Számítógép csere?
Sziasztok!
2006 Decembere óta (5 éve) vettek nekem egy számítógépet a szüleim, jelenleg is arról írok, de szerintem már nagyon cserére szorul mert néha 3-4 perc eltelik mire bebootol, böngészésnél is előfordulnak fagyások! (játékok meg hát kb egyse indul el,vagyha elis indul pár perc és elkezd szaggatni!)
Kérdésem a következő: Már gondolom ideje volna lecserélni egy újabbra ugye? És ha igen akkor milyen gépet tudnátok ajánlani maximum 80-90 ezer Ft-ig? (Monitor,egér,hangfal,stb. nem kell)
Jelenlegi Gép főbb adatai:
Intel P4 2,66 Ghz, 80gb merevlemez tárhely,512MB RAM, Windows XP, Ati Radeon HD 3650 512MB videókártya (szerintem ez az egyetlen jó dolog benne a régi 64MB-os NVIDIA volt,csak elromlott)
Elvárásom nem lenne nagy max annyi hogy ha már megvan nyitva a böngésző meg a videokonvertáló akkor ne fagyjon már be a gép 5 perce!
Kb ezt szeretném minimum:
300GB+ tárhely,2GB RAM,Vista oprendszer,512MB videokártya minimum(lehetőleg HD) és még várok további ötleteket...
Kb. ennyi és köszönöm a segítséget!
Ha eredeti oprendszert is gondoltál hozzá ennyiért, az nem fér bele, meg amúgy is Win7-et ajánlok Vista helyett.
Egyébként az igényeidnek ez megfelel:
Alaplap:
CPU + IGP:
RAM:
HDD:
Ház + Táp:
DVD:
Ez így 87.040 Ft, + még kb 2ezerért össze is szerelik, így is megvagy 90-ből.
Egy 3 magos AMD APU van benne, amiben van egy 320 shaderes DX11-es Radeon HD 6530D integrált GPU is. Emellett 4GB memória (ebből fog az IGP is kapni) és 500GB-os HDD.
Házad van, tápod van, vinyód kicsi, de van, dvd, vga van (bár nem mai darab), ezeket megtarthatod.
Kell minimum egy:
Proci
alaplap
RAM
HDD, de én mást javasolnék!
Proci integrált VGA-val: [link]
Alaplap: [link]
RAM: [link]
Vinyót megtartod, de egy SSD megy mellé az oprendszernek: [link]
84 753 Ft., ennyiért lenne egy géped ami:
Intel Core i3-as procival 2 mag + HT (Win 4-nek látja), 3,1 GHz, Intel HD Graphics.
Egy egyszerű alaplap
4 Gb RAM, duálban hajtva
egy piszok gyors 60 Gb-os rendszerlemezed, ezzel a boot idő max. 30 mp, egy program indítása pár pillanat, a sebesség összehasonlíthatatlan a mostanival.
+ a régi 80-as vinyód háttértárnak
+ ha a prociban lévő gpu kevés, akkor a meglévő 3650-es atidat be lehet rakni.
Később bővítheted Core i7-ig (4 mag +HT = 8 virtuális mag), 16 GB RAM-ig, bármilyen videókártyát belerakhatsz, szóval egyenlőre nem zsákutca.
#5 vagyok:
De egy win újratelepítéssel és RAM bővítéssel (még 2,5 Gb, így lenne 3, ami a GPU-val együtt a max a 32 bites oprendszernek) is elég sokat tudnál javítani a gépen.
ma 18:13
Hát nem biztos hogy ez így annyira jó ötlet, te már szarból akarsz várat építeni...
Jó dolog az i3, de videókonvertáláshoz akkor már inkább egy 4 magos AMD annyiból jobb. A 80GB-os régi HDD szerintem nagyon kicsi, inkább azt vennék nagyobbat, minthogy beletegyek egy SSD-t, ami ugyan gyors, de ennyiből a többi alkatrész kárára menne csak. A régi táp meg azt sem tudni milyen, ha minőségi akkor is valószínűleg megette már a kenyere javát, ha meg még gagyi is akkor életveszélyes rábízni az új gépet, én ezt így nem javasolnám.
#7-nek:
Ízlések és pofonok, én sosem vennék AMD-t, se ATI-t, egyszerűen mert nem szimpatikus. És inkább gyors SSD, mint sok tárhely.
Azt viszont tudni kéne, hogy a kérdező csak a házi videókkal vacakol, vagy munka szinten csinálja. Ha házi szinten, akkor elég neki bármi, ha munka szinten, akkor meg nem 90-ből kéne összerakni. Mondjuk az őskövületből és a keretből a hobbira tippelek.
Az ok hogy neked nem szimpatikus az AMD, de másnak azért még ajánlhatod ha egyszer megéri. Márpedig ár/teljesítményben az AMD jó, és az ilyen olcsó konfigoknál ez talán a legfontosabb szempont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!