Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy is van ez a ramokkal?

Hogy is van ez a ramokkal?

Figyelt kérdés
Üdv! Van egy Gigabyte 870-UD3 alaplapom, 4db RAM foglalattal. Ebben van 2x2gb KINGSTON ram. Későbbiekben bőviteni szeretném 2x4gb rammal, de lenne egy kérdésem: Dual chanelbe van a 2 ram, de ha veszek még 2 ramot az is lehet dualban, vagy csak 2x1 ram lehet egyszerre DUAL-ban, vagy 2x 2x1 ?
2011. júl. 30. 20:26
 1/6 darklight992 ***** válasza:
100%
Egy kicsit összekuszálódtam a kérdésben, ha bővíteni szeretnél 2x4 GB-ra akkor ha van 4 foglalatod, általában 2-2 különböző színnel van. pl fekete-kék-fekete-kék, akkor a 2gb-osat rakod a 2 feketébe, a 4-gb osat rakod a kékbe. remélem tudtam segíteni bár lehet kicsit félreértettem.
2011. júl. 30. 20:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
De ha előveszed a kézikönyvet, amit az alaplapodhoz kaptál, abban világosan le van írva, hogy mely memóriafoglalatok képeznek dual channelt.
2011. júl. 30. 20:37
 3/6 darklight992 ***** válasza:
100%
Igen, az is igaz!
2011. júl. 30. 20:39
 4/6 A kérdező kommentje:
Rendben. Tényleg kicsit összekuszáltam a kérdést, arra lettem volna csak kiváncsi hogy lehet-e egyszerre 2 dualchanel használatban. De mint írtátok lehet, köszi a válaszokat, mentek a zöld kis kezek :)
2011. júl. 30. 20:52
 5/6 Panda Péter ***** válasza:

4 modullal azt hiszem csak akkor működik a dual channel ha ugyanolyanok a modulok, de nem biztos.

ezen kívül azt is figyelembe kell venni, hogy az adott alaplap hány "oldalnyi" memóriát tud kezelni (nem minden ram kétoldalas, és van olyan alaplap ami nem tud 4db kétoldalas modult kezelni).

2011. júl. 30. 21:06
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen, lehet, de az egyforma kapacitású modulok egy channelen kell legyenek.
2011. júl. 30. 21:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!