Acer Aspire One netbookra XP telepítés. GONDOK! Milyen megoldás lehetséges?
Üdvözletem!
Napok óta üldözöm a témát, hogy tudnám megoldani a problémámat.
A problémám egy telepítés, amely az Acer Aspire One netbookra menne.
Nevezetesen egy Windows XP SP3.
PeToUSB
Bootsect
Prep8 megvannak.
PeToUSB-Bootsect fázisok készen vannak, végül sikerült megoldanom.
NADE:
A prep8 legvégén minden bukik.
Napok óta nem tudom mi van és nagyon szeretnék egy XP-t felrakni.
KÉREM OLYAN VÁLASZOLJON AKI ÉRT IS EHHEZ!
OLYAN LINKET NEM KÉREK AMI CSAK LEÍRJA AZT HOGY HOGYAN TELEPÍTSEM!
TÖBB LINKET KAPTAM ERRŐL DE EGYIK SE TUDJA MEGMONDANI MI A GOND (a készítőket pedig lehetetlenség elérni).
Ezúttal képekben is megmutatom a problémámat.
Hálás lennék, ha megoldódna.
(PeToUSB rész. Sikerült, formázta, elnevezte a meghajtót)
(bootsect rész. Sikerült, frissítette az állapotot és Cserélhető Lemez-re nevezte a meghajtót)
(Prep8 fázis. 1. - 2. rész sikerült, beállítottam neki, hol található az XP mappája)
(Prep8 fázis. Ez az XP mappa tartalma, minden fájla megvan, eredeti SP3 cd-ről lett kimásolva)
És jön a kellemetlen vége.
Itt nem tud mit csinálni magával, kiadogatja ezeket a hibákat és vége.
Köszönöm annak aki meg tudja oldani.
még szép, hogy az NT52, a windows XP fájlrendszerében NEM MŰKÖDIK az usb boot!
ezt a szolgáltatást csak az NT60-tól tették bele, vagyis Vistától használható az USB boot.
nagyon hatásos, időtakarékos, bosszúságmentes és tökéletesen működő megoldási ajánlatom van a számodra:
vegyél külső USB DVD írót, és abba rakd bele az XP CD-t
van akinek már sikerült USB-ről XP-t feltennie.
Egy linken pont ezt a netbookot próbálgatta és felrakta az XP-t.
Akkor ő hogy csinálta? (az a baj, hogy az illetőt már nem tudom megkérdezni, mert elérhetetlen)
Ha eredetileg (gyárilag) XP volt rajta, és csak utána telepítetted a Win7et, akkor lehetséges, hogy még mindig rajta vannak a telepítő fájljai.
Hogy beindítsd szükséged lesz egy GRUB-al rendelkező pendrivera.
Vagy pedig Win7 volt alapból rajta? :P
Ha nagyon akarod, én már csináltam ilyet egy programmal, azt hiszem másféleképpen, mint ahogyan te csinálod. (De nem emlékszem már rá, mert régen volt, viszont ha akarod a programot feltölthetem valahová... Bár ez sem tökéletes, utána még szükséged lesz egy Linux Live pendrivera is, hogy a gépen a boot.ini fájlt átird. De előbb mindenképp mondd meg, hogy alapból XP volt-e rajta, mert úgy sokkal jobban meg lehet csinálni.)
Itt van. Én ezzel csináltam egyszer... Azt hiszem csak a .cmd fájlt kell elinditani, de nem vagyok biztos benne, régen volt...
Utána pedig először beinditod erről, kiválasztod az Install opciót (a menüben az első lesz azt hiszem), utána mikor a telepítő újraindítja a gépet, ismét a pendriveról indítod és kiválasztod a második opciót a menüből. (Ha ez nem megy, akkor pedig a harmadikat.)
Harmadjára be kell induljon a lemezről is, viszont ha nem, akkor ismét a második vagy harmadik opcióval be tudod inditani, és ekkor a C-ben lévő boot.ini fájlban át kell irnod az egyik sort. (valami olyasmi lesz, hogy sok szöveg, és minden szó mögött zárójelbe számok, neked csak a számokat kell átirnod azt hiszem 0,0,1,1-re, de már nem emlékszek rá...
Kicsit bonyolult, de nekem működött. :)
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!