Miért fagy le a gépem?
Nagyon ritkán, de lefagy a gépem, kb. 3 hónapja van meg ez a konfig és most fagyott le talán csak harmadszorra, olyan 1 hónapos időközönként. Eddig csak böngészés közben fagyott le, de most CoD7 közben. Hang beakad, meg se moccan. Hőmérséklettel nem hinném, hogy gond lenne, a proci 50 fok körül van, a vga-n meg a gyári hűtés biztos jó. Szinte minden full új benne (ami nem, amellé odaírtam), rendesen összeszereltem összerakásnál, jó a gépház hűtése is, nem ütlegelem.. Túl sok konzekvenciát nem tudok levonni, mert nagyon ritkán fagy csak le (eddig), és nem is nagy terhelés alatt, mert CoD7-nél erőforrásigényesebb játék alatt meg nem fagyott le. Meg elején böngészés közben állt meg a rendszer.
Konfig:
Asus P8H61-M LX2
Intel® Core™ i5-2400 + Arctic Freezer 7 Pro Rev.2
HD5870 1Gb (GV-R587UD-1GD)
Kingmax 4Gb DDR3 1333
Chieftec 550W (2007)
WD 1,5Tb Caviar Green 64Mb
Seagate 320Gb (2007)
Win7 64 Ultimate van rajta, legújabb frissítésekkel, vírusmentes. Mi a hóhér baja lehet? :@@@@
nem húztál valamit a gépen? mert ha igen akkor feszültségnövelés nélkül bajos lehet
meg hát az ATI -k (úgy hallottam) hajlamosak túlmelegedésre, bár ha Gigabyte, akkor nem hiszem, mert ők f@szán rakják össze a cuccokat... teszteld le FurMark -kal (extreme burning -et nyomd be), akkor kiderül, hogy az-e a baja
ha meg nem akkor Everest -tel küldj rá stress test -et a többi dologra
egyenlőre ennyi jut eszembe
Utsó kettő: anno a Q6600-hoz vettem 40k-ért felsőkategóriás Gigabyte alaplapot, az lett az eredménye, hogy kettőből kettő gyári hibás volt, 2 hónapig nem tudtam összerakni a konfigot a drága szar alaplap miatt, úgyhogy ezzel most nem győztetek meg, hogy miért éri meg a drága alaplap. Hiába veszek sokkal többért, ugyanúgy lehet az is rossz, lásd fent. Mert szerintetek miben nyújt többet egy 40-50 ezres alaplap? Vegyen annyiért a tuningőrült, én már nem szórom feleslegesen mindenre a pénzt a gépbe..
Ha gariztatnom kell esetleg ezt az alaplapot, akkor se veszek drágábbat. De amíg nem szarakszik állandóan, addig hagyom. Egyelőre háromszor fagyott le 3 hónap alatt. Legfeljebb egy bios frissítést megpróbálok majd.
Oké, ha továbbra is csinálja akkor megfontolom. De egyelőre még nem biztos, hogy alaplaphiba lenne.
Asus-szal nekem is jók a tapasztalataim, legalábbis eddig. Ezért az árért ez az alaplap is nagyon jó lenne amúgy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!