Vezetékes routerbe lehet-e wifis routert catlakoztatni?
Persze csak megfelelően kell összekötni ezt már annyiszor leírtam ,hogy inkább leírom a lapomra és belinkelem.
De miért nem cserélitek ki a vezetékes router a wifi-sre ?
Ha már megvan a két router akkor össze lehet kötni őket de nem kis munka a konfigurálás!
Ha még csak a vezetékes routered van vegyél egy ap -t (Access Point). A tp-link wa 501 -est ajánlom vatárán talán ha 6 ezer nem nagy pénz.
"Ha már megvan a két router akkor össze lehet kötni őket de nem kis munka a konfigurálás! "
Nagy munka hol merre ?
Wifi firewall/dhcp off pass beállít , majd vezetékes router lan portjából kábel a wifi-s router lan portjába és kihúzod majd visszadugod a wifi routert.
Arra figyelj hogy a 2 routernek ne ugyan az a ipje legyen.
én nem bonyolítanám meg,
a mostani routert elraknám a szekrény aljába,
a helyére meg odatenném a wifiset,
és örülés
Az előttem lévő válaszolóé a pont!
Ha csak nem akarsz rákötni egy rahedli gépet vezetékesen, akkor totál értelmetlen összehozni a két router -t. Sőt még nagyobb hülyeség Access Point -ot venni, mikor ugyan abban az árban már Wi-Fi router -t is lehet kapni újonnan. Azt meg nem hinném, hogy a kérdezőnek 4 db vezetékes portnál többre lenne szüksége. Ezen kívül ha két router -t használsz, az két fogyasztót jelent, bár router -ek nem fogyasztanak sokat, de hát akkor sem kifizetődő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!