Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan lehet megoldani a...

Kisbalazsi kérdése:

Hogyan lehet megoldani a következőt?

Figyelt kérdés
Van egy ZTE zxdsl 931 series wifi-routerem - a t-online előfizetésem végett - és egy Canon MP 180 usb csatlakozású nyomtatóm. A nyomtatót meg akarom osztani hálózaton az asztali gépem és a laptopom között a router segítségével, mivel van a routeren egy USB port. Ha rádugom a nyomtatót a routerre, akkor kapásból felismeri, viszont az istenért nem tudom megoldani a nyomtató megosztást, akár hogy is próbálkozom. Felhívtam a t-online ügyfélszolgálatát, ahol beszéltem egy mérnökkel, azt mondta tájékoztatásként, hogy megoldható a dolog viszont, ha gondolom 8000 ért kiküldenek egy kollégát és ha sikerül neki összehoznia, csak akkor kell kifizetnem. Nos, ennyi pénzért vehetek egy printservert is, amivel könnyen meg lehet oldani a helyzetet, de mielőtt ezt meglépném meg akartam kérdezni mások, nálam okosabbak véleményét a témában. Ha van megoldás, akkor kérem részletesen vezessetek át a dolgon. UI: az a megoldás, hogy az asztali gépen osztom meg a nyomtatót és úgy használom hálózatba nem érdekel, mert ebben az esetben folyamatosan bekapcsolva kell lennie a gépnek és ezt akarom elkerülni.
2011. aug. 11. 12:02
 1/3 anonim válasza:
A számítógépeden megfelelően vannak beállítva a nyomtató beállítások? Van alapértelmezett nyomtató? Routeren bekonfiguráltad? Én itt keresgélném a megoldást.
2011. aug. 11. 12:20
 2/3 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a választ!

Azt, hogy a nyomtató beállítások megfelelően vannak-e beállítva nem tudom, usb-ről kiválóan működik, de bemutatom képekkel és szöveggel illusztrálva, hogy hogyan próbálom megoldani a beállításokat a notebookon keresztül.

Elsőként itt egy kép a router usb portjánal státuszáról:

[link]

Itt látható, hogy felismerte a router a nyomtatót és van egy ftp elérési útvonal is. Mivel a router IP címe 192.168.1.254, ezért úgy gondoltam, hogy ez lesz a nyomtató elérési útvonala is, amiben lehet, hogy tévedek.

Az első lépésben megnyitottam az „eszközök és nyomtatókat” a startmenüből.

[link]

Itt látható, hogy alapértelmezett nyomtatóként van telepítve a Canon MP 180.

Jobb klikk az ikonra és azon belül a nyomtató tulajdonságait választom:

[link]

A portok menüponton belül port hozzáadása:

[link]

Majd kiválasztom a standard TCP/IP Port-ot:

[link]

Beírom az általam elképzelt ip címet, majd rányomok a továbbra:

[link]

Próbálja észlelni a portot:

[link]

De nem talál semmit:

[link]

A szabványos legördülő listában nem találok olyan lehetőséget, amely illene a nyomtatómhoz, bár ez is lehet, hogy az én tudatlanságom:

[link]

Ha viszont megpróbálom a nyomtató hozzáadásánál hálózati nyomtatóként hozzáadni az MP 180-at:

[link]

Akkor sem talál semmit a notebookra telepített USB nyomtatón kívül:

[link]

Végül a válaszom, hogy alapértelmezett nyomtató van és a routeren nem tudom, hogy hogyan kell bekonfigurálni.

Köszi!

2011. aug. 11. 13:36
 3/3 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Háttértárolóra van kitalálva a fent említett routeren az USB port, így printszerverrel oldottam meg a dolgot.

Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot és a hozzászólásokat!

Üdv! kisbalazsi

2011. aug. 17. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!