Tapasztalt-e más is problémát a T-Home családi (15Mbit) és a TP-Link TL-WR542G routerek használatánál?
Üdv mindenkinek!
A problémám az, hogy 2010 nyarán vásároltam egy TP-Link TL-WR542G routert. Akkoriban 10Mbit-es volt a T-Home internete - eddig semmi probléma nem volt a routerrel -, amit később 15Mbit-re növeltek. Viszont innentől kezdve elkezdett szakadozni. Az oldalak nem töltődtek be, a youtube pl. megállt a letöltésben és csak nehezen, vagy egyáltalán nem is indult be, a speedtest.net-en végrehajtott teszteknél ingadozások tapasztalhatóak, és 2-3Mbitet mér.
Visszavittem a routert, és ott a tesztek során jónak bizonyult, itthon viszont ismét ugyanaz. (csere routert kaptam ugyanilyen típusút, és azzal sem jó)
Többször reseteltem, gyári beállításokat is visszaállítottam, firmware-t frissítettem, minden fórumokon talált beállítást megpróbáltam, de semmi.
Kipróbáltam csak modemmel (D-Link DSL-360R) tökéletes, gyors, hibátlanul működik. Kaptam kölcsönbe egy Linksys wrt54gl típusú routert kipróbálásra, azzal szintén tökéletesen működött.
Azt gondolom szinte mindent kipróbáltam, és nem segített a saját routeremen. A modemet nem piszkálhatom... De azt hiszem nem is ott van a hiba.
A válaszokat előre is köszönöm!
Cseréld le a routert, hiszen egyértelműen az a szűk keresztmetszet.
Egyébként nekem TL-WR741ND routerem van, azzal hibátlanul megy ugyanez a csomag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!