Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van egy 8cm ház ventim de nem...

Van egy 8cm ház ventim de nem tudom beinditani?

Figyelt kérdés

mikor rákötöttem akármelyik alaplapi Fan csatlakozora egyikkel sem indult be+ a csati a lapon 3 dugos a venti csatija meg 2, megoldás?

előre köszi.

2011. dec. 19. 22:21
 1/7 anonim ***** válasza:
A 3-bó a 2-őt jó helyre kötötted? Próbáltad a másikokon?
2011. dec. 19. 23:06
 2/7 A kérdező kommentje:
Probáltam, de semmi változás:S
2011. dec. 19. 23:15
 3/7 anonim ***** válasza:

[link]

Így kötötted be, polaritás szerint?

Ha fordítva volt lehet kinyírta a ventit.

2011. dec. 20. 07:41
 4/7 anonim ***** válasza:
De lehet hogy a ventivel nyírta ki a foglalatokat. Vegyél egy oda illő ventit, vagy egy olyat ami a tápra csatlakozik. Mellesleg ha rátudnád kötni a tápra, jobb megoldás lenne. Gondolom van egy fekete, piros és egy sárga vezetéke a ventinek. Ha a pirosat a tápcsati sárga foglalatába dugod, a feketét pedig mellé a feketébe, úgy működnie kell. Egy darabig én is így csináltam, aztán vettem egy új ventit, ami rendes tápcsatival volt ellátva és nem az alaplapra ment.
2011. dec. 20. 09:19
 5/7 anonim ***** válasza:
A csatlakozók asszimetrikusak úgyhogy nem valószínű hogy roszul be tudja kötni. (ha ez sikerült akkor az alaplapodnak mostanra nagyobb baja is lehet egy fordított bekötésnél) Egyébként a venti nem több mint egy egyenáramú motor. A fordított polaritástól semmi baja nem lesz, mindössze az ellenkező irányba forog. Szerintem rosz a ventillátor. Nincs beállva a motorja? (ha újjal megpöckölöd, akkor lazán kell forognia)
2011. dec. 20. 13:31
 6/7 anonim ***** válasza:
A számítógép ventillátorai másképp működnek. Hogy csak egy forgási irányba lehessen használni, az agytrösztök beiktattak egy vezérlő chip-et, ami nem engedi hogy a másik irányba forogjon, rontva a venti teljesítményét. Már jónéhányat szétkaptam, de még nem láttam olyat ami képes fordítva forogni. Egyes ventiknél ha fordítva sikerül rákötni a foglalatra, kiéghetnek, de nagyobb valószínűséggel nem lesz bajuk, max az alaplapnak. Ezért is mondtam hogy jobb ha a tápra kötöd. Mégpedig úgy ahogy az előbbi válaszban leírtam. Vagy egyszerűbb egy újat venni, egyáltalán nem drágák. Mellesleg igaz, mikor be van a venti kapcsolva, nézd meg, meg lehet-e mozdítani. Ha nem, vagy csak nehezebben mint áram nélkül, akkor félig-meddig kiégett vagy csak fordítva van rákötve. A színek számítanak: piros=+12V, fekete=GND, sárga=fordulatszám-ellenőrző. Ha a sárga kapta a +12V-ot akkor lehet hogy kiégett. Próbáld ki amiket írtunk és igazold vissza ha lehet, hogy mit tapasztaltál. XD
2011. dec. 20. 13:51
 7/7 anonim ***** válasza:
Mellesleg a világ legokosabb ventis ötlete lenne, ha a ventik a bekötésüktől függő irányban forognának. XD El is képzeltem... Auto vezérléssel a gép leellenőrzi a gépben lévő meleget, légáramlást, és aszerint állítja be a ventiket. Szépen csökkene a hőmérséklet és soha nem kellene lekapni az oldalát...
2011. dec. 20. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!