Munkagépbe AMD CPU, mit gondoltok?
Figyelt kérdés
2011. dec. 19. 10:28
1/8 anonim válasza:
Milyen munkára?
A megbízhatósággal/tartóssággal nincs gond, így ilyen szempontból megvehető...
2/8 A kérdező kommentje:
3D munka
2011. dec. 19. 11:06
3/8 Panda Péter válasza:
ha olyan programot használsz, ami jól skálázódik (értsd: a magok számának növekedésével kb lineárisan gyorsul) akkor egy hatmagos AMD szerintem jó vétel. ha kevésbé jól skálázódik, akkor viszont egy Sandy Bridge kevesebb magjával, de magonként több nyers erővel talán jobb választás.
4/8 A kérdező kommentje:
akkor ha jól értem pl blenderben gyorsabb lenne a renderelés 6 fizikai magos x6-al mind egy 4 magos intelel?
2011. dec. 19. 11:42
5/8 anonim válasza:
Ahogy néztem Anandon a Blender 2.8a-ban az X6-os nem muzsikál olyan jól (egy hangyányival gyorsabb egy X4 980-as). Az i5 2500k itt elég erősnek tűnik.
3DsMax R9 is inkább az Intel procikat szereti (az X6 sem sokkal erősebb az X4-nél).
Cinebench 11.5-ben és POV-Ray 3.7-ben már az X6 1100T erősebb az i5 2500k-nél is.
7/8 DannyZuko válasza:
tervezési és számítási munkálatokra inkább az Intel procikat javasolnám. I5 I7
8/8 anonim válasza:
A legegyszerűbb mindig az ha az összes általad használt programba megnézed hogy szerepelnek az adott CPU-k és az alapján döntesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!