Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem BOOT-ol be a gépem...

Miért nem BOOT-ol be a gépem LIVE CD-ről?

Figyelt kérdés

64 bites Windows 7-et használok, de arra gondoltam, hogy LIVE módban egy-két Linuxot is jó lenne kipróbálni, pl. az Ubuntu-t (de egyiket se telepíteném persze). Amikor beraktam a gép indulásakor a képfájlként felírt CD-t a meghajtóba, észrevette, hogy van bent valami, kiírt valamit, amit nem tudtam elolvasni, mert már ment is tovább és töltötte be a Windows-t. Így beléptem a BIOS-ba, ahol átállítottam, hogy a DVD-meghajtóról BOOT-oljon először. Itt már javult a helyzet, de még itt se volt meg a siker, mivel mind a 32 bites 11.04-es, mind a 64 bites 11.10-es Ubuntu CD-ről nem BOOT-olt be. A 32 bitesnél elkezdte betölteni, de utána megfagyott egy elég érdekes képernyő kíséretében, mintha a videokártyának lett volna valami baja (ilyen színes, elég pixeles kép volt, de csak színek voltak rajta, semmi más). A 64 bitesnél meg eljutott odáig, hogy a bal felső sarokban villogott az a kis kurzor, fekete képernyővel, ami néha elsötétült, néha megvilágosodott, majd teljesen elsötétült, és kezdte elölről az egészet. így csak a Reset segített. Nem értem a problémát, mert másik gépeken a 32 bites CD gond nélkül be BOOT-olt. A DVD íróm is teljesen jó. Egy 3 hónapos, vadiúj gépről van szó, ezért a kísérletezgetést már nem merem folytatni, nehogy én lássam kárát.

A gép adatai:

Alaplap: ASUS P8H67 REV 3.0 (ilyen grafikus felületű BIOS-a van)

CPU: Intel Core i5-2310

RAM: Kingston 4GB DDR3-1333MHz (Dual KIT)

Videokártya: NVIDIA GeForce GT240

Előre is köszönöm ha valaki segít, és bocsi, hogy hosszú lett.

2011. nov. 6. 11:39
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!