Egy proceszor huzás közben azért romolhat el mert tulmelegszik vagy mert az hogy nagyobb mhzn megy árt neki?
Figyelt kérdés
a gépemben intel e 5200 as proci van de van egy jobb fajta vizhütésem hozzá ha a 2.5 ghz helyett mondjuk 2,7 ghz re huzom Az megfelelő hütés mellet sokat árt neki? A másik ugyanez az androidos telefonomnál. Zte blade 600 mhz-n van alapból és ha huzom 710 re ugy hogy beállítom hogyha 48fok fölé megyleveszi 600 ra ha 50 fölé akkor 480 ra.51 fölött 250 Ez sokkal röviditi az élettartamát ?2011. márc. 4. 16:58
1/9 anonim válasza:
Az ekkora "tuningoknak" az égegyadta világon semmi értelme, semmi látványos javulást nem fogsz észlelni.
2/9 anonim válasza:
Vhol olvastam hogy Japánban egy 3Ghz-s procit 7,6 Ghz-ig húztak és már folyékony nitrogén kellett a hűtéséhez :D
3/9 anonim válasza:
mikor értik meg már végre az emberek, hogy az órajel húzásával növelik a disszipált teljesítményt?
a programfutás gyorsítására már rég felfedezték a PÁRHUZAMOSÍTÁST, több magon!
4/9 A kérdező kommentje:
esetleg a kérdsre kapatok választ? Telefonon nagyon érezhető a +100 mz
2011. márc. 6. 18:03
5/9 anonim válasza:
Telefonon lehet, de a telefonokban ARM processzor van. Az x86-os procin nem fogsz érezni semmi különbséget.
6/9 A kérdező kommentje:
de "Egy proceszor huzás közben azért romolhat el mert tulmelegszik vagy mert az hogy nagyobb mhzn megy és árt neki?"
2011. márc. 7. 20:38
7/9 anonim válasza:
hát ha mondjuk 80 fölé megy akkor rögtön vedd le pl. neked vízhűtésed van 2,5 ös proci told csak fel 3.0 ghz-ra és nézd meg hány fokos (everest) majd everest stabilitás teszt és közben mondjuk játsszál de a stabilitás teszt az mennyen egy jó 1-fél óra játszás jól íz asd meg majd lépj ki ha 70-80 fölé megy akkor mondjuk ved le a ház oldalát nekem segített jobb áramlás ha nem segít már semmi csökkents az mhz-én 10-esével amíg nem éri el a 70-et úgymond határ de már 80.. ha egy jó 50-60 akkor királyság de ne húzd fel egyből 3500 mhz-ra mert az nem lenne jó.. de szerintem egy 3000 mhz-é ig simán, én celeromom is bírta akkor egy 5200-as mért ne?? sok szerencsét:)
8/9 anonim válasza:
egyébként ezen kívül amit írtam a meleg is meg a túl hajtás is tönkre b*szhatja
9/9 A kérdező kommentje:
kösz !
2011. márc. 10. 19:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!