Valami nem oké a winchesteremmel mit tegyek?
Ma teljesen tökéletesen üzemelt minden,aztán kimentem a szobából és mire visszatértem egy újraindult gép várt azzal, hogy a winchestert nem olvassa be és bootoljak cdről.Újratelepíteni nem tudtam, mert a winchestert nem ismerte fel továbbra sem,egy régebbivel is megpróbáltam azt felismerte,de már arra sem tudok oprendszert felrakni mivel ő sem oké, ezért is cseréltem le.
Egy nagyon fontos munkát kellene elvégeznem határidőre,normális válaszokat várok,hogy miket kellene átnéznem és hogyan, hátha sikerülne megjavítani...
Lehetet hibás elsösorban a TÁPegység
vagyis nem minöségi és tönkre tete meremezt (akár régit is ez)
aztán lehet hibás a adatkábel (IDE, sata)
aztán lehet az alaplapal van hiba ha "csak" csatlakozókl akor se tudsz igazán házilag mit csinálni
de kábelt tudsz cserélni
tápot is tudsz talán de az már drágáb
és alaplap csere a legdrágáb "mulatság".
De mivel már meghibásodot nem jól müködik merevlemez (reméljük csak adatkábel vagy táp kábel hibájábol, > ha nem akor:, )
nem tud a szerviz se mit csinálni ha netán menthetö is de kb. új merevlemez árán
ha nem menthetö akor róla az adatmentés ugy 500ezer ! ere szakosodot válalatoknál
szóval roszak az esélyek
(szerez kábelt, ismeröstöl szerez tápot ha megy jó ha nem akor...)
Nem hangzik túl biztatóan,ha semmi nem történt valószínű meghibásodott a winchester, amit házilag nem nagyon lehet javítani(amúgy se). Nézd át a kábeleket áramtalanított állapotban.
Lehetett egy hirtelen áramkimaradás attól is tönkre mehetett. Ha van rá mód egy másik működő rendszerbe csatlakoztasd és HD sentinel progival állapot ellenőrzést futtas rajta!
Sajnos nincs lehetőségem kipróbálni más táppal,kábelekkel hogy ez lehet e a gond, pedig én is erre gondoltam.
Nem a legújabb fajta winchestereket használtam:
Régi:Maxtor DiamondMax Plus9 120Gb ATA/133 HDD
"Új"(fél éve lett véve, de már elavult termék ugyebár):
WD1600AAJB PATA 160Gb
Most livecdről futtatok ubuntut, de ő sem ismeri fel egyik winchestert sem :/
Nagyon úgy néz ki hogy a winchester meghalt benne. Egyszer énis jártam már így vagy bootolta a winyót vagy nem először kábel hibára gyanakodtam cseréltem semmi változás nem történt. Na akkor beleszereltem egy régebbi fajta winyót semmi változás. Bementem a szervizbe a srác kapásból mondta hogy vége az alaplapnak de mondta hogy hagyjam bent tesztelésre hátha rendbe tudják rakni. Végül bemérték az egész gépet és kiderült az hogy nem az alaplappal volt probléma hanem bizony gyenge codegen tápom volt ami megunta a szolgálatot és egy áramlökés miatt begajdult. Végül a winyó nem lett hibás mert annyi szerencse volt hogy a tápba valami biztosíték időben kioldott mielőtt kárt tett volna a gépbe. Ez 5 évvel ezelőtt volt, azóta akkor 10 ezerért vettem egy jobb tápot és a winyó kifogástalanul működő képes.
Csak ugye ezt a hibát rengeteg minden okozza ha te most tápot cserélsz lehet ugyanúgy gond lesz vele. Szóval ezt tényleg célszerűbb megnézetni valakivel mert így látatlanba konkrét választ nem tudunk adni.
tegyük fel a tápot terheli meg: működhet,ha mondjuk eltávolítom a videókártyát?
kábelhiba nem okozhatja? :/ bár ugyanaz a kábel fut a dvdhez is, ha jól látom úgy osztoznak és az működik
könyen lehet hogy merevlemezen haldoklik chip gyorsitótár áramkör (ezek is bene vanak aban hogy merevlemez hibás)
szóval idönként lehet bebe kapcsol és probál meni de etöl még nem lesz jó
sok szerencsét hozá de ezt csak helyszine szervizben tudják illtve lehet ott se vagy jó dárgágán
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!