Nyáron szeretnék venni egy laptop-ot. Mi a véleményetek?
olyan 130-ezer környékén és ahogy néztem amibe normális proci van intel i3-2310pl azokba ezen az áron gagyi hd3000-est tesznek nekem pedig legalább egy ati hd6650 vagy egy nvidia gt540. ezek ezen az áron viszont csak alacson teljesítményű processzorokkal találhatók meg pl
Ez mennyire gyengébb processzor mint egy i3-as intel és ez milyen videókártya mivel nem találtam szinte semmit róla..
Például egy ismerősöm a tesco-ba vett egy packard bell-t amibe van egy amd p6100-as proci meg egy ati hd 6650 és elég jól szuperált neki ahoz képest hogy 120ezer volt..
Jó ötlet!
Véleményeim:
01) csakazintel (AMD-t nem vennék)
02) ATI kártyát nem vennék (bár még mindig jobb, mintha integrált lenne - de felesleges, ha játszani nem fogsz, akkor integrált is elég: tovább bírja a gép akksiról)
03) egyébként jó kis gép, megéri az árát :)
04) ismerősöd nem kicsit agyalágyult, ha Tescoban vesz gépet :D már bocs... :))
"01) csakazintel (AMD-t nem vennék)"
Indokod nincs. Tipikus INTEL fanboy aki azt ajánlja ami neki van. Az AMD is ugyanolyan jó mint az INTEL, semmi baj nincs vele!
"02) ATI kártyát nem vennék (bár még mindig jobb, mintha integrált lenne - de felesleges, ha játszani nem fogsz, akkor integrált is elég: tovább bírja a gép akksiról)"
Akkor nyilván örülsz a TDR hibának, a sok fogyasztásnak és a kazánnak a gépedben?! Nyilván nem akarsz ugyanazért a pénzért egy sokkal jobb kártyát...
"04) ismerősöd nem kicsit agyalágyult, ha Tescoban vesz gépet :D már bocs... :))"
Laptopot tökmindegy hogy hol veszel... Előre összerakott gépeket nem szabad venni!
21:20:
Valóban Intel "fanboy" vagyok, de ha kell, meg is tudom indokolni miért: egyszerűen az Intel processzorok bizonyítottan jobban teljesítenek számításigényes feladatokban & asztali alkalmazások használatakor, mint az AMD processzorok: utóbbiak valahogy játékok terén viszik a pálmát inkább. Nem csak én állítom ezt, nyugodtan nézz utána.
A TDR hiba csak bizonyos modelleket érint, például a GTX 560 Ti-t, és abból sem mindet, és nem minden felállásban. A csúcs ATI kártyák is fogyasztanak legalább úgy, mint egy nVidia kártya, ezt te is tudod... :)
"Nyilván nem akarsz ugyanazért a pénzért egy sokkal jobb kártyát..."
Ezt viszont aláírom - az ATI modelljei mostanában sok esetben olcsóbbak, mint egy nVidia kártya...
"Laptopot tökmindegy hogy hol veszel... Előre összerakott gépeket nem szabad venni!"
Ebben nincs igazad. TESCO-ban mindig ezeréves modelleket lehet találni, sosem a legújabb típusokat - azok kerülnek kiállításra a pultban, amelyek raktáron rohadnak már ezer éve, és kifutó modellek már...
Akinek van egy csepp kis esze, az számítógépet nem ott vesz, hanem vagy összeállít egyet, vagy egy megbízható összeállítást vásárol megfelelő szakmai áruházból (ipon.hu, stb)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!