Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lassítja a 32 bites win7 a gépem?

NSBandita kérdése:

Lassítja a 32 bites win7 a gépem?

Figyelt kérdés
Most láttam meg hogy az acer aspire 5535 laptopomon eredetileg win vista 64 bit volt és mikor én használtan vettem win7 32bit volt rajta.Gyakran felpörög ha nyagyobb program pl játék megy rajta vagy az itunes.Lehet ez az oka?
2012. jan. 30. 08:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
nem tudom kinek írtad ezt de ha nekem akkor légyszi mond már el mi volt abban okoskodás hogy megkérdeztem mennyi ram van benne,mert 4 giga szükséges lenne,amire kaptam a választ és arra válaszoltam
2012. jan. 30. 13:09
 12/21 2xSü ***** válasza:

#8:

[link]

„Ha a Windows 7 rendszert szeretné futtatni a számítógépén, a következőkre lesz szüksége:

gigabájt (GB) RAM (32 bites) vagy 2 GB RAM (64 bites)”

Tehát nem szükséges 4GB RAM a 64 bites Windows-hoz. De trükközéssel még 2 GB sem kell.

2. „64bites rendszer maximum 128gb memóriát tud kezelni”

Ezért írtam, hogy elméletileg. A valóság az, hogy az operációs rendszerek közül a Windows – és nem úgy általában a 64 bites rendszerek – jelenlegi változata esetében valóban van egy ilyen korlát. (Ami később változhat.) De ez már részletkérdés, nem hinném, hogy ilyen jellegű problémával küzdene a kérdező.

A leírással próbáltam eloszlatni pár félreértést, és megmagyarázni, hogy mi a tényleges helyzet.

Az, hogy 4 GB RAM alatt Win7-et kellene telepíteni, vagy érdemes inkább azt választani, az így ebben a formában nem igaz. Ez viszont már sokkal inkább olyan kérdés, ami kapcsolatban áll a kérdező valódi kérdésével, illetve aki nem jó információt adott, az megtudhatja belőle, hogy miért nem jó az, amit ő mond.

2012. jan. 30. 13:10
 13/21 anonim ***** válasza:
ebben igazad van én is elolvastam már párszor,de fórumokat is szoktam böngészni ahol minden pc guru 4 gigát javasol,ahogy én is javasoltam,nem azt mondtam hogy kötelező anélkül nem indul,csak szükségszerűnek tartom,tudod más az hogy minimum igény,meg más mi a javasolt igény.
2012. jan. 30. 13:16
 14/21 2xSü ***** válasza:

#9-#10 - Simon Richard:

Nem okoskodom, hanem próbálok rámutatni a hibásnak tartott információra, hozzátéve azt amitől érthetővé válik, hogy miért tartom hibásnak az infót. Ez nem csak a kérdezőnek szól, hanem a válaszolóknak is.

A hülyeség talán erős szó volt. Akkor inkább úgy fogalmazok, hogy megalapozatlan, légből kapott véleményt olvastam tőled, ami nem következik logikusan a rendszer működéséből.

Kb. olyan ez, mintha azt mondanád, hogy a légzsákkal, központi zárral felszerelt autó gyorsabb lenne annál, ami nem rendelkezik ezekkel. Sem a légzsák, sem a központi zár nem gyorsít az autón, sőt a plusz tömeg miatt még lassít is rajta egy kicsit.

Ugyanez igaz a Win7 különböző változataira. Az operációs rendszer alapja ugyanaz. (Ugyanaz a kernel, ugyanazokkal a driverekkel, programokkal, szolgáltatásokkal.) A kiegészítőkben különbözik csak. (Lásd: [link] )

Viszont a plusz szolgáltatások plusz futtatandó kódot jelenthetnek. Pl. Ultimate esetén ugye van ReadyBoost, így a pendrive behelyezésével a ReadyBoost kompatibilitás ellenőrzése is lefut, így összességében lassabb az egész folyamat. Nüansznyival, de lassabb. Viszont az ehhez a művelethez tartozó kód is benne van a rendszerben, tehát itt már érezhetően több helyet fog foglalni a frissen feltett rendszer a merevlemezen.

De fenntartom a lehetőséget, hogy én tévedek. Amennyiben tudsz mutatni objektív tesztet, szakértői véleményt, ami a te állításodat támasztja alá, akkor hajlandó vagyok a véleményed megalapozatlanságát visszavonni.

