A ramok a gépemben 1600 Mhz-en pörögnek és 1.65 volt-ot
vesznek fel. Problémám ott kezdődik hogy az alaplapom
csak 1.5 volt ot ad le és így nem mennek csak 1333 mhz-n.
BIOSban lehet ugyan többletet adni de félek hogy valami
gond lesz. Mit tegyek?
Én nem piszkálnám. Vegyél másik alaplapot. Pontos típusa az alaplapodnak?
2012. márc. 20. 09:45
Az egy dolog, hogy a memória MAXIMUM milyen frekvencián tud működni, az pedig egy másik dolog, hogy adott procihoz milyen sebességen hajtja az alaplap. Csak attól, hogy felemeled a feszültséget 1.65V-ra még nem fog 1600-on menni. Egyébként a memória adatlapjának leírása szerint a működési feszültsége 1.5V (SPD voltage, tehát ha az alaplap lekérdezi, ennyit fog kérni). A tesztelt (maximum) feszültsége 1.65V, tehát ennyin még nem várható meghibásodás. De jól beállítva 1.5V-ról is tud 1600MHz-n működni. Egyébként az SPD frekvenciája 1333MHz, tehát alapesetben ennyin fog működni.
2012. márc. 20. 11:24
Igen alaplap is fontos
egyáltalán támogatja az alaplap a 1600mhz t?
és a proceszor?
amugy nem venél észre semiféle változást igy felesleges
ha tuningolsz akor a vga t cpu t kel
Táp egység is elég fontos dolog amugy
ram mhz et egyedül akor lene értelme piszkálnod ha nincs dedikált vga d vagyis alaplapi integrált van csak de igazából nem érnél el javulást ot sem mivel egy integrált nem játékra való
2012. márc. 20. 11:36
#2 és kérdezö leginkáb
nekem ez zavaros azt irod 1600 on és 1.65 ön menek a ramok alaplapon?!!:D
de hogyan mikor a ram is alapesetben nem anyin megy?
és mint látod voltot se anyit kap
és mivel azt irod még se anyin menek
szóval akor nem menek anyin!:D
szóval két elentmondás, enyit akartam:)
2012. márc. 20. 11:39
5/13 A kérdező kommentje:
bocsanat ha nem voltam egyenes a kerdes kiirasanal.. igen az alaplapom es a processzorom is tamogatja az 1600 mhz-t ramot csupan amit vettem arra az van irva hogy 1.65 volt ot vesz fel viszont az alaplapom csak 1.5 volt ot ad le es szerintem csak emiatt megy 1333-an.. igazat megvallva nincsen semmi huzva a gepben es dedikalt vga-m van.. csak erdeklodom hogy megis hogyan tudnam elerni azt hogy 1600-on menjen vagy egyaltan erdemes-e felhuznom 1333-rol!
A három közül valamelyik mégsem támogatja a 1600 MHz -t.
Mert, akkor alapból azon menne a rendszer. Mi az alaplap és proci pontos típusa? (ez kéne ha segítséget akarsz)
2012. márc. 20. 13:36
7/13 A kérdező kommentje:
az alaplap Gigabyte GA-A75M-S2V a processzor amd athlon II X4 631 corsair xms3 pontos tipusszamot nem tudok mondani de kit 2x2 Gb 1600 mhz-es es biztos hogy mind az alaplap mind a processzor is tamogatja az 1600 mhz-t csupan a kimeneti feszultseg 1.5 volt az alaplapon viszont a ramra 1.65 volt van irva.. ezert gondolom azt hogy ez lehet a gond
Próbáltad már 1600MHz-re tenni a memóriát?
Amúgy az AMD szerint nem támogatja a procid a DDR3-1600MHz-t.
[link]
2012. márc. 20. 17:18
9/13 A kérdező kommentje:
direkt utána néztem, boltban rá is kérdeztem sőt még javasolták is...
10/13 A kérdező kommentje:
egyébiránt pont ezt szeretném kideríteni hogy lehetne-e hogy teljes értékű 1600Mhz-n menjen.. BIOSban nézelődtem meg is találtam hogy mit hol kell csak nem fogtam még hozzá. Egyszer kipróbáltam ment vele minden programokkal megnéztem felismert mindent. Csak visszaállítottam nehogy valami komolyabb gondja legyen.. ennyire nem vagyok benne a hardveres részében a tudománynak.
Kapcsolódó kérdések: