Hogyan lehet megoldani a következőt?
Először is köszönöm a választ!
Azt, hogy a nyomtató beállítások megfelelően vannak-e beállítva nem tudom, usb-ről kiválóan működik, de bemutatom képekkel és szöveggel illusztrálva, hogy hogyan próbálom megoldani a beállításokat a notebookon keresztül.
Elsőként itt egy kép a router usb portjánal státuszáról:
Itt látható, hogy felismerte a router a nyomtatót és van egy ftp elérési útvonal is. Mivel a router IP címe 192.168.1.254, ezért úgy gondoltam, hogy ez lesz a nyomtató elérési útvonala is, amiben lehet, hogy tévedek.
Az első lépésben megnyitottam az „eszközök és nyomtatókat” a startmenüből.
Itt látható, hogy alapértelmezett nyomtatóként van telepítve a Canon MP 180.
Jobb klikk az ikonra és azon belül a nyomtató tulajdonságait választom:
A portok menüponton belül port hozzáadása:
Majd kiválasztom a standard TCP/IP Port-ot:
Beírom az általam elképzelt ip címet, majd rányomok a továbbra:
Próbálja észlelni a portot:
De nem talál semmit:
A szabványos legördülő listában nem találok olyan lehetőséget, amely illene a nyomtatómhoz, bár ez is lehet, hogy az én tudatlanságom:
Ha viszont megpróbálom a nyomtató hozzáadásánál hálózati nyomtatóként hozzáadni az MP 180-at:
Akkor sem talál semmit a notebookra telepített USB nyomtatón kívül:
Végül a válaszom, hogy alapértelmezett nyomtató van és a routeren nem tudom, hogy hogyan kell bekonfigurálni.
Köszi!
Sziasztok!
Háttértárolóra van kitalálva a fent említett routeren az USB port, így printszerverrel oldottam meg a dolgot.
Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot és a hozzászólásokat!
Üdv! kisbalazsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!