Hány olyan kábele van egy tápegységnek ami ellátja a gépet árammal?
Figyelt kérdés
Hali+! Lehet, hogy rosszul tettem fel a kérdést de arra lennék kíváncsi, hogy egy sima tápegységben hány darab olyan kábel van ami ellátja a gép eszközeit árammal? Tudom, hogy megy egy az alaplapba egy a merevlemezbe és egy a DVD olvasóba! Ezen kívül van-e még egy áramellátó kábel? Mert van egy felesleges működő DVD olvasóm és azt akarom belerakni! Eddig csak 1 szabad adatkábelt találtam de áramos kábelt nem!2011. aug. 7. 10:51
1/3 A kérdező kommentje:
a gépem fujitsu siemens minden az benne(gondolom akkor a táp is) de csak a vidikari meg a vinyó más!
2011. aug. 7. 10:53
2/3 anonim válasza:
Akkor venned kel egy 2 x 5,25 inch táp elosztót 300 Ft
3/3 anonim válasza:
A különböző tápegységeknek is különböző számú és fajtájú kábelei lehetnek. Mielőtt az ember megveszi, érdemes lehet utánajárni, hogy hogyan van ellátva az adott egység. Ezen felül lehet még átalakítókkal, elosztókkal is operálni.
Néhány példa:
Ma egy normálisabb tápon (pl Chieftec CTG 450W) megtalálható a 24 tűs alaplapi, 4 tűs CPU, 6 tűs PCIe, 4 SATA és 3 molex csatlakozó.
Vagy egy drágább Enermax Naxn80 450W egység a 24 tűs alaplapi, 4+4 tűs CPU, 6 tűs PCIe, 4 SATA, 4 molex csatikkal rendelkezik.
Egy FSP 400-60APN már csak a 24 tűs alaplapi, 4 tűs CPU, 3 SATA és 2 molex csatijával büszkélkedhet...maga a táp itt is jó, de a kábelkiosztás minimalista (egyszerűbb gépekbe elég lehet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!