Hogy lehet számítógépet és olyan tv-t összekötni amin nincs usb bemenet?
Nos feltételezem, hogy a cél az, hogy a számítógép képe a TV-n jelenjen meg - tehát a TV-t használnád monitorként, nem?
Milyen TV-re kötnéd? LCD? Képcsöves?
Nos akkor rossz hírem van, nincs könnyű dolgod.
Ehhez olyan videókártya kell, amin van kompozit/komponens/s-video kimenet. Továbbá kell hozzá ilyen kábel is, illetve gyakran egy átalakító kábel is, amit a videókártyához szoktak mellékelni. Értelemszerűen összedugod a tv és a gép megfelelő ki és bemeneteit a kábellel és megy is :)
Csak a mai modern videókártyákon szinte egyáltalán nincs ilyen kimenet már. Régebbi modelleken gyakori volt.
Sajnos ennél többet nem is tudok segíteni, hisz nem tudom milyen a tévéd és a videókártyád. De még hozzátenném azt is, hogy például nekem még megfelelő kábellel sem sikerült a dolog, mert a videókártya meghajtóprogramja már nem engedte használni azt a videókimenetet...
Egyszerű alternatívaként lehet kapni borsos áron olyan átalakítót, ami a monitorkábel jelét alakítja egy a tévé által is emészthető jellé / kábeltípussá, de ezekről sok jót nem hallottam.
Továbbá lehet barkácsolni házilag kábelt, de ehhez kéne némi szaktudás mind a barkácsolás, mind a gép szintjén.
Tehát az egyetlen esélyed, ha olyan videókártyát használsz, aminél fel van tüntetve, hogy van rajta "TV-OUT" kimenet.
Mivel a gépedről pontosan semmit tudok, ezért ennél többet nem tudok írni.
LCD tv esetén szinte minden valamire való LCD tévén van legalább VGA, de mégjobb, inkább HDMI bemenet, így egy egyszerű kábellel, mindenféle vacakolás nélkül csak összekötöd a gépet a tévével és monitorként üzemel.
Az, hogy milyen kábelre van szükséged, attól függ, hogy milyen kimenetet biztosít a videókártyád a tévéhez. Ez lehet Kompozit, S-Video vagy akár Komponens is.
Kompozit:
Komponens:
S-Video:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!