Egyik napról a másikra, a procim fél óra alatt túlmelegszik, a gép leáll. Miért?
Egy Intel Core 2 Duo E6320-ról beszélünk.
Aida64-el nézegetem a hőmérsékletet, és ha YouTube-on egy fél órát videókat nézegetek, szép lassan fokozatosan mindkét mag 80 °C-ig melegszik, aztán a gép leáll. Egy hónapja pasztáztam, a ventilátor forog, egy hónap alatt sem a terhelés nem volt több, sem a gép környezetén, felépítésén nem történt módosítás.
A variáció: a tápod szar és kezdi megsütni a procit.
B variávió: az alaplapod szar és hagyja megsütni a procit.
C variáció: mind2 szar és grillezik a procid.
Ha egyik se akkor lehet a proci a gond.
D variáció: a procid szar és túl magas feszültségre áll.
De ha csak youtube közben csinálja, akkor az is lehet, hogy a böngésződ használja 100%-on a procit, bár ettől még egy normális hűtés mellett nem szabadna túlmelegednie.
Nem csak YouTube közben csinálja, csak ezzel tudtam egyszerre figyelemmel követni. Ha filmet nézek, ha játék fut, bármi, ami a procit veszi igénybe.
Hogy tudnám letesztelni, hogy a procival van-e gond vagy a hűtéssel?
Esetleg ha az alaplap a hibás, akkor ha csak a videókártyát nyúzom, akkor is ki kellene kapcsolnia?
Köszi az eddigi válaszokat is!
A procihűtő rendesen rajta van? Nem mozdult el véletlenül?
Nem állt meg rajta a venti?
Szedd le, pasztázd újra a procit, és úgy tedd vissza alaposan a hűtőt.
Aztán a BIOS-ban is megnézheted hogy milyen magfeszültséget kap, meg hogy minden jól van e beállítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!