Ati Radeon HD4850 512MB DDR3-as kártyáról váltás Ati
Radoen HD6850 1GB DDR5-re. Milyen teljesítménybeli
különbségre számíthatok?
Figyelt kérdés
Nem értek hozzá! Fejleszteni akartam,és ezt a kártyát javasolták nekem. Egészen pontosan egy Sapphire termék lesz.
Ez a kártya a most jelenleg a kapható kártyák közül milyen? "ranglétrán" hol helyezkedik el? (mármint alsó-közép kategória stb) nVidia oldalról melyik az a kártya amelyik hasonló teljesítményű?
a 6 magot a jövőbeli játékokra értettem,nem a mostaniakra.Bár pl a BF3 esetén viszont a 8 magos fx8150 paliban van a i5 2500k-val.amúgy viszonylag reális tesztek vannak sztem a guru3d honlapon.viszont,mint írtam,egy átlagos gépen elenyésző a különbség az említett vga-k között és c teszterek is úgy nyerik ki a kártyákból a plusszt,hogy egy jóval erősebb vasat tesznek alá.gondolj bele abba,hogy van v 10% különbség 2 vga között,egy átlag user vesz alá egy közép-átlag kategóriájú cpu-t,nála ez a különbség eltűnik.
Viszont ha tudsz jó tesztoldalt ajánlani,ahol "raálisabbak" a tesztek,akkor nyugodtan szúrjál be linket,szívesen megnézem :D
2011. dec. 2. 16:57
22/25 anonim válasza:
Techpower és prohardver amit ajánlok. A GURU-t nem annyira ismerem. Az meg hogy a BF3 vagy pl a Metro 2033 tud kezdeni valamit a 4+ maggal nem sokat jelent. Azok alá is elég egy normálisabb 4 magos CPU. Amúgy is a VGA számít igazán.
2011. dec. 2. 17:02
23/25 anonim válasza:
kösz az ajánlást.A guru3d-n általában összevetik a mai kapható cuccokkal is,ami a vga-kat illeti.de azt vettem észre,hogy ha egy picivel már gyenge cpu-d van,akkor bútítás tekintetében nem nyersz annyi FPS-t,mint erősebb cpu-nál.nekem egy 3,7Ghz-es,húzott cpu-m van,ami kihajtja faszául a hd4850-et,de ahol már tényként kell a 4 mag,mint pl NFS the run,ahol már a 2 mag elég nagy hátrány,de pl a BF3 az ment simán ultrán 1280-ba.viszont még több játéknál nem hátrány egy erős 2 mag jelenleg,csak előny,ha 4 magos van.
2011. dec. 2. 17:15
24/25 anonim válasza:
Többnyire a min FPS-nél látszik meg legjobban a különbség ha egy 2 vagy 4 magos a CPU-d. Persze most egyenrangú CPU-kra értem és hozzájuk kb passzoló VGA-ra.
2011. dec. 2. 17:17
25/25 anonim válasza:
visszatérve arra,hogy írtad,hogy egy HD6950-hez is elég lehet a 955 BE cpu,sztem csak akkor lenne elegendő,ha egy 3,6-3,9-ig meg lenne húzva :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!