Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Használhatom így is ezt a...

Használhatom így is ezt a házat ilyen esetre?

Figyelt kérdés

egy ilyen házba került bele az új konfigom [link]

elöl van 3 venti rajta, felül 2, és hátul 1. a ventijét 2 sebességben lehet állítani, és kikapcsolni. kérdés hogy amikor csak böngészésre használom, kikapcsolhatom őket, vagy túlmelegedne a gép? nem egy erőgép van benne I5-12400F (gyári hűtővel), RTX 4060Ti és 32gb ram. sajnos csak együtt lehet a ventiket szabályozni vagy kikapcsolni

ha azt mondjátok nem érdemes teljesen kikapcsolni, találálnék valami alternatav megoldást az elég lenne ha mondjuk csak a hátsó 1db menne? kizárólag böngészésnél és vagy üresjáratban

tegnap 14:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
19%
Vagy inkább használlod az alaplap vezérlőjét és hőmérséklethez kötöd a sebességüket, mint a normális ember...
tegnap 14:38
 2/11 A kérdező kommentje:
bocsánat csak elég laikus vagyok a témában, nem szívesen nyúlkálnék a biosban. ha rajtam múlt volna nem válaszutok 6 ventilátoros házat
tegnap 15:00
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem csak biosból lehet a fordulatszámokat vezérelni.
tegnap 15:22
 4/11 anonim ***** válasza:
58%

Semmi baja nem lesz, akkor sem, ha a ház ventillátorait lekapcsolod. A proci, videókártya ventije persze menjen, de ha ahhoz sem nyúlsz szoftveresen, akkor sem lesz semmi bajuk.

Ha túl is akarna melegedni, és már nincs hova pörgetni a ventillátorokat, majd visszavesz egy picit magától.

tegnap 15:47
 5/11 anonim ***** válasza:
67%

Igazából túl van ez a hűtés misztifikálva, leginkább azért, hogy ezekért a teljesen funkcionális alkatrészekért is lehetőleg jó sok pénzt be lehessen szedni a gamerektől.

Érdemi teljesítményjavulást normál körülmények közt nem fog okozni egy hűdeszipi-szupi hűtés (most nem a "mártsuk folyékon nitrogénbe, mer' tuningverseny" szintről beszélek, hanem normál felhasználásról). Nem fogja meghosszabbítani az élettartamát sem, hogy 78 helyett csak 70 fokig megy fel a hő (vagy vízzel hűtve csak 35-ig), illetve addigra úgyis gépet fejleszt az ember, mire ez a többlet hőterhelés kinyírná a procit 12 év után, hűtve meg 15-ig is kihúzta volna...

A nagyon jó hűtő (egy jó házban, ami nem rezonál már akkor is, ha a szobába bejön a macska, vagy csuklik egyet a terráriumban az aranyhörcsög) esetleg lehet kicsit csendesebb, míg egy olcsó mellett meg állandóan olyan, mintha anyád porszívózna (te úgysem fogsz).

Aki meg fiúként a csillivilli ledekre gerjed... hát lelkük rajta... Épp elég baj nekem az is, hogy az egerem is színes, de tavaly meg a billentyűzet is beázott (eldugult légkondiból visszafolyó kondenzvíz csodákra képes), és csak egy RGB-s háttérvilágításút tudtam azonnal venni a médiában. Amennyiért egy diszkrét fehér háttérvilágításút adtak volna, annyit meg én nem akartam adni érte...

tegnap 15:55
 6/11 A kérdező kommentje:
kösz ia válaszokat nekem is annyi volt a feltételem hogy ne világítson. erre kaptam egy olyat amin kikapcsolható, de arra nem számítottam hogy 6 venti lesz benne. a Kingston NVME M.2-t írják kicsit melegedősebbnek benne, de azt is csak nagyobb terhelésnél
tegnap 16:26
 7/11 anonim ***** válasza:
71%

Ha simán rákötöd az alaplapra, akkor Fan Control progival brutál jól tudod vezérelni az összes ventid ami a gépben van. Akár még így, hogy a házba van kötve is működhet, én adnék egy próbát neki.

[link]

Ingyenes, aktívan fejlesztett, nyílt forráskódú.

Én beállításaim: [link]

Kérdésre válaszolva: egyébként nem lesz baja, a CPU, és GPU hűtője ilyen felhasználásra bőven elég.

tegnap 18:33
 8/11 A kérdező kommentje:
megpróbáltam ezt a fan controlt, de az AVG kapásból blokkolta, most nem érzékel gyakorlatilag semmit
tegnap 18:48
 9/11 anonim ***** válasza:
58%

Kezdjük az alapoknál.

Mi a gond? Hangos?

Vagy miért akarod ki be huzigálni kapcsolgatni? Mire van használva a gép? Mert gondolom az RTX 4060 Ti meg 32 GB RAM nem csak böngészésre kell.

A CPU GPU hűtők külön életet élnek, függetlenek a házra szerelt ventiktől. A GPU-é be sem kapcsol bizonyos hőfok alatt. Ha te lehúzod az összes ház ventit, a CPU GPU ettől függetlenül fogja növelni a teljesítményt a hőfokoknak (és a háttérben aktuális venti teljesítmény / hőfok görbének) megfelelően.

A BIOS-ban, vagy azzal nem tudsz kárt okozni, minden változást meg kell erősíteni az újraindítás esetén. Igen, azt is, ha arrébb toltad a venti görbét 20% / 40°C-ról 20% / 50°C-ra. Ha valamit esetleg véletlenül elállítottál és nem tudod mi volt előtte, akkor szimplán nem mented el a változtatásokat akkor, amikor kilépsz a BIOS-ból.

tegnap 19:08
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

AVG?!

Kérlek... könyörgöm ne.

Talán a 2000-es években még volt valami értelme használni, már nagyon rég nem ajánlott a használata, főleg ha ingyenes vírusírtó szoftverről beszélünk. Ha ingyenes, akkor a Windows beépített Defender-el jobban jársz.

tegnap 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!