Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem használja az össz memoriát...

Atsunate kérdése:

Nem használja az össz memoriát, miért?

Figyelt kérdés
üdv! Acer aspire laptopom van, az lenne a problémám, hogy "my comp/rendszerinfo"-nál 4gb (2,3gb használható) -t ir. Win7 32bit-es rendszerem van, kicsit új még nekem ez a laptop, eddig csak asztali gépem volt, és nem találkoztam még ilyennel. Megoldást tudnátok erre a problémára? Kössz előre is. üdv
2011. dec. 25. 19:13
 1/4 P.O.C. ***** válasza:

Naponta előforduló probléma itt a gyik.hu-n. A 32-bites rendszerek csak 4 GB RAM -ot tudnak megcímezni összesen, amibe minden beletartozik video RAM, Cache memóriák stb.. Vagyis ha a VGA lefoglal mondjuk 1 GB RAM -ot vagy saját dedikált RAM -ja ennyi, akkor teljesen normális a jelenség.

Használj 64-bites rendszert!

2011. dec. 25. 19:16
 2/4 A kérdező kommentje:
tehát ha 64bit-es rendszert tennék fel, akkor használná normálisan a 4gb ram-ot, és nem csak 2,3gb-ot?!:S :) köszi az eddigi választ is!
2011. dec. 25. 19:19
 3/4 P.O.C. ***** válasza:
Így van. Persze ha a videokarinak nincs dedikált RAM -ja (vagyis a rendszer RAM -ból csípi le a működéséhez kellő memóriát), akkor sem fogod látni az összes RAM -ot, de a helyzet mindenképp jobb lesz.
2011. dec. 25. 19:22
 4/4 A kérdező kommentje:
értem, kössz szépen a válaszokat! megprobálkozok a 64bites rendszerrel...
2011. dec. 25. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!