Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ilyen lopás esetén nem lehet...

Ilyen lopás esetén nem lehet a rendőrség segítségét kérni?

Figyelt kérdés
1700 forint értékű ramot küldtem el én hülye barom előre egy személynek postán.Azt mondta majd küldi a pénzt de a pénzemet nem küldte már másfél hét telt el.Lehet ilyenkor a rendőrségtől segítséget kérni?
2012. febr. 22. 13:18
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Az igen... :/
2012. febr. 24. 00:14
 12/16 A kérdező kommentje:
nem kínlódok, a rosszak vannak előnyben,ez ellen nem lehet mit tenni
2012. febr. 24. 00:28
 13/16 A kérdező kommentje:

"Fokozatosság elve. Természetesen megteheted a rendőrségen a feljelentést, minden további nélkül is. A rendőri szerv pedig mérlegeli az adott ügyre fordítandó erőforrásokat. Ha ismered az illető nevét-címét, akkor kérj ellene fizetési meghagyást (ez eljárási illetékköteles, kicsit több, mint a duplája az illetéke az eljárásnak), ebben követelheted vissza a pénzed - és az egyéb költségeid."

Tehát?? Ez nekem pénzbe fog kerülni?meg trágyalásokra menni meg stb? Nekem többet ér az hogyha egy rendőr megijeszti telefonon.Szólok haveromnak aki rendőr,és mindig mellettem állt.Kicsit elbeszélget vele.

2012. febr. 24. 00:32
 14/16 anonim ***** válasza:

ne bízzál benne,hogy a rendőr haverod majd elbeszélget vele,

ezt hivatali hatalommal való visszaélésnek hívják,és ha a rendőröd ezt meghúzza,könnyen az állásába kerülhet a dolog.....

2012. febr. 24. 03:41
 15/16 A kérdező kommentje:
Akkor valaki írja már le hajszál pontosan hogy mit tegyek.
2012. febr. 24. 18:36
 16/16 A kérdező kommentje:
Sikerült elbeszélgetnie vele.mint civil,és beijesztette,szép nyugodt jogi beszéddel. :) A pénzem megjött.
2012. márc. 2. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!