Haverom Acer Aspire 5535 laptopja nagyon melegszik. Néztem Aida64-en, alapjáraton 80°C a CPU, ha Stress testet futtatok, akkor közel 100°C - Nem hajtottam inkább addig, míg a 100°C-ot elérte. Lehet rá valami megoldás?
Lehetséges, hogy energiatakarékos módban van és passzív a processzor hűtése. Ha nem a windowsos "power plan"-eket (gőzöm sincs hogy hívják magyar windowson, gondolom vmi teljesen más :D ) használja, hanem az Acernek van vmi programja erre, akkor ez még inkább előjöhet (nekem is volt már, igaz Asuson, sőt, elértem a 105°C-ot is, h lekapcsoljon).
Szóval ez az első tippem, a másik pedig a kosz (ha régi a masina)
Kikapcsolni gyakran kikapcsol, ez a baj. Everest nem adott információt arról, hogy mekkora a fordulatszáma a CPU ventilátornak. HDD (Hitachi) hőmérséklete 45°C körül volt.
Nem tudom, milyen power plan beállításokat használ haverom a gépén, de komoly a probléma, gyakori a vész leállás (mert eléri azt a bizonyos hőfokot).
Megnézzük majd, van-e valami beállítási lehetőség erre.
Elég könnyű eldönteni, odateszed a kezed a hűtőbordához, ha nem jön belőle semmi, akkor meghalt a hűtő, ha kicsit jön a meleg, akkor passzívon van, ha fújja, mint az állat és rohadt hangos, akkor aktívon.
Átállítani a Vezérlőpultban lehet, ott "power options" (zöld elem és egy dugasz az ikonja), ott a listában az aktuálisra mész, megnyílik egy ablak, ahol alul egy linken részletesen be lehet állítgatni. Ott kikeresed a hűtést, és ha passzívon volt, akkor aktívra teszed.
Lehet, hogy újra is kell indítani, szerintem nem.
Ilyesmi: [link]
Van esetleg valami egyéb megoldás?
Haverom még mindig lusta volt kitisztítani a laptopját. (Pedig nem tartana sokáig)
Ha esetleg az nem jönne be, mit lehet tenni? Mondta, mikor megvette, akkor még nem volt ilyen baja, szóval esélyes lenne a porosodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!