Hogyan tudom megtudni 100%-osra, hogy a proceszorommal vagy a vinyómmal van gond?
5-7 percig tölt be Windows (64 bites Windows 7), akadozik a zene, sokat gondolkozik a semmiért üresjáratban is sőt még néha magától is újraindul üresjáratban ha bekaocsolab hagyom... Fórumon is kérdezgettek, semmi építő jellegűt tanácsot sajnos nem tudtam szerezni.
HD Sentinel és a Crystal Disk is az "átmeneti szektorok"-ra tesz egy felkiáltójelet és veszélyesnek jelzi a vinyót. Processzort is teszteltem már, de arra semmit sem rreagált 1 program se, viszont néhol "nyikorog" és "sercegő" hangot ad ki (jobban nem tudtam leírni), ja és 40 fokos max üresjáratban nem megy fel a kihasználtséga se 100%-ra.
Szerintetek?
Rengeteg probléma lehet, viszonylag nehéz kiszűrni, de ugyanakkor talán ki lehet logikázni. Elöljáróban: ha pusztán winyó baja lenne, attól nem indul újra (akkor be se tölt a win).
Esetedben először proci hűtésre gyanakodtam én is, de ha az rendben van, akkor 99%, hogy nem proci. Mivel a proc. úgy működik, hogy ha 1 műveletet el tud végezni, akkor az összeset eltudja, tehát hardveresen az biztos hogy jó.
Marad a két mumus, a RAM és a táp. A mai RAM-ok sokkal megbízhatóbbak, mint a régi SD ramok voltak, de ha van két modulod a gépben, akkor érdemes először pusztán az egyikkel, utána a másikkal is "tesztelni". Ezzel a módszerrel könnyű kiszűrni a hibás RAM modult.
Viszont annyiban veszélyes játék, mert telik az idő, és legvalószínűbb probléma a mai gépeknél a táp. És minél tovább van a rossz táp a gépben, annál nagyobb a valószínűsége, hogy tönkrevágja az egészet alaplapostul, mindenestül.
Te jó isten...akkor a tápot kéne valahogy letesztelnem, meg kéne előzzem a bajt. Hoygan lehetséges ez?
Amúgy DDR2-es 2 GBos RAM-jaim vannak. Köszi
A tápot nemigen tudod tesztelni. Csak mérőműszerrel lehet. Hacsak nem valami hiper-szuper a tápod, akkor igencsak le kellene cserélni beméregetés nélkül.
Tényleg: milyen márka, és mennyi idős?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!