Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gyenge a processzor?

Gyenge a processzor?

Figyelt kérdés

A Test Drive Unlimited-el játszok, de egy idő után a procim nagyon pörög, és egy óra múlva elég rendesen felmelegszik. Gyengébb (1-2GB-os) játékoknál ez nem fordul elő, illetve ha nem játszok, akkor egyáltalán nem meleg.

A hűtés jó.

Esetleg valami beállítást tudtok javasolni a játékhoz? Vagy a procival lehet gond (hűtés, paszta)?

Processzor: AMD Athlon X2 QL-64, 2100 MHz (10.5 x 200)

Memória: 3068 MB (DDR2-800 Registered DDR2 SDRAM)

Videókártya: ATI Mobility Radeon HD 4530 Series (512 MB)

Op. rendszer: Windows 7

Alaplap: AMD K11

2012. febr. 24. 17:55
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Azt még lehagytam, hogy nem a TDU2-vel, hanem az első részével játszok, max grafon.
2012. febr. 24. 17:56
 2/22 anonim ***** válasza:
Azt javaslom, hogy ne egy olyan notebookkal akarj játszani, ami már akkor is alsó kategóriás volt, amikor a TDU megjelent.
2012. febr. 24. 18:01
 3/22 A kérdező kommentje:

1: Ezzel a játékkal régebben is játszottam, akkor nem volt gond.

2: Ez nem notebook, hanem laptop, és 2010-ben jelent meg, viszont a játék 2006-ban jött ki.

Köszönöm az értelmes választ..

2012. febr. 24. 18:06
 4/22 anonim ***** válasza:

A gép paramétereiből ítéltem, hogy kb. egy idős. Pontos típust nem írtál le. Ezek a notebook (ha tetszik, ha nem, erről van szó) alkatrészek pedig már 2008-ban is piacon voltak (van ami még régebben).

Márpedig a mobil gépek nem játékra valók, főleg ezek a gyengék. Szétszedheted, kitakaríthatod a hűtőt, újrapasztázhatod, én ezzel kezdtem volna a kérdés kiírása helyett, mert időnként amúgy is ráfér, de játékos gép ebből sose lesz.

2012. febr. 24. 18:17
 5/22 A kérdező kommentje:

Oké, ez rendben. Csakhogy miután megvettem, azután szinte csak játékra használtam, még a GTA4 is ment low grafikán. Minden rendben volt.

Amikkel folyton játszottam medium, high grafon:

NFS Shift, Undercover, Carbon, COD2, COD4, Far Cry 2, Half Life 2, TDU1, sokféle szimulátor, Cobra 11, Flight Simulator X (medium grafon) és még sorolhatnám.

Csak egy jó ideig külföldön voltam, a gépet meg itthon hagytam. Azalatt elküldettem az egyik barátommal szervizbe, hogy cseréljenek ventilátort. Újratelepítették, ventit cseréltek, és még egy jó ideig állt a szekrényben.

Ez volt már fél éve, azóta nem nagyon játszottam rajta, csak gyengébbekkel.

Most viszont megint kedvet kaptam a TDU-hoz, és ez van.

2012. febr. 24. 18:25
 6/22 anonim ***** válasza:
45%

"Ez nem notebook, hanem laptop"

A két dolog ugyanaz, de sebaj. Azt hiszem a nettopra gondoltál, de gy.v. nem azt írta. A Test Drive Unlimited egy pocsék motorral megáldott játék, erősebb asztali gépen sem teker túl jól. Hogy a gép új, az még nem jelenti azt, hogy erős.

2012. febr. 24. 18:25
 7/22 A kérdező kommentje:
Szóval nem gyenge gép. Össz vissz 4x lett újratelepítve. Az alap Vista Home Premium volt, utána váltottam Win7 Professional-ra, utána a szervizben lett megint Vista (Home Premium), és kb 1 hete tettem rá újra a Win7-et, most Ultimate-et.
2012. febr. 24. 18:28
 8/22 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló:

jójó, lehet, hogy ugyan az a notebook és laptop, de én erősségben értettem.

A netbook a leggyengébb, ami netezéshez van specializálva, utána jön a notebook, ami inkább irodai munka és a laptop, ami már komolyan van felszerelve.

2012. febr. 24. 18:30
 9/22 anonim ***** válasza:
0%
Értsd már meg hogy ez harmatgyenge a játékokhoz...
2012. febr. 24. 18:35
 10/22 A kérdező kommentje:

Érts már meg, hogy régen tökéletesen futott rajta sok játék, most meg csak felemegszik a proci, (semmi más baj nincs, full grafon, egy lagg se, semmi), és már rögtön "szar", "gyenge", "semmire sem jó".

Köszönöm ezt a csodálatos logikát, amit látok egyeseken...

2012. febr. 24. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!