Érettségi tétel: A számítógép adatbeviteli egységei,10 percben. De hogyan?
Mindenki kapott egy-egy érettségi tételt, és nekem ezt kell kidolgoznom, 10-15 percben, prezentáció formájában, és elő is kell adni az osztály előtt.
Azt tudom hogy a billentyűzetről, egérről, szkennerről meg ilyesmikről kellene beszélni, de nem tudom, mennyit. Mert ha mondjuk csak az egeret veszem, ott is ha kifejtem a mechanikai, optomehcanikai és az optikai egér közötti különbségeket, meg elmondom a szerkezetét, az már önmagában 8 perc, és akkor még semmi másról nem is beszéltem.
Viszont ilyen nagyon gagyit se akarok, mivel 9.re azért az alapokat már mindenki tudja...
A tanár úr azt mondta, úgy készüljünk fel, mintha ez érettségi lenne, gondolom akkor olyan részletességgel is kellene, de az milyen is?
A legegyszerűbb erre ha beszerzel egy érettségi felkészítő könyvet.
Az informatikai tételes egész korrekt darab és abban benne van, hogy kb mit kell elmondani.
Mivel ezekről nem sok sz@rt lehet elmondani, ami érdekes, és érettségi szintű, ezért talán érdemes lenne megfogni egy olyan dolgot amit azért nem vág annyira mindenki.
Bár a billentyűzetet mindenki használja, meg "ismeri", attól még ezt:
elmondhatod... Bár unalmasnak fogják találni.
Szóval arra gondoltam, hogy mondjuk a lapolvasót működését(mik a főbb részei, mechanikája ilyesmi) talán jobban kifejthetnéd. Az még aránylag érthető, könnyebben befogadható, mintha elkezdenél pufferekről meg ilyesmikről hablatyolni, mert azt úgysem értenék. Tehát:
"érdemes lenne megfogni egy olyan dolgot amit azért nem vág annyira mindenki. "
Itt a scanner működésére gondoltam :D
nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)
szerintem az lesz, hogy az egérről meg a billentyűzetről beszélek egy olyan 4-5 percet maximum, és aztán a szkenner működését fogom kirészletezni, ez jó ötlet, köszi. akkor talán nem unja el magát mindenki, és a tanár is örülni fog, hogy én ilyeneket tudok hahaha.
mindegyikről kéne beszélni
egér billentyűzet, scanner, multifunkciós készüléket illetve az érintőképernyőről is beszélhetsz
tulajdonképpen a floppy meghajtó és a cd olvasó is adatbeviteli eszköznek minősül, így azokról is lehetne beszélni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!