Terhelve nagyon gyorsan felmelegszik a procim, mi lehet az oka?
Ezt a kérdést már írtam,de nem voltam elég egyértelmű és sok különféle válasz érkezett! Ez egy AMD Athlon 64 X2 6000+ és egy Coolermaster TX3 hűtené! Müködik minden rendesen a hűtő is igazodik a hőmérséklethez,de egy Everest stress teszt folyamán 4 perc alatt 70-80 °C-ra felmelegszik!
Itt egy kép a levegőáramlásról..úgy gondolom elegendőnek kéne lenni: [link]
Az lehet az ok hogy túl sok paszta van a procin?..nem egy borsószemnyit nyomtam hanem talén kicsit többet!?..ha igen ezt ellehet távolítani még róla?
Igen,úgy értem hogy mind a két 80mm-es venti kifelé dolgozzon.
Ez az én gépem,link: [link]
Hőmérsékletekkel semmi bajom,25-26c°-os szobában.Csináltam egy stressz tesztet AIDA64 progival a kíváncsiság kedvéért. 10 percig futtattam és 45c°-nál nem ment feljebb.
Nálad valami más gond van...
Ha esetleg be lenne kapcsolva a Biosban a ventillátor automatikus szabályozása akkor kapcsold ki nézd meg hogy úgy mennyire megy föl a hőmérséklet
ha úgy normális értéket kapsz akkor minden bizonnyal a cool n quiet funkció okozza a túllmelegedést vedd lejjeb a hőmérséklet határokat mondjuk 100% os fordulatot 55 fokra
Ne tudom hogy nézed e még a hozzászólásokat de adnék egy jó tanácsot igaz nem a prociról van szó de a képet amit felraktál a légáramlásról láttam hogy a winyod csak úgy be van "dobva" erről csak annyit szeretnék mondani hogy hogy azt nem árt jól megcsavarozni mert az is túlmelegedhet.
Azért van fémből az az rekesz hogy vezesse el a hőt de így nem tudja. A prociról csak annyit hogy én is voltam így elkövettem mindent és a végén procit kellet cseréljek avval volt a gond. Szerintem vidd el egy szakszervizbe.
További szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!