Hogyan kell a RAM-ot megosztani a videókártyával?
Figyelt kérdés
2011. aug. 24. 19:37
1/11 anonim válasza:
Ha igp-ről van szó, akkor bemész a bios-ba, és beállítod, mennyit foglaljon le. Ha diszkrét kártya, akkor a driver jobb esetben elintézi a cache-elést.
2/11 A kérdező kommentje:
A bios az kiesett, mert nem integrált kártyához kell, pontosabban nem is kell, inkább ki szeretném lőni a megosztást, mert ATI Radeon HD 5770 kártyához hozzárendel még 1,8 Giga memóriát, ami nekem nem feltétlenül előnyös. Catalyst Control C.-ben nem találtam ilyesmire vonatkozó dolgokat, ötletem sincs, hogy mi van...
2011. aug. 24. 20:36
3/11 anonim válasza:
Egy kicsit bután állsz a dologhoz, ugyanis azt a memóriaterületet bármely más alkalmazás is szabadon írhatja.
4/11 A kérdező kommentje:
Akkor mért írná nekem a videókártya adapterinformációnál azt, hogy a megosztott memória (egészen pontosan) 1791Mb?
2011. aug. 24. 20:46
5/11 anonim válasza:
Mert megosztott. Bármely alkalmazás szabadon írja, attól függetlenül, hogy miből van kevesebb, videomemóriából vagy rendszermemóriából. Ezt azért nem lehet kikapcsolni, mert ez egy jó dolog, csak előnye van, hátránya nincs.
6/11 A kérdező kommentje:
Végül is nekem mindegy, hogy mivel osztja meg a memóriát, csak valahogy ki lehessen ezt kapcsolni, mert kicsit idegesítő hogy 66%-os memóriakihasználtságnál 5mb szabad memóriám van.
2011. aug. 24. 20:48
7/11 A kérdező kommentje:
Ja, jó...
2011. aug. 24. 20:49
8/11 A kérdező kommentje:
Úgy olvasom, hogy hátránya márpedig van, nem is kevés:
"Olyan rendszerint véletlen elérésű memória ( RAM ), melyet a gép központi egysége a CPU mellett, más részegységek is használhatnak, mint például a videó kártyák. A megosztott memória megoldás a számítógép memóriáját is igénybe veszi ehhez, lefoglalva annak egy részét speciális feladatokra. Mivel azonban az általános memória lassúbb, mint a videokártya saját memóriája, és a grafikai adatok más adatok elől foglalnak helyet, ez a technológia jelentős teljesítménycsökkenéssel jár.
"
2011. aug. 24. 20:59
9/11 anonim válasza:
Segítek értelmezni a leírtakat: ezt a memóriát csak akkor írja, ha a videokártya saját memóriája már betelt. Eddig érthető? Ha a rendszermemóriában nem cache-elne, akkor az még ennél is sokkal lassabb volna. Capiche?
10/11 anonim válasza:
Csak úgy mellékesen megjegyzem, ezt a definíciót az IGP-k számára fenntartott memória definíciójából másoltad ki, az IGP-knek meg alapból nincs saját memóriájuk, a rendszermemóriát írják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!