Wifi hatótávolság kérdés? Mit javasoltok?
A házban 2 gép csatlakozik a routerre Wifi USB stick-el (egy TP Link WR340GD (1 antennás) routerről van szó,ami a 'fő' gépre van kötve). Az egyik kb 7méterre van a routertől, 2 falon jön keresztül , ott a wifi nagyon stabil ~80%-os jelerősség mellett 18-9 Mbit jön erre a gépre(30 Mbites a sávszél). A 2.wifis géppel van a gond, ugyanolyan USB Stick-el (TP LINK ez is) kb ~30%-os a jelerősség, néha meg is szakad (4 fal- kb 10 méter távolság) és 1-2-3 Megabit 'jut el' idáig átlagban, volt azonban hogy itt is 10 Mbitet mértem, valamikor csak 0,5-et és szeretnék itt is filmezni, youtubozni, de ilyen sávszél mellett nehéz, ezért szeretném növelni a távolságot/hatótávot..
Az a kérdésem, hogy mit tehetnék ?
1.egy 8dB-es a routerre szerelhető antennától mennyit javulna a teljesítmény??(Azt hiszem cserélhető az antenna)
2. egy 2- vagy 3 antennás router mennyivel lenne jobb?? (ez meg kicsit sokba fáj..)
3. Építsek egy 'házilag elkészíthető' wifi növelő parabolát(vannak ilyenek a neten) --> Tapasztalatok az ilyenekről??
4. Esetleg ha feljebbi pontra helyezném a routert, attól is javulna a dolog???
Jó hosszú lett, köszi előre is!! :)
ajánlom:
wireless repeater,oda helyezd el ahol gyenge a hatótáv.
egy repeater kb 6-7 ezerért tudsz venni!
link: [link]
én ezt a két antennásat ajánlom!
előző vok:nem kell kicserélned a routert.
mert a router fogja küldeni a repeaternek a jelet, a repeater pedig továbbítja és erősíti.
a repeater tedd minél magasabbra pl:szekrényre,vagy falra felfúrni,mert annál jobb lesz a jel.
itt van hogy működik: [link]
Hát elég régi kiírás de azért megpróbálok segíteni.
Én ezt ajánlom mert eléggé meg lehet vele növelni a router hatótávját --> [link] <-- Ami a lényeg belőle:
Ezek a beállítások 50méteren bellűl-500m ig egyaránt jól teljesítettek.
Az első két dolog ami az antennán kívül magának a jelnek az erőségét befolyásolta.
-Mode: kevert B,G,N Ez amit tapasztaltam mindig keverve a maximumon a legjobb.
-Power level:maximunra a legjobb ez a kisugárzott rádióteljesítmény
-Country:Ez olyan ország ahol nagyobb rádióteljesítményt engedélyeznek pl USA
Az antenna nyereségén kívül még a 2 antennás routereknél már megjegyezném már érezhetően jobb volt a jelerősség is mint az 1 antennásoknál.
Itt az antennát is külön kihagsulyoznám hogy hány decibel nyereségű alap routerre illetve házon bellül adapterre a 8dbi-s botosat ajánlom.
A többí beálítás ami a továbbított adat,hálózat stabilitását befolyásolta de nagyon nagy mértékben.Ez olyan szinten hogy 2 es jelerősségen el lehetett érni egy 4es 5 ös átviteli minőséget.
-channel width: alacsonyabb érték MHz ideálisabb 20MHz jó volt
-RTS threshold (RTS-küszöb): az RTS-küszöb a maximális bájtméret, amelyért az adáskérés, adáskérés törlése (RTS/CTS) csatorna állítási mechanizmus működik. Jelentős rádióinterferenciát, vagy nagyszámú vezeték nélküli eszközt egyazon csatornán tartalmazó hálózat esetén az RTS-küszöb csökkentése segíthet csökkenteni a keretveszteséget. Az RTS-küszöb alapértelmezetten 2347 bájt, ami a maximális érték.Ez az érték csökkentve a legjobb rossz jel esetén ezt a fele értékre csökkentettem.
-Tx/rx rate: ezt 50Kbps re csökkentettem 150 es és 300Kbps es routernél is (Küldött fogadott adat sávszélje)
-Beacon Interval (Jelzés időköz) :A beacon (jelzés) olyan információcsomag, mellyel egy, a hálózathoz csatlakozó eszköz tájékoztatja a többi eszközt arról, hogy üzemkész állapotban van. A jelzés időköz az az idő, amely két jelzés küldése között telik el. A jelzés időközt milliszekundumokban (ms) kell megadni.Alapértelmezetten 100 volt ezt 50 re (felére) csökkentettem.Szintén rossz jel esetén csökkenteni kell. (jobban látta a routert utána a számítógép)
-Fragmentation Threshold (Töredezettség küszöb):
A csomagok tördelése a megadott küszöbérték alapján történik; ez az eljárás rádiófrekvenciás zavarok esetében javítja a hálózat teljesítményét.csökkenteni kell rossz jel eseténaz értéket.Szintén a felére csökkentettem.(TP linknél nem engedte állítani)
-Csatorna: ezt autón hagytam de ideálisabb olyat választani ami közeli csatornatartományban minél kevesebb zavaró adó van.
És még talán ezzel javítható a dolog --> https://www.youtube.com/watch?v=LYg0xqNz8xg <-- lényege, hogy egy adott irányba fókuszálja a jelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!