Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a legideálisabb notebook...

Ez a legideálisabb notebook igényeimhez?

Figyelt kérdés

Segítségeteket szeretném kérni notebook kiválasztásával kapcsolatban. Maximum 160.000 ezer forintom lenne a gépre. Igényeim: Irodai felhasználás, internet, fontos a multimédia, a kikapcsolódás tehát filmnézés zenehallgatás illetve a lehetőségekhez képest legjobb játéklehetőség,( alkalomszerű) akár mai játékok is közepesen futva. Olyan gépet szeretnék kihozni ami a minimum szinten hozza ma is, és ég talán egy két év múlva is megállja a helyét. Ezeken kivűl adobe programokat is használok.

Tudom ez igen szűkös keret, de ez van, ebből szeretném kihozni a maximumot. Pillanatnyilag messze ez a gép vezet nálam: Asus K53TK Game Edition 3.0

[link]

Alternatívaként szóba került a Hp G6-1222EH notebookja de teljesítményét tekintve messze elmarad az előbbitől és csak 10.000 Ft-al kerül kevesebbe.

Már többen mondták hogy nem érdemes Asus-t venni inkább Dell, Hp, Toshiba.. nem tudom.. tudását a pénztárcámat és az igényeimet nézve ez az Asus gép tűnik a legideálisabbnak.

Néztem még egy Toshiba gépet is de az meghaladja az árkategóriámat( Toshiba L750K-16k) és ahogy néztem tudásában az sem múlja felül, a videókártya valamivel gyengébb a proci is... de ennek ellenére többe kerül vagy 30.0000 forinttal.

Nagyon szépen köszönöm a véleményeket és a tanácsokat a jelenleg az Asus K53TK mellett teszem le a voksom! :)

2012. márc. 2. 12:30
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

És akkor az alternatívák a tíz ezer forinttal olcsóbb(150.000 forintos) Hp gép:

[link]

Illetve az említett Toshiba gép amely jelenleg árkategórián felül van de azért linkelem:

[link]

2012. márc. 2. 12:36
 2/11 anonim ***** válasza:

Ez tudásban tényleg nagy, talán túlzottan is, tárhely viszont kevés van rajta.

Szerintem is inkább válassz a Dell, HP, Toshiba, Acer vonalon valamit, ami esetleg kevesebbet tud, de jobb minőséget garantál. Normál felhasználónak ennél egy lényegesen kisebb gép is bőven elég. Játszani meg nem való a laptop, arra jobb az asztali gép. Egy igazi gamer noti ettől az Asus-tól sokkal drágább. Sok játék persze elmegy egy normál laptopon is.

Én is most vettem újat, ezt szerettem volna megvenni:

[link]

[link] égül aztán ismerőstől tudtam venni egy szinte vadonatúj HP-t 100.000 FT-ért:

[link]

2012. márc. 2. 12:49
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Igen tudom, hogy játszani inkább asztalin kéne, de nekem mindenképp kell egy laptop asztalira nincs mellette lehetőségem és szeretnék időnként játszani is, ezért marad a laptopon a lehetőség. Tudom hogy ez kevés pénz ilyen szempontból ezért is kaptam fel a fejem erre az összeállításra, mert a grafikus vezérlő AMD Radeon 7670 messze jobb mint bármelyik másik hasonló kategóriájú gépnek és a proci is erősebb. Nem szeretnék a közeljövőben új gépet venni, viszont jó lenne újabb játékokkal is játszani, ezzel a géppel alacsony közepes beállításon még a legújabbak is futnak szépen ahogy nézem, így a közeljövőben is használható lenne ilyen téren. A tárhely valóban kisebb a 320Gb a megszokott 500Gb helyett de azt hiszem ez még bevállalható. Maximum később ha lesz keret bővítem veszek külső merevlemezt, de gépet ilyen tulajdonságokkal nem igen kapok árkategórián belül. Tudom ez messze van az igazi gamer gépektől de számomra nem is az cél bőven elég az, hogy játszhatóak a mai game-k is a többi szépen fut és valószínűleg egy két év múlva is így lesz.

Ez egy Toshibánál vagy HP-nél 200.000 forintnál kezdődik esélytelen vagyok rá.

A minőség alatt mit értesz? Miben nyilvánul meg a negatívabb megítélése az asusnak? Garancia? Megbízhatóság? Kíváncsi vagyok, még nem döntöttem szeretném alaposan körbejárni a kérdés. De a pénzkeret adott. Köszönöm!

2012. márc. 2. 13:10
 4/11 anonim ***** válasza:

Nah ne szórakozzál az Asus az egyik legminőségibb gyártó minden tekintetben vga monitor és laptop is és mindent jól csinál amit gyárt

3 asus laptop van a házban(Anya,Apa,Testvérem)

NEkem a gépemben Asus Monitor VGA alaplap és webcam van

1ikkel sem volt soha semmi baj

megéri megvenni

Asus vezető márka bárki bármit is mond

2012. márc. 2. 13:29
 5/11 anonim ***** válasza:
jó persze vannak verseny társak toshiba hp dell stb DE NEM JOBBAK CSAK VERSENYTÁRSAK 1 KATEGÓRIÁBA TARTOZNAK ÉS JÓ MIND1IK DE EBBEN A KATEGÓRIÁBAN ASUS NYERT
2012. márc. 2. 13:38
 6/11 anonim ***** válasza:

Asus nálam is mindenbe vezet

viszont hivatalosan is vezetö számítástechnikai cég szóval nem jársz rosszul vele

asus volt valakinek baja? és mivel nem volt baja valakinek?

elárulom Dell el is rengeteg hiba szokot leni ahogy még Apple val és Sony val is

de etöl fügetlen ök is vezetö gyártók

2012. márc. 2. 13:54
 7/11 anonim ***** válasza:

Anyiért jó válsztás lesz radiumban az az Asus

jobb nincs szerintem most... de csak mutason valaki:)

2012. márc. 2. 13:57
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat nagyon megnyugtatok! Igen én is így gondolom, ebben a kategóriában ez a gép egyszerűen toronymagasan veri a többit. Egyedül a tárhely, de azt max később bővítem ha lesz pénzem rá, addig elvagyok vele.

De a VGA és a proci nagyon gyilkos ennyi pénzért.. :)

2012. márc. 2. 18:04
 9/11 anonim ***** válasza:

170GB foglalt az adatparticiómon

a windows7 es partició 60gb is elég neki kb. és azon 30gb foglalt nekem

jó nekem 500gb és eböl 100gb van win7 nek osztva

de sztem elég lesz 320gb is:)

200gb foglalt igy nekem összesen 120gb szabad még van

persze hát tudom igazából ez 280gb?:S a 320gb az nem anyi ahogy 500gb is 488 azthiszem

na de kb. 100 film van gépen vagy 20-30 játék:)

szóval van hely és dvd filmek is vanak jó pár

persze van külsö 1TB os merevlemezem is:P vegyél azt:) vagy 640GB os t legalább:P

2012. márc. 2. 18:50
 10/11 anonim ***** válasza:

remélem érthetö volt csak kicsit kapkodva irtam

mármitn ha 320gb (280) lene nekem akkor lene még 120gb szabad (iletve 80gb ...) de ha akora lene akkor pár cucot törölnék hisz ott vanak külsö mervlemezen ugyis

2012. márc. 2. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!