Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szeretnék segítséget kérni az...

Szeretnék segítséget kérni az itt lévő okosabb emberektől várok.2x4GB-os RAMal windows 32 biten csak 3.17GB-ot ír ki a ténylegesnek belerakott 8ból.64 bites rendszerreljó de máshoz 32-es kell. Mit tegyek hogy 32bitesen 8gb legyen?

Figyelt kérdés
2012. febr. 9. 20:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Sajnos a Windows 32 bites változata 3gb ramot meg még egy kicsit tud befogadni. a 64 bites képes csak 4+ gb ramot kezelni.
2012. febr. 9. 20:48
 2/16 anonim válasza:
0%
semmit. a win 7 például 32biten 3gb ig kezeli a ramot csak a 64bit kezel többet. Úgy tudom a vista az ami kezel 32 biten 6-8gb-ig. de az nem valami pöpec os! szóval keríts egy normális win 7 64 bitet vagy elégedj meg 3 gb rammal amit kétlek! az xpt nem nagyon tudom meddig kezel de sejtésem szerint a win xp 32bit azis 3gbig!
2012. febr. 9. 20:49
 3/16 A kérdező kommentje:
rendszerkonfigurációbanse lehet azt állítani? :S
2012. febr. 9. 20:50
 4/16 anonim ***** válasza:

Minden 32 bites rendszer esetenként csak 3,5 vagy éppen 3 gigának látja a ramot,sehogy se lehet beállítani hogy többet lásson.

64bites rendszer kell.

A virtuális memóriát viszont belehet állítani.

2012. febr. 9. 20:57
 5/16 anonim ***** válasza:
Értsd már meg hogy nem! -.-" És amúgy meg minden ugyanúgy elindul 64bites-en, mint 32bit-es OS-en...
2012. febr. 9. 20:57
 6/16 anonim ***** válasza:

"a win 7 például 32biten 3gb ig kezeli a ramot"

"Minden 32 bites rendszer esetenként csak 3,5 vagy éppen 3"

A 32 bites rendszer 4 giga memóriát képes címezni, de ebe beleveszi a cache memóriákat is, és a VGA fedélzeti memóját, nagyobb prioritással mint a ramot.

Amúgy nem, nem fut minden 32 bites program 64-en, csak a legtöbb, de van ami csak 32-n megy.

Amúgy ha jól tudom lehet valahogy "trükközni" a gondoddal kapcsolatban(amiben nem nagyon hiszek), de még nem nagyon láttam a gyakorlatban, esetleg keresgélhetsz a neten...

2012. febr. 9. 21:14
 7/16 anonim ***** válasza:
Szerintem meg egyszerűen hülyeség... Nem értem miért nem jó a 64-bites OS??! Manapság már minden programhoz készül 64-bites változat... Én már legalább 3-4 éves 64-bites OS-t használok és még nem találkoztam olyan programmal ami nem futott volna rajta, legyen az egy Office vagy egy játék...
2012. febr. 9. 21:20
 8/16 anonim ***** válasza:
Bocs azt akartam írni hogy 3-4 éve!
2012. febr. 9. 21:20
 9/16 anonim ***** válasza:

Lehet vergődni, akkor is akad olyan program ami csak 32biten fut, de kérdező amit te használsz TUTI olyan?

Egyszerűbb lenne ha tényleg feldobál egy64 bites rendszert.

2012. febr. 9. 21:23
 10/16 anonim ***** válasza:

OFF: Emberek, kezdett olyan érzésem lenni Hart első válasza felett olvasgatva, mintha pár idióta kérdező szabadult volna be válaszolgatni.

Figyeljünk a helyesírásra, meg arra, hogy CSAK azt írjuk le, amiben biztosak vagyunk.

Kösz.

ON: Csak ismételni tudom az előttem szólókat. 64 bites rendszert neki, az úgy is kezeli a legtöbb 32 bites programot.

G.

2012. febr. 9. 21:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!