Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor húzás?

Processzor húzás?

Figyelt kérdés

Hogyan lehet felhúzni a proci teljesítményét(órajelét) a biosban? Illetva milyen negatív és pozitív hatásai vannak? Van egyáltalán valami káros hatása, és ha van akkkor miklyen?

Egyébként egy Intel celeron duo 1,8 Ghz- es procim van és legalább egy 2 - 2,2 re fel akarnám húzni, már ha persze megvalósítható, nem tudom, hogy lehet- e éppen ezért kérdezem.

Egyébkén a Seedfan nevű rogival maxon megy a hűtés és így átalgosan 35 max 40 fokos a proci. És ha sikerül fel húzni akkor nagyobb a valószínűsége, hogy tönkre megy?

Köszönöm a segítségeteket!

2011. dec. 18. 09:26
 1/5 bembinó ***** válasza:
Ez egy bonyolult téma de gyébként egy biztos a jó hűtés nagyon fontos és szerintem csak az fogjon bele ilyesmibe aki egy nem fél attól ,hogy bármi baja lehet a gépének mert (most majd irják páran tisztelet a kivételnek,hogy dehogy hisz mindenki matematikai programozo szerelő szaki :)) van kockázata. Szóval úgy vágj neki ezzel a tudattal és hozzá értéssel és csak úgy huzd a procit ha már húzod ,hogy szép lassan apránként és foylamatosan figyeld a hőfokot. Egyébként van egy nagon jó leírás erre az egyik weblapon megkeresem neked.
2011. dec. 18. 10:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Venni kell rá egy normális hűtőt, mint például CM Hyper-TX3. Ha ez megvan akkor beszélhetünk a tuningról, mert nélküle "szénné" égeted a procid, aztán kulcstartónak használhatod.
2011. dec. 18. 10:09
 3/5 bembinó ***** válasza:

Ezt olvasd el , lehet nem a legjobb leírás de hasznos lehet.

[link]

2011. dec. 18. 10:12
 4/5 csacsi2 ***** válasza:

Saját véleményem, hogy nem éri meg! látványosan nem javul , de előbb tönkremegy.

Mivel határon lesz, így túl melegszik és (mintahogy az előttem szóló írta), kell vegyél egy hűtést is, esetleg táp, ingyombingyom. Én nem javallom, de lelked rajta. sokan csinálták már, gondolom azzal a tudattal, ha tönkre is megy vesznek újat.

2011. dec. 18. 12:06
 5/5 A kérdező kommentje:
Aha értem, köszönöm a kommenteket! Lehet elviszem egy szakértőhöz, hogy csinálja meg. Vagy lehet megpróbálkozok vele én is, mert már csináltam ehhez hasonló dolgokat biosban.
2011. dec. 18. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!