Melyik linux használja a legkevesebb memóriát?
Virtuális gépre keresek olyan linuxot, ami a lehető legkevesebb rendszer erőforrást haszálja fel. Eddig a debiant és a cent os linux disztribúciókat próbáltam ki. A debian 256MB-n eddig simán elmegy, de a cent os 640MB memóriával sem nagyon akar megelégedni. Debian alapú, mondjuk az Ubuntu jó erre? Gentoot ismeri valaki? Suse 11 et fogom most kipróbálni. Először 256MB-vel és ha nem elég neki kap még.
A cél 512MB on 7-8 állandóan futó server progival (MYSQL, APACHE, MAILSERVER, FTP, SSH) elmenjen.
Szerintem bármelyik. Ugyan csak tippelek, szerintem ha nem akarod dosolni a szervereket, nagyságrendileg ez 20-30 MBon el kellene fusson. A megoldás, hogy csak ezeket a szervereket telepíted és a hozzájuk tartozó függőségeket.
Többit nem is telepíted, vagy ha telepíted, minden fölösleget leállítasz.
TinyCore Linux
Amúgy mindegyik linux képes kezelni a deb csomagokat, csak kell nekik egy pár szoftver... :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!