Elavult a gépem, mit ajánlotok?
Mostani gép (2009 közepén vettem): Intel Core 2 CPU 6420 2.13 GHz, 3.5 GB RAM, ATI Radeon HD 4800 Series. Ami az ajánlott rendszerkövetelményeket illeti, ezek sorra meg szoktak bukni újabb játékoknál.
Nem játszom kifejezetten sok játékkal, inkább 1-2 játékkal sokáig, most Guild Wars 2-re készülök (MMORPG) és új Tomb Raider is jó lenne. Olyan gép kellene, ami nem eszméletlenül drága, de megint 2-3 évig nem lesz gondom a játékokkal.
Mennyi a manapság ajánlott RAM?
Milyen videókártyát ajánlotok? Inkább GeForce-t szeretnék, a Radeonnal voltak gondjaim.
Milyen processzorok vannak? Még mindig a kétmagos a menő? Le vagyok maradva... :)
Bocs, ha nagy hülyeséget kérdeztem, lány vagyok és nem egy hardverzseni. :P
> Olyan gép kellene, ami nem eszméletlenül drága
Most minden gép eszméletlenül drága. A hardverek nagyrésze másfélszer-kétszer annyiba kerül, mint tavaly ilyenkor.
> Mennyi a manapság ajánlott RAM?
Tudomásom szerint 4GByte DDR3.
> Inkább GeForce-t szeretnék, a Radeonnal voltak gondjaim.
A Radeonok kevesebbet fogyasztanak, kevésbé melegszenek, és csöndesebbek.
Konkrétan milyen gondjaid voltak a Radeonnal?
> Milyen processzorok vannak? Még mindig a kétmagos a menő?
Nem, már a négy magos :)
Mondjuk azt nem tudom, hogy a játékok mennyire képesek kihasználni...
Itt egy toplista:
A 4800-as még mindig jó. Én a helyedben csak vennék egy Core 2 Quad-ot, használtan már 20-30 ezerért lehet kapni jobbakat, azzal kitartana még egy darabig.
Ha mindenképp cserélni akarsz, akkor írj összeghatárt.
Az utóbbi nem mond butaságot. Nem jövőbiztos annyira, mint egy új gép, de ha az alaplapod engedi, olcsóbban kijönnél. Illetve gyanítom, hogy utólag bővítéssel lett meg a 3.5GB RAM is, ha ram KIT-et használnál, párban (2x2GB), talán nőne a teljesítmény. Persze az órajel is számít.
Ahol elvérezhet néhány játékban a géped, az a 2 magos proci, aminek nagyon alacsony az órajele. Egy 4 magos, 3GHz körül sokkal jobb lenne.
Ha nem akarsz túl sokat költeni rá és mégis a játék az elsődleges cél, akkor összedobok neked egy AMD alapú gépet. Játékra tökéletes:
Alaplap:
Processzor:
Memória:
Videókártya:
Ha mindenképp nVidia kártyát akarsz:
DE TUDD: A Radeon fényévekkel jobb Ár/teljesítmény mutatóval bír.
Táp:
(Nem írtad milyened van, így alapból valami rosszra gondolok)
Feltételezem merevlemez/DVD/ház/periféria van/nem kell.
Köszi mindenkinek. :) Mindenképp cserélek, mert már odaígértem valakinek ezt a gépet, csak nem tudom, mennyi lenne egy reális összeg, amit elkérhetnék érte. (Főleg könyvelésre kell neki meg a kisfia lightosabb játékaihoz).
Összeghatár új géphez... Olyan 150-180 ezer körül gondolkodtam. Aemdae Turion linkjeit nézegetve, még olcsóbb is, mint amire számítottam. A neten kívül nem élek élvezeti szerekkel, úgyhogy tudtam új gépre spórolni. ;)
Egy gépszaki ismerősöm majd segít összeállítani az új gépet. Én csak tudni akartam, manapság mi a trendi hardver-ügyben, nem akarok bután nézni, ha megkérdezi, hogy mik az elképzeléseim... :D Még le voltam ragadva a 2magos prociknál... :D De erről a Radeon / GeForce dologról még beszélek vele.
A Radeonnal konkrétan különböző MMORPG-k kapcsán volt gondom, pl. ha alapban nem volt élsimítás opció a játékban, volt, amikor úgy sem működött, ha a videókártya kontrol paneljében beállítottam élsimítást, stb. GeForce-osok meg nagy erőkkel írtak, hogy nekik müxik... Meg pl. ha volt valami grafikai bug egy játékban, többször megesett, hogy GeForce-osoknak nem volt bajuk csak a Radeonosoknak, ilyesmi. Olyan is volt, hogy leszedtem új drivert és nagyon csúnya dolgokat produkált utána, vissza kellett tenni azt, ami a telepítőlemezen volt. Nincs szerencsém vele. :/
Jó látni, hogy a lányok is szeretnek kockulni a gép előtt és nem csak a facebook miatt... :D
Amúgy ezt a radeon geforce elnevezést hagyd el nyugodtan, mert ezek csak a 2 nagy gyártó termékének a típus nevei voltak.
Ati van meg Nvdia.
Sok sikert a géphez! :)
Oké, Nvidia meg ATI. :P Mégegyszer köszi a segítséget meg a normális válaszokat!
UI: Sosem fogom megérteni, hogy lehet szeretni a FB-t, szerintem totál unalmas. Inkább teamspeak... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!