2012. jan. 30. 13:29
 15/21 anonim ***** válasza:
Istenem... Semmi extra nehéz kérdés nincs... Annyi infó kellene a kérdezőtől hogy pontosan milyen proci van a gépében és mennyi RAM-ja van... Namost A kérdésre felelve igen, ez lehet az oka hogy felpörög. A 64-es rendszer terheli a procit (RAM-tól függően). Ha váltani akarsz, akkor : Win XP SP3 32 Bit. Ez akkor ha számít a gyorsaság és nem játszol FrostBite 2 motorral rendelkező játékokat. Ha mégis: Win7 Ultimate 32 Bit ha kevesebb mint 4 GB RAM-od van. Win7 Ultimate 64 Bit ha 4 GB vagy több RAM-od van. Win7 Home Edition vagy Home Premium 32 Bit-en, ha 2 GB-nál kevesebb RAM-od van, vagy gyenge a VGA. Ja és procifüggő a dolog. Vanak procik, amelyek hiába támogatják a 64 Bit-et, 64-es Win7-nél szakad a gép. 32-esnél pedig hasít. Azért mert a Win7 eleve nagy rendszer, és a 64-es terhelés maxra kihasználja a procit, mármint az adottságait, amitől lassabb lesz. Ez átlagos probléma. Szóval ha nem gond a felpörgéses cucc, ne válts. Ha zavar, az infók alapján válassz másik OS-t.
2012. jan. 30. 13:31
 16/21 anonim ***** válasza:
Jó, bocs a hülyézésért és bármiért, amit mondtam, csakhát nem hinném hogy a kérdezőt érdekelné a memóriacímzések tudománya, vagy amit más fórumok rágcsáltak.
2012. jan. 30. 13:33
 17/21 2xSü ***** válasza:

#13:

„minden pc guru 4 gigát javasol”

Így már elfogadhatóbb. Bár azt gondolom, hogy 3 GB esetén, ha használsz 64bitre optimalizált szoftvereket – pl. Photoshop 64bit –, akkor érdemesebb inkább kihasználni a 64 bit előnyeit.

„nem azt mondtam hogy kötelező anélkül nem indul”

Pedig így volt érthető. Rendszerkövetelményt – követelmény, tehát kötelező – írtál. Bár szőrszálhasogatásnak tűnik elsőre, de szerintem azért érdemi különbség van a kettő között. Akinek nincs bővebb információja, az könnyen értheti félre, értheti rosszul amit írtál.

2012. jan. 30. 13:35
 18/21 anonim ***** válasza:
+ tudom hogy az infó helyes, csak szerintem itt felesleges. Bár jó lenne ha a kérdező is beleszólna. Szimpla kérdés a kérdezőhöz: a hiba vagy egyéb ok miatt váltanál OS-t? Ha igen, írd le mi van a gépben.
2012. jan. 30. 13:36
 19/21 anonim ***** válasza:
Igy van, de ha nincs 4 GB RAM-ja, vagy nem használ ilyen progikat, mehet a 32, persze még 1 GB RAM mellé is tehető 64 Bit, de ugyanannyi RAM-mal (pl. 3 GB), nem lenne nagy különbség a kettő között, így ezen nem érdemes rágcsálni... Amenyiben mégis, akkor tegye fel a 64-eset. Viszont ha a kérdésben szereplő probléma nem érdekes, akkor felesleges ezzel bajlódni. :)
2012. jan. 30. 13:39
 20/21 2xSü ***** válasza:

No, az előző válaszom valóban technikai jellegű volt.

Egy kicsit nézzük meg gyakorlati oldalról a kérdés második részét:

Önmagában kicsi az esélye, hogy a 32 bites rendszer a lassulás oka. (Maximum ha tényleg a rendszerkövetelményeknek alig megfelelő gépről van szó.)

Esélyesebbnek tartom, hogy valamelyik fő hardverösszetevő – chipkészlet, merevlemez vezérlő, videokártya – illesztőprogramja (drivere) okozza a látszólagos lassulást. Ennek lehet az az oka, hogy az adott hardvert a Vista felismerte, de a Win7 már nem.

Most nézegetem a laptop support oldalát, és itt kizárólag Vista drivereket látok: ( [link] ) illetve ( [link] )

Most ez vagy azért van, mert az Acer úgy gondolta, hogy ehhez a laptophoz már nem nyújt Win7 támogatást, vagy azért, mert a Vista driverek kompatibilsek a Win7-el. Én azért megpróbálnám a Win7-re telepíteni a Vista drivereket. Ha nem megy, akkor ennél a laptopnál nem biztos, hogy érdemes Win7-et telepíteni.

Ez esetben mivel úgy tűnik, hogy kizárólag Vistához van hivatalos támogatás, így érdemes azt használni. (XP-t sem ajánlom, hiszen ehhez ugyanúgy nem lesznek akkor driverek.)

2012. jan. 30. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!