Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy lehet számítógépet és...

Hogy lehet számítógépet és olyan tv-t összekötni amin nincs usb bemenet?

Figyelt kérdés
2011. okt. 8. 17:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Az USB nem értem, hogy jön a képbe. Normál esetben a gépet a tv-re valamilyen videókábelen kötöd, pl VGA vagy HDMI. Esetleg kompozit/komponens/s-video képcsöves TV esetén.
2011. okt. 8. 17:49
 2/19 A kérdező kommentje:
bocsi...csak elég analfabéta vagyok ebben a témában...szoval melyik kábel a legjobb? és hova kell a gépen dugni? és a tv-n?
2011. okt. 8. 17:52
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Nos feltételezem, hogy a cél az, hogy a számítógép képe a TV-n jelenjen meg - tehát a TV-t használnád monitorként, nem?

Milyen TV-re kötnéd? LCD? Képcsöves?

2011. okt. 8. 17:53
 4/19 A kérdező kommentje:
igen az lenne a cél...képcsöves
2011. okt. 8. 17:55
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Nos akkor rossz hírem van, nincs könnyű dolgod.

Ehhez olyan videókártya kell, amin van kompozit/komponens/s-video kimenet. Továbbá kell hozzá ilyen kábel is, illetve gyakran egy átalakító kábel is, amit a videókártyához szoktak mellékelni. Értelemszerűen összedugod a tv és a gép megfelelő ki és bemeneteit a kábellel és megy is :)

Csak a mai modern videókártyákon szinte egyáltalán nincs ilyen kimenet már. Régebbi modelleken gyakori volt.

Sajnos ennél többet nem is tudok segíteni, hisz nem tudom milyen a tévéd és a videókártyád. De még hozzátenném azt is, hogy például nekem még megfelelő kábellel sem sikerült a dolog, mert a videókártya meghajtóprogramja már nem engedte használni azt a videókimenetet...

Egyszerű alternatívaként lehet kapni borsos áron olyan átalakítót, ami a monitorkábel jelét alakítja egy a tévé által is emészthető jellé / kábeltípussá, de ezekről sok jót nem hallottam.

Továbbá lehet barkácsolni házilag kábelt, de ehhez kéne némi szaktudás mind a barkácsolás, mind a gép szintjén.

Tehát az egyetlen esélyed, ha olyan videókártyát használsz, aminél fel van tüntetve, hogy van rajta "TV-OUT" kimenet.

Mivel a gépedről pontosan semmit tudok, ezért ennél többet nem tudok írni.

2011. okt. 8. 18:03
 6/19 A kérdező kommentje:
Hát köszi a segítséget...és mi a helyzet az LCD tv-vel?
2011. okt. 8. 18:05
 7/19 A kérdező kommentje:
egyépként azt hiszem van olyan bemenet a videókártyámon...hol lehet olyan kábelt kapni?
2011. okt. 8. 18:06
 8/19 A kérdező kommentje:
és mit kell beállítani ahoz hogy a tv-re is küldje a jeleket?
2011. okt. 8. 18:08
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

LCD tv esetén szinte minden valamire való LCD tévén van legalább VGA, de mégjobb, inkább HDMI bemenet, így egy egyszerű kábellel, mindenféle vacakolás nélkül csak összekötöd a gépet a tévével és monitorként üzemel.

Az, hogy milyen kábelre van szükséged, attól függ, hogy milyen kimenetet biztosít a videókártyád a tévéhez. Ez lehet Kompozit, S-Video vagy akár Komponens is.

Kompozit:

[link]

Komponens:

[link]

S-Video:

[link]

2011. okt. 8. 18:10
 10/19 A kérdező kommentje:
lehet hogy én vagyok buta...de utóbbi kábelem van...és van bement a tv-n kimenet pedig a videókáryán...össze is dugtam...de mit kell átállítani hogy küldjön jeleket?
2011. okt. 8. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!