Hogy lehet számítógépet és olyan tv-t összekötni amin nincs usb bemenet?
Nos ez már attól függ, hogy milyen videókártyád van!
nVidia videókárta esetén nVidia vezérlőpult, AMD/ATi videókártya esetén pedig Catalyst Control Center. Ezek valamelyikében kell körülnézned.
Ha valami más videókártyád van, akkor passz. :)
Mind nVidia, mind Catalyst esetében van külön menüpont a TV-nek a programon belül.
Hogy érted, hogy villódzanak a színek?
Hmm...
Lehet, hogy a gép a TV-nek NTSC/60Hz módot állított be, neked a tévé viszont csak PAL/50Hz-et kezel? Utánanéznék a beállításnak. Egyébként a tévét eszedbe se jusson szövegolvasásra használni. Arra jó, hogy mondjuk filmet nézz rajta a kanapéról, de a tévé képe, még S-Video mellett is homályos, nem való szövegolvasásra. Arra a monitor való.
Érdekes jelenség lehet, de fogalmam sincs, hogy mitől lehet...
Zavaró a dolog főleg, hogy ennyi kérdés/válasz után már eljutottál addig, hogy van kép... :3
Esetleg a tévéd képbeállításait megnézheted a tévéd menüjében.
De nem tudom elképzelni sem, hogy milyen lehet a hiba.
Szép jó reggelt! Amit most leírok, az nem biztos, hogy máshol megvalósítható, nálam bejött, hátha másnál is bejön. A következőket egy Pentium 4-es processzoros 256ram-os 2004-ben kiadott Xp op. rendszerű laptopra teszteltem.
Ennek a gépnek nem volt se nem ati se nem nvidia, se más különleges grafikus kártyája sem volt, össze lehetett dugni a tv-vel, pedig az egy gagyi gép volt. A lényeg, hogy többféleképpen is lehet. Én a következőt csináltam.
Ezt használtam a tv-hez:
Ez a scart abban különleges, hogy a hátuljában van 3 madzagnak hely, ami nekünk kell. A negyedik csak output esetén kell. (Úgy tudom, 3 oda, vagy 3 vissza, de a videó csak egy felé képes menni. A maradék kettő az audio, és a scarton lévő pöcökkel lehet változtatni az irányt: in /out.)Szóval a scarton lévő egyetlen máshogy kinéző csatlakozót nem kell használni, hanem ilyet kell keresned a Pc-n.
A lényeg, hogy a piros és fehér a másik végén egy madzag lett: kis jack volt, ami ment a Pc fejhallgatójába. Külön van a videó. Nem vagyok egy szakember, de amikor összeraktam és a számítógépen is beállítottam a TV-t, mint másodlagos monitort (új gépeken át lehet váltani billentyűzettel is, mert van egy LCD/TV opció)a Pc átgondolta a dolgokat és átváltott a Tv képfelbontására (tehát képcsöves TV esetén biztos, hogy rosszabb lesz). Ha viszont a Tv képfelbontása jobb, mint a Pc képernyője, akkor a Tv fog korrigálni. USB nem javallott. Ha nem történik semmi és nem ajánlja fel (Xp felett nem szokta), indítsd újra a gépet és akkor már működni fog. Ja, és még valami, válaszd a Double monitor funkciót ahhoz, hogy mindaz, amit itt leírtam biztosra működjön.
Nagyjából ennyi. Remélem, segítettem.
Tm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!