Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Windows7 32bit vagy 64bit?

Windows7 32bit vagy 64bit?

Figyelt kérdés
Mi a különbség a kettő közt? és játékra melyik jobb? és az igaz, hogy a 32-es csak 2Gb ramot tud használni?
2011. nov. 21. 17:44
 1/9 anonim ***** válasza:
4 gigát.
2011. nov. 21. 17:46
 2/9 anonim ***** válasza:
Játékra tök mindegy, annyi a különbség hogy a 32 bites max 4GB memóriát kezel, de ebbe a VGA memóriát is bele kell számolni, a 64 bites pedig jó sokat.
2011. nov. 21. 17:46
 3/9 anonim ***** válasza:

A különbséget nehéz lenne elmagyarázni.

Játékra attól függ mit tűr a gép, az oprendszer ezen a szinten nem jelentős tényező. A 32bites rendszerek összesen 4Gb fizikai memóriát tudnak megcímezni. Azonban ebben bennevan a RAM a VGA kártya memóriája, és a többi periféria esetleges átmeneti tára(i) is. Szóval végeredményül kb ~3Gb RAM lesz használható. A 64bites rendszerek már 128Gb kezelésére is képesek. (Win7 Ultimate)

Milyen gépre akarsz telepíteni?

2011. nov. 21. 17:50
 4/9 A kérdező kommentje:
normális asztali gépemre szeretném. Tehát ha felrakok egy 64bites win7-et azzal csak annyi fog változni, hogy több gb ramot tud beolvasni? Ugyan ugy fel tudom majd rá telepiteni a programokat, játékokat?
2011. nov. 21. 18:11
 5/9 anonim ***** válasza:
Igen, de csak akkor van értelme feltenni ha 3 GB-nál több RAM-od van. Ja és amiből csak lehet 64 biteset tegyél fel, programokból is, driverekből meg mindenképpen.
2011. nov. 21. 18:26
 6/9 anonim ***** válasza:
Én szerintem gyorsabb is a 64 bites... (Tapasztalat...) Lehet hülyeség de én így vettem észre... Mindenképpen 64 bitest telepíts!!! :)
2011. nov. 21. 18:29
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem gyorsabb, én is használtam már mindkettőt. Viszont kicsivel több RAM-ot eszik.
2011. nov. 21. 18:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem ugyanannyit mint a 32-es...
2011. nov. 21. 18:44
 9/9 anonim ***** válasza:

Megfelelő gépen gyorsabban működik, minimálisan több RAM-ért cserébe. Mint azt előttem is írták, 3Gb RAM felett nyeri értelmét a 64bites rendszer. És persze ha vannak megfelelő driverek, programok...

Nemtudom neked fontos-e a dolog, de a 64bites rendszerek nem tudnak 16bites alkalmazásokat futtatni. (Ezek általában régi DOS-os progik, ma már nem nagyon van ilyen sehol)

2011. nov. 21. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!