Win7 32bit vagy win7 64bit-et tegyek a gépemre? Mert.
A gép maga 64 bites úgy ahogy van, és gondolom 64bites win7 kéne rá mert az picivel gyorsabb lenne mint a 32 bites win7. DE, a programok miatt inkább 32 bites win7-et javasoltak. Illetve a 32 bites nem tudom, hogy mennyire használja ki a gépem 4GB-os RAM-át és a 3GHZ-es prociját??? Melyiket javasolnátok és mért?? Mert ha annyira visszaveszi a 32 bites win7 a RAM és proci teljesítményét akkor felesleges ekkora RAM mert nincs kihasználva.
Ezekben a témákban annyira nem vagyok jártas tehát ha hülyeséget mondtam javítsatok ki.
Az értelmes válaszokat előre is köszönöm!
Érdemes lenne natívan 64 bites Windows 7-et használnod, kivéve ha sok régebbi szoftvert szeretnél használni.
Processzor teljesítményéből nem nagyon vesz le a 32 bites OS sem, ram viszont már necces. 32 bites az összes fizikai memóriát maximum 4 gigáig tudja címezni, tehát 4 giga ram mellet már erősen ajánlott a 64 bites rendszer.
Hát sok régebbi programot szeretnék használni igen, ezért javasolták mások a 32 biteset mert sok olyan program van ami nem biztos hogy elfutna 64 biten. akkor magyarul tök feleslegesen vettem egy jobb gépet, mert a régebbi programokat csak 32 bites windowson tudom használni ami ezek szerint 3,5GB helyett csak 3GB-ot használ a RAM-ból, ugyanis a videókártya 1GB-os... most ezzel mit lehetne kezdeni?? több mint 1GB elúszik, szeretném kihasználni a RAM teljes méretét, úgy, hogy emellett a régi programjaim is elfussanak. valami alternatív megoldás létezhet??
és köszönöm az eddigi válaszokat!
nekem is 64 bites win7-em van, és minden 32 bites progi elfut rajta(ha azt látod, hogy a program leírásában, hogy win7 vagy vista alatt elfut akkor nincs gáz), az xp-s alkalmazások 99% hogy futnak( ha nem megy próbálhatod, a kompatibilitást az xp-hez: ikon jobb klikk tulajdonságoknál találod). Ha meg 64 biten nem fut, akkor 32 bitesen sem fog.
4 giga rammal én a 64-eset ajánlom.
Én elég rég óta használom a win 7 64 bitet, de eddig még egyetlen egyszer sem volt olyan gondom, hogy 1 program ne futott volna, mert 32 bites verzióra van megírva...
ilyennel még nem találkoztam!
Ez mindig is hülye kérdés volt. Rakd fel a 64-bites. Nem meglepő módon, a 32 bites programok is benne vannak a winben (Program files, Program files (x86)), hogy tudjál natívan 32bitest is futtatni. Szóval minden egyes 32 bites program futni fog rajta, amibe nincs külön belekódolva, hogy csak 32bites gépen indul el és lök helyette egy nem támogatott operációs rendszer szöveget.
Szóval 64 bitre fel és semmi baj nem lesz, minden menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!