Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem indul a rendszer a...

Miért nem indul a rendszer a gépemen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Adott egy HP laptop, amin eddig minden gond nélkül ment a win 7. Aztán tegnap mikor bekapcsoltam, betölti azt a villogó win7 logót de a felénél elkezd a kép remegni és a gép újraindul. Minden bekapcsoláskor felajánlja ugye, hogy javítás vagy normál módú indítás. Javítással nem tud segíteni, normál módúnál meg a fent leírt sztori ismételgeti magát.

BIOS-t alaphelyzetbe állítottam, de ez sem segített.

Az asztalon van pár fontos file, ami kellene, a telepítés emiatt még nem jött szóba.

Nem tudnátok valamit javasolni?

Gondoltam arra is, hogy a telepítőjével megpróbálom kijavítani. Hátha betölt olyan adatokat amik helyreteszik :D

Ha képfileként írom ki dvd-re, akkor tud arról bootolni a gép?

Előre is köszönöm!

2012. márc. 13. 08:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Valamilyen boot CD-t letölt (pl Hirens boot vagy egy Linux live CD), gép elindít, adatok lement, rendszer újratelepít.
2012. márc. 13. 09:00
 2/15 anonim ***** válasza:

Van rengeteg Bootolható rendszer amit akár lemezről, pendriveról is tudsz indítani

egy ilyen rendszert kéne föltenned pl a windows xp EE daytona rendszerben is van windows Portable Edition amit

lemezről tudsz bebootolni

ezzel kéne lementened róla az adatokat és utánna jöhet az újratelepítés

2012. márc. 13. 09:40
 3/15 anonim ***** válasza:
2012. márc. 13. 10:11
 4/15 A kérdező kommentje:

Microsoft.Windows.Vista.Bootable.Live.Cd.Portable.Edition

Ezt töltöm most le éppen. Remélem jó lesz. Simán ki kell csak írnom, ha kicsomagoltam? Képfájl "lett belőle".

Ha ez elindul, akkor mindent át tudok másolni a C ről D-re? Nem töröl semmit telepítéskor? Biztos hülye kérdések de ezekről a progikról még semmit nem hallottam :D

2012. márc. 13. 17:59
 5/15 A kérdező kommentje:
Kiírtam iso ként, de egyszerűen nem bootol róla. Felpörgeti ugyan a dvd-t de semmi. Nem értem ezt az egészet már...
2012. márc. 14. 16:49
 6/15 A kérdező kommentje:

Hiren's boot nem bootol... win 7 helyreállító lemez kiírva iso ként... nem bootol

Újraírható dvd-re csinálom, lehet ez a baj?

Próbaképpen betettem egy xp telepítőt azt elindítja, szóval a meghajtó jó, a boot engedélyezve van optikairól. Valaki írhatna még pár tippet.

2012. márc. 14. 17:52
 7/15 anonim ***** válasza:

Én még mindig azt mondom hogy szedd le valahonnan a windows xp extended edition Daytona final rendszert mert abban tuti működik a windows portable edition mert nálam is működött

és mindig azt használom ha valakinek menteni kell a gépet

majd egyszerűen kiírod egy neroval vagy ami szimpatikus DVD lemezkép írással csak MÍNUSZOS lemezre mert a +-os sz@r és nem fog bootolni róla

2012. márc. 14. 18:22
 8/15 A kérdező kommentje:

Windows XP Extended Edition Codename Daytona Final 200...

Csak ezt találtam, de ez önműködően települő xp ahogy olvasom. Félek, hogy letörni az adatokat. Más ilyet nem találtam, de most elértem hogy egy másik dvd-re kiírva már bootol a hiren's el csak a fájlkezelő része nem tölt be... Bár ezt kommenteknél is írták.

Most megpróbálom a win7 javítót, elvileg direkt HP gépekhez találták ki többek között, ha összeomlik a rendszer.

2012. márc. 14. 18:34
 9/15 anonim ***** válasza:

Nyuottan használhatod a Daytona rendszert az önműködő telepítő azt jelenti hogy telepítéskor nem kell beírogatni és beállítani semmit

de a BOOT menüből rengeteg lehetőséget választhatsz köztük a windows XP PE-t is ami közvetlen a DVD ről fog indulni és a RAM-ot hasznnálja partíciónak

ebben találsz maj total commander-t és egyéb hasznos progikat amik elősegítik az adatmentést

a HDD-d tartalma miatt ne aggódj hozzá sem fog nyúlni

2012. márc. 14. 18:37
 10/15 anonim ***** válasza:
Jah igen amúgy azt mondom én is amit leírtál most :)
2012. márc. 14. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!