Használhatom így is ezt a házat ilyen esetre?
egy ilyen házba került bele az új konfigom [link]
elöl van 3 venti rajta, felül 2, és hátul 1. a ventijét 2 sebességben lehet állítani, és kikapcsolni. kérdés hogy amikor csak böngészésre használom, kikapcsolhatom őket, vagy túlmelegedne a gép? nem egy erőgép van benne I5-12400F (gyári hűtővel), RTX 4060Ti és 32gb ram. sajnos csak együtt lehet a ventiket szabályozni vagy kikapcsolni
ha azt mondjátok nem érdemes teljesen kikapcsolni, találálnék valami alternatav megoldást az elég lenne ha mondjuk csak a hátsó 1db menne? kizárólag böngészésnél és vagy üresjáratban
Semmi baja nem lesz, akkor sem, ha a ház ventillátorait lekapcsolod. A proci, videókártya ventije persze menjen, de ha ahhoz sem nyúlsz szoftveresen, akkor sem lesz semmi bajuk.
Ha túl is akarna melegedni, és már nincs hova pörgetni a ventillátorokat, majd visszavesz egy picit magától.
Igazából túl van ez a hűtés misztifikálva, leginkább azért, hogy ezekért a teljesen funkcionális alkatrészekért is lehetőleg jó sok pénzt be lehessen szedni a gamerektől.
Érdemi teljesítményjavulást normál körülmények közt nem fog okozni egy hűdeszipi-szupi hűtés (most nem a "mártsuk folyékon nitrogénbe, mer' tuningverseny" szintről beszélek, hanem normál felhasználásról). Nem fogja meghosszabbítani az élettartamát sem, hogy 78 helyett csak 70 fokig megy fel a hő (vagy vízzel hűtve csak 35-ig), illetve addigra úgyis gépet fejleszt az ember, mire ez a többlet hőterhelés kinyírná a procit 12 év után, hűtve meg 15-ig is kihúzta volna...
A nagyon jó hűtő (egy jó házban, ami nem rezonál már akkor is, ha a szobába bejön a macska, vagy csuklik egyet a terráriumban az aranyhörcsög) esetleg lehet kicsit csendesebb, míg egy olcsó mellett meg állandóan olyan, mintha anyád porszívózna (te úgysem fogsz).
Aki meg fiúként a csillivilli ledekre gerjed... hát lelkük rajta... Épp elég baj nekem az is, hogy az egerem is színes, de tavaly meg a billentyűzet is beázott (eldugult légkondiból visszafolyó kondenzvíz csodákra képes), és csak egy RGB-s háttérvilágításút tudtam azonnal venni a médiában. Amennyiért egy diszkrét fehér háttérvilágításút adtak volna, annyit meg én nem akartam adni érte...
Ha simán rákötöd az alaplapra, akkor Fan Control progival brutál jól tudod vezérelni az összes ventid ami a gépben van. Akár még így, hogy a házba van kötve is működhet, én adnék egy próbát neki.
Ingyenes, aktívan fejlesztett, nyílt forráskódú.
Én beállításaim: [link]
Kérdésre válaszolva: egyébként nem lesz baja, a CPU, és GPU hűtője ilyen felhasználásra bőven elég.
Kezdjük az alapoknál.
Mi a gond? Hangos?
Vagy miért akarod ki be huzigálni kapcsolgatni? Mire van használva a gép? Mert gondolom az RTX 4060 Ti meg 32 GB RAM nem csak böngészésre kell.
A CPU GPU hűtők külön életet élnek, függetlenek a házra szerelt ventiktől. A GPU-é be sem kapcsol bizonyos hőfok alatt. Ha te lehúzod az összes ház ventit, a CPU GPU ettől függetlenül fogja növelni a teljesítményt a hőfokoknak (és a háttérben aktuális venti teljesítmény / hőfok görbének) megfelelően.
A BIOS-ban, vagy azzal nem tudsz kárt okozni, minden változást meg kell erősíteni az újraindítás esetén. Igen, azt is, ha arrébb toltad a venti görbét 20% / 40°C-ról 20% / 50°C-ra. Ha valamit esetleg véletlenül elállítottál és nem tudod mi volt előtte, akkor szimplán nem mented el a változtatásokat akkor, amikor kilépsz a BIOS-ból.
AVG?!
Kérlek... könyörgöm ne.
Talán a 2000-es években még volt valami értelme használni, már nagyon rég nem ajánlott a használata, főleg ha ingyenes vírusírtó szoftverről beszélünk. Ha ingyenes, akkor a Windows beépített Defender-el jobban jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!