakni egy gépet?"...
Úgyhogy itt a válaszolók 3/4-e össze vissza hord mindenféle marhaságot.
Rosszul döntesz! Kaptál 2 jó ajánlatot olyan emberektől, akik szintén értenek hozzá. Van egy jó Inteles és egy jó AMD-s ajánlat, összegeztem is a végén az előnyöket-hátrányokat mindkettőnél. A készre szerelt gépek sokszor felárasak, ismeretlen típusú alaplapot és tápot veszel (sokszor olyan alkatrészekből állítják össze, ami a raktáron ragadt/nem fogy jól). Tény az is, hogy a hozzászólások között volt néhány égbekiáltó baromság is, de ez ne zavarjon meg. Hidd el a két ajánlott gép sokkal jobb a kérdésben lévőnél (főleg, ha játszanál is rajta).
Az összerakott vasak sokkal erősebbek(processzorosan, de VGA-ban meg pláne). Az integrált Intel video nem éppen játékosoknak készült...bár a korábbi Inteles integrált megoldásoknál sokkal jobb, de egy rendes videokártyát nem helyettesíthet.
Kérlek vedd a fáradtségot és mutasd meg a szakértődnek a három gépet (a kérdésben szereplőt és a két ajánlottat) és úgy kérdezd meg, hogy melyiket venné (főleg játékra). Mondjuk azt azért Te is láthatnád, hogy egy I3 2100 vagy pláne egy X4 965 proci egy HD6850-nel messze-messze gyorsabb felállás, ráadásul a fiúk tápból sem ajánlottak gagyit illetve mindegyik alkatrésznek pontosan utána tudsz olvasni. Ha az iPonon veszed kérhetsz összeszerelést is, de a gép továbbra is alkatrészenként garanciális (többnyire 3 évig), míg egy készre szerelt gép csak egyben garanciás (legtöbbször 1-2 évig, bár ez esetben korrekt a No-Comment Kft is).
Ne csinálj butaságot és ne hagyd magad összezavarni!
"Videó: Integrált Intel HD Graphics"
Ha te ezzel játszani fogsz (komolyabb játékkal), akkor én megeszem a kalapom.
Mindenki úgy költi el a pénzét, ahogy akarja. Egyébként az előző hozzászólóval teljesen egyetértek.
"Megkérdeztem egy szakértőt, és elmondta, hogy tökéletes játékra..."
Intel HD2000 integrált videóval? Nagy "szakértő" lehetett!
Ha tennél még bele egy videokártyát, akkor tényleg jó lenne, bár a gépben lévő CPU-t még így is veri egy Athlon II X3, nem beszélve az i3 2100 vagy Phenom II X4-ről!
A HD6850 kártyával közepes felbontáson kb minden játék magas beállításokkal játszható, de sok játék esetében fullHD felbontáson is magasra lehet tolni a beállításokat! Az integrált Intel HD Graphics ettől olyan messzire van, mint ide a Hold! A kérdésben szereplő gép több alkatrésze zsákbamacska (alaplap, táp, HDD, memória, ház).
Lehet, hogy Én sem vagyok szakértő, bár 20 éve ismerem nagyjából a PC-ket és 10 éve megszállottabban foglalkozok velük (hobby szinten). A hátam mögött van sok gépépítés, több hónapnyi bencsmárkolás, rengeteg fórumozás és egy fél könyvtárnyi hardver cikk és teszt elolvasása. Szóval tényleg nem vagyok szaki, de szerintem hülye sem a témához.
Sok szerencsét a jó választáshoz!
Jézusom...annyi f@szságot hordasz össze kedves kérdező, hogy az már nekem fáj.
"Megkérdeztem egy szakértőt, és elmondta, hogy tökéletes játékra, netezézsre, stb."...marhanagy szakértő lehet.
"Úgyhogy nem fogok megvenni egy itt ajánlott gépet csak úgy poénból."...még akkor sem ha azzal fullon tidnál játszani mindennel, nem, te inkább kidobsz pénzt egy rosszul összeállított konfigra.
"Különben is, azt kérdeztem, hogy mit gondoltok a gépről, nem azt, hogy "tudnátok összerakni egy gépet?"..."...jajj bocsáss meg, hogy segíteni akartunk neked...
Sőt, tudtommal válaszoltál ilyeneket:
"Ha megkérdezhetném, miért nem jó játékra?"
"130.000 Ft kb. Egyenlőre annyit adok max. érte"
Nos...ezután kaptál 2 jól összeállított konfigot, most nem fényezni akarom magunkat, de mindkét konfig a legjobb összeállítás, minőségi cuccokból. Sőt, elmondtam neked, hogy ez a gép amit néztél mire elég (meg mások is).
És ahogy leírták előttem az összes cuccra külön garancia, és próbáltunk bevált cuccokat beledobálni neked.
"Ajánlottak hozzá videókártyát: ASUS Radeon 6570 1GB GDDR3 VGA"
Na akkor nézzük csak:
Mi ajánlottunk egy videókártyát, amivel FullHD-ben kb mindent maxra tolhatnál, a 6570-es alapból DDR3-as memóriával van szerelve, és az az 1GB-is úgy felesleges rá, ahogy van...ez egy kb TV-nézős kártya..mint ahogy az ára is mutatja....15000Ft...ennyiből használtan lehet venni HD6750-est, az már egy belépő szintű kártya lehetne.
A HD6850-es pedig tényleg több mint 3x akkora teljesítményt nyújt.
"Amúgy meg én hiszek az ismerősömnek és tényleg nem fogok venni ismeretlen emberek által összerakott gépet."...de akkor mégis minek kérdezed meg "vadidegen" emberektől, hogy mit gondolnak a gépedről?
"Am meg nekik is ilyen gépük van és minden megy rajta, úgyhogy nincs ok az aggodalomra"...majd mondd ezt 1 év múlva mikor mindennel csak low-on fogsz majd játszani.
Hát mindegy, mi megpróbáltunk segíteni, ha te hülyeséget akarsz csinálni csináld csak...
Ui: azt meg nem tudom ki pontozza le ész nélkül a kérdéseket, de igazán befejezhetné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!