Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Itthon meg tudom állapítani...

Itthon meg tudom állapítani hogy nem jó a RAM-om?

Figyelt kérdés
Van két darab 512 RAM-om DDR1-es 400MHz . az alaplapomba 4 bemenet van 2 zold szinu 2 lila . amikor egymás mellé tettem a RAM-okat egyiket zoldbe másikat lilába úgy tunt mintha nem jól mukodne mert valamikor ki is kapcsolt a gép (nem vagyok benne biztos hogy ettol), bár a windows felismerte hogy 1 GB van benne . Most az egyiket kivettem és mintha jobban megyen a gép . Mibol lehet megálápítani hogy rossz -e egy RAM kártya ?
2009. jún. 3. 15:28
 1/4 anonim ***** válasza:

MEMTest86-ot futass néhány órán keresztül, ez megmondja, hogy rossz-e valamelyik RAM. (Mindig csak egy modul legyen a gépben, különben nem tudod meg, melyik a rossz).

Egyébként ugyanolyan az összes modul? Ha az egyiknek rosszabb az időzítése, akkor a másik is lassabban fog csak menni.

2009. jún. 3. 15:33
 2/4 A kérdező kommentje:

Ez a MEMTest86 hogyan mukodik , vagy hogy kell vele mérni ?

Azt hogy érted hogy egyforma-e a modul ?

2009. jún. 3. 15:54
 3/4 anonim ***** válasza:

A MemTest86 egy memóriatesztelő progi. Legegyszerűbb használata:

1. Letöltöd [link]

2. Kicsomagolod az ISO-t, és kiírod mondjuk egy újraírható CD-re .

3. Bootolsz róla és hagyod futni legalább 1x 100%-ig. (Nem a résztesztet, hanem a teljes tesztet = kb 10 részteszt, ez kb 30-60 perc)

4. Ha hiba van a rammal akkor az alsó táblázatban elkezdi sorolni...

PS.: Ha egyszer lefutott, automatikusan újratesztel. Ekkor ESC-el szakítsd meg...

Célszerű egy másikat (MemTest86+ - igen, hasonló a neve smile2.gif ) is lefuttatni, de ha már az első is dob hibát, akkor tuti gáz van a rammal.

[link]

Ha több memóriád van a lényeg, hogy mindkettő ugyanolyan típusú legyen (400, 533, 667, 800, 1066 Mhz), a foglalat (DDR, DDR2, DDR3). Néha nem mindegy hogy melyik slotba vannak berakva. Ha többfajta slot lenne, akkor 2 azonosba tegyed.

2009. jún. 3. 17:05
 4/4 A kérdező kommentje:

[link]

ezt mértem az egyik kártyáról olyan pár percig tartott , akkor ezek szerint ez jó . De most ez a kértya mennyi MHz megyen ?

2009. jún. 3. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!