Csak én látom, vagy a magyar embereknek tényleg be van rögződve pár hardwere amit körbe-körbe ajánlgatnak?
Már picit idegesít h bárki bármilyen konfigra kérdez már előre tudom h mik fognak benne szerepelni.Lássunk hát pár példát:
-"ez a táp nem jó vegyél chieftec-et v fsp-t!"
Kérdem én,miért a többi szintén ilyen jó táp gyártókat nem ismeritek?!(corsair,coolermaster,antec stb.stb)Árban mégcsak nem is olyan olcsók a folyton szóban forgó tápok(kb 1 szinten vannak az általam felsoroltakkal),és még csak nem is néznek ki jól(most épp a fekete lett nagy divat a gépek körépen erre ennek a 2 gyártónak szinte az összes tápja fehér)
-bárki szeretne venni akár 1 600W-os tápot mindjárt lehurrogják h minek az untig elég a 400W.(lehet árban meglehet takarítani vmit a kissebb teljesítménnyel de ha későb szeretnénk még 1 grafkarit jól jön az a 500-600W-os táp)
-Bárki akar 1 jobb gépet venni core i5 2500k core i7(szóval a felső kategória)vki mindig beugat h untig elég játékra 1 955BE.Miért?ha an rá pénze vegye.amikor nincs összeg írva plááne nem is az a kérdéss h 2500k vs 955Be akkor miért kell lemondani a msásik procit?(egyet értek abban az esetben ha valaki minden 2 évben újítani akar...természetesen a max grafikáról van szó)
Most hirtelen ennyi jutott eszmbe,lehet lázangani.Én így látom valósznűleg ez a jelenség azért van mert ugyan azok az emberek kommentálnak,de a prohardveren is ugyan ez a helyzet szóval nem értem.
Nem kedves kérdező neked az a bajod hogy kissé többet gondolsz a tudásod mögé mint ami.
Tudjuk jól mi a gyári tuning és tudjuk jól mit bír a GTX460.
Gondlom ASUS-tól van neked. Én nem szériahibára értettem ha nem vacak belekre. A chifinél ott az iArena. Az tuti hogy nem egy jól sikerült példány, de én hányszor ajánlottam azt?
Soha. Ellenben a CTG? Azt már jóval többször.
"Nekem azt senki ne mondja h ha vki vesz 1 i7 extremet annak 3 év mulva új fog kelleni.Kibír az min. 5 évet.(főleg h tuningolható is)"
Ez teljesen baromság. Az i7 extreme már most elavult(architektúrálisan) és nem fog ki bírni 5 évet játékra sem(mondjuk azért se mert addigra tuti hogy a fejlesztések APU-ra lesznek elsősorban).
Amúgy nekem egy gyárituningolt HD6850-m van és maxon KEVÉS. Neked se a CPU-d a gyenge ha nem a VGA-d.
"Én inkább úgy látom h nincs nagy tapasztalat az erősebb konfigokkal kapcsolatban" Ültem már elég sok "bika" gép előtt és ha nem munkára kell akkor felesleges.
"Ez teljesen baromság. Az i7 extreme már most elavult(architektúrálisan) és nem fog ki bírni 5 évet játékra "
Hát jelen esetben ez már igaz.Én ezt úgy értettem h ha újonnan veszed.(megjelenéskor)a csúcskat.-át akkor (CPU-ból akkor az biztos h kibír 5évet is)
Anno volt 150k-m gépre.és mikor még vettem a GTX 460-at akkor még ez volt a legújabb.eltelt másfél év és már fél év mulva gyenge lesz.
"Nem kedves kérdező neked az a bajod hogy kissé többet gondolsz a tudásod mögé mint ami."
Nem gondolok többet csak a mia nap már felhúztak és erőlködnöm kell h normális hangnemben tudjak írni/válaszolni.
A lényeg amiről írok h aki erős gépet akar és van rá neki szerintem azt nem kell lebeszélni.Kárba nem veszik jobban az a pénz amit 1 gépbe invesztált mint másnak(valjuk be lassan ott tartunk hszámítógépet felesleges tartani jobb lenne 1 konzol egér billentyű kombóval,mivel kezd tarthaatlan lenni h 2 évente 1 konzol árát kell letenni az asztalra 1 normális gépért,míg a konzol majd 10 évig megy)
Akinek meg kevés a pénze az meg szerintem eleve ne akarjon gamer konfigot.(Az a kedvenc kérdésem h van 80k-m írnátok 1 jó gamer konfigot?)
Az a 300000Ft monitor, egér és bill nélkül értendő. Amúgy hiába van valakinek pénze i7 2600Kra és HD6990-re teljesen felesleges megvenni.
Am ha ideges vagy nyugodtan írj olyan hangnembe(én is szoktam néha) csak a "csúnya" szavakba egy-egy betűt ponttal helyettesíts.
Hát csak játékra nem éri meg 300k-t kiadni hacsak nem verseny szinten nyomja az illető v dolgozik rajta.
Nem fogok káromkodni v agresszív stílusban válaszolni,mert tudom h az nekem sem tetszik.
Egyébként meg nem igaz hogy mindig ugyanazt ajánljuk, hanem összegtől függ.
Ha belefér beleírom én az i5 CPU-t is, ha nem megy az ára miatt más alkatrész kárára.
Pl ezt a gépet is én írtam össze nemrég:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__2..
Nem spóroltam ki belőle a jó procit, mert itt kényelmesen belefért az árba, de csak azért venni erős CPU-t hogy legyen, és emiatt más alkatrészből rosszabbat venni, nincs értelme...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!