Csombor kérdése:
Játékra az FX 8120 vagy egy intel core i5 lenne a jobb halottam már ezt is azt is. Érveket kérnék nem csak annyit hogy fx 8120 vagy i5?
Figyelt kérdés
2012. márc. 25. 13:07
11/12 anonim válasza:
*hallottam (két l).
ui: Most az i5 2500(k) jobban teljesít az egyszálú alkalmazásoknál, többnyire egy szinten a több magot hasznosító programoknál, talán 1-2 helyen jobb. Kérdés, hogy a jövőre nézve (1-2 év múlva) lehet, hogy a programok nagy része már 4-6 magot fognak hasznosítani és akkor az fx előnyösebb helyzetben lesz.. de ki tudja!?
Másik, 15 ezer forint különbség van a 2 processzor között, annyival nem jobb. Kevesebb pénzből tudsz jobb konfigot összerakni, ha az AMD-t választod (kb. 15-20 ezer)
Ráadásul a 8120-at gyári hűtővel, stabilan tudod húzni 3.6GHz-re (8150) egy jobb hűtővel akár 4.0 – 4.2-ig is. Akkor már simán leveri az i5 2500(k)-t.
12/12 anonim válasza:
Nehéz megmondani. Most játékra talán az i5 egy kicsit jobb (mármint a fent említettetek), de ha dolgozol és mondjuk több programot futtatsz egyszerre amik akár több magot is igényelnek (mit tudom én renderelsz, de közbe megnéznél egy filmet ami be van csomagolva és kicsomagolod és közben még videót konvertálsz), akkor az FX jobb, illetve még javulhat az FX helyzete a windows 8 alatt bár ennek alaposan még nem nagyon néztem utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!