Jó páros?
attól függ.
ilyen drága cpu-t csak akkor vegyél, ha dolgozol is a gépen/akarod is húzni.
" Az AMD-t meg messziről kerüld el, ha processzorról van szó."
Vita. Am miért is? Ajánlom nagyon jók legyenek az érveid.
ezt az amd-s kommentet én sem értem :S csak így hasból, érvek nélkül?
sőt, AMD tulajként akár ezt személyes lehülyézésnek is nézhetném :P
Hart:
Nincs miről vitázni.
Ha a gyerek egy 2 gigás HD 6950-et vesz, gondolom van pénze intelre, főleg, mert eredetileg i5 2500K-t akar. Az i5-2300 lazán kihajtja ezt a karit, míg phenomot meg jól fel kellene húzni, hogy a HD 6950-et rendesen kihajtsa. Ennek az phenomnak a teljesítményét még az i3-2100 is hozza játékokban, ami ráadásul közel egy árban van vele (sőt egy kicsit olcsóbb is, és kevesebbet is fogyaszt). De mindegy, ehhez a videókarihoz egyik processzor sem elég. A Phenom húzásához persze kellene egy jobb cooler is akkor már, ami ugyanúgy többletköltség, és így jóval többet is fogyasztana a gép,nem is beszélve arról, hogy a tuningolás megkövetel némi előképzettséget, és sok macerával járhat, míg az i5-höz bőven elég a gyári cooler is, és nem kell hozzányúlni, úgy jó, ahogy van. Ha megnézel egy-két benchmarkot a neten (fog a halál neked linkelgetni), láthatod, hogy mennyivel többet produkál játékok alatt FPS-ben, és mindenhol az i5. Ha AM3+ alaplapot vesz a tag, akkor sem jobb a helyzet, abba csak a Bulldozert tudja beleerőszakolni még, ami nem sokkal tejesíti túl az elődjét. A Socket 1155-ös alaplapokba bele fog menni az Ivy bridge is (nem tudom, hallottál-e róla), vagyis a konfig ugyanúgy fejleszthető lesz. Az Intel drágább (főleg most), de akinek van rá pénze, az ne fektessen elavult AMD-s platformba (merthogy az AM3 az), és jelenleg újba sem. Röviden az AMD-s platformoknak nincs most jövője, a Socket 1155-nek annál inkább van.
Na ki nincs képben, gyökérarc?
Ami pedig PPétert illeti: Vedd, aminek akarod, sajnos nem érdekel.
arról az apróságról gondolom hallottál, hogy az AM3+ lapokba nem csak az AM3+ procik jók, hanem az plusz nélküliek is.
az ivy bridge-es kis utalásodat meg most inkább nem is "hallottam meg"...
Kis gyerek elvagy tévedve és még a pofád is nagy.
Én magam írtam hogy intel vonalon ott az i5 2300 és tudatom hogy a 960T elég a HD6950hez ha normális felbontáson játszik. Ha szerencséje van és a lapja is tudja akkor feloldhat benne +2 működő magot(ami játéknál nem sokat ér).
Azt is tudatom hogy a 2 magos i3(igen a HT nem ér semmit játékok alatt) kevesebb min FPS-t hoz mint egy 4 magos Phenom II. A min FPS meg többet számít mint a max. Benchmark meg ne nézegess mert semmi értelme valós környezetben vállnak el a tudások. A C0 steppinges bullok is fognak érkezni+ a wint is optimalizálják ez alá az architektúra alá. Amúgy tudatom hallottam az ivy-ről (szerintem többet is mint te).
"Na ki nincs képben, gyökérarc?" Játszani akarsz? Szedd össze magad. Szóval elárulom hogy a 960T elég húzás nélkül is(a felépítéséről beszéltem) az AM3+ elég jövő képes.
"arról az apróságról gondolom hallottál, hogy az AM3+ lapokba nem csak az AM3+ procik jók, hanem az plusz nélküliek is"
A mondandójából leszűrve nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